Kanapkach i Wrapach: Użyj hummusu jako bazy do kanapek lub wrapów. Doskonale komponuje się z warzywami, grillowanym kurczakiem czy pieczonymi warzywami. Możesz też połączyć hummus z innymi pastami, np. z pesto lub guacamole, aby dodać kanapkom głębi smaku. Jako Sos do Sałatek: Wykorzystaj hummus jako kremowy dressing do sałatek. Rozcieńcz go odrobiną wody lub soku z cytryny, aby uzyskać lżejszą
Moja Książka Kucharskastoi na przeszkodzie, aby nieco poeksperymentować z sosem, który zdecydowanie może odmienić charakter sałatki. Ciekawym dodatkiem do dressingu może okazać się chociażby masło orzechowe, tahini lub sok pomarańczowy. Kiedyś zrobiłam też tę sałatkę wykorzystując dressing zielonej bogini . Możesz też pokusić się o przygotowanie lekkiego sosu ziołowo-jogurtowego, przypominającego słynny, amerykański sos ranczerski. Efekt za każdym razem powinien być świetny. Sałatka(...)samo pokrój cebulę. Składniki na dressing włóż do słoiczka. Wstrząśnij przez kilkadziesiąt sekund, tak aby powstał jednolity sos. Wszystkie składniki sałatki wrzuć do miski. Polej dressingiem, wymieszaj i natychmiast podawaj. Zobacz też inne przepisy na sałatki Sałatka z wędzonym kurczakiem i tortellini Szopska sałatka Ziemniaczana z groszkiem Tabbouleh Sałatka hawajska Sałatka z fasolką szparagową Zobacz też nowe przepisy Sałatka
okolicepalnika.plsposób na „zagospodarowanie” resztek rosołu i urozmaicenie zupowego repertuaru. Składniki na 3 – 4 porcje: 1 l chudego rosołu z kurczaka / bulionu drobiowo-warzywnego / bulionu warzywnego w wersji wegetariańskiej 2 jajka 6 – 8 liści kapusty pekińskiej około 15 suszonych grzybków mun sos sojowy tamari do smaku kilka kropel octu ryżowego 1 łyżka oleju sezamowego lub ryżowego (opcjonalnie) przyprawy: 1 łyżka nasion
Even Better FoodSkładniki: 2 udka z kurczaka 100 ryżu 150 g szpinaku mrożonego w brykiecie 1 cebula 1/2 cukinii 1/2 fenkuła jarzynka, pieprz, curry czubryca czerwona, ocet balsamiczny, sos chili, maggi, czosnek … Czytaj dalej Udka ze szpinakowym ryżem
czarrna od kuchniPrzepis na filet z kurczaka z marchewką i groszkiem cieszył się niebywałym powodzeniem. Przepis znajdziesz tutaj . Takie samo połączenie smaków zastosowałam do przygotowania ryby. Dorsz w sosie z marchewką i groszkiem okazał się równie pyszny. To prosty sposób na szybki obiad. Danie jest kolorowe, zdrowe i pełne smaku, a ryba miękka i soczysta
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!prowansalski chleb Fougasse, prowansalski chleb, pierwszy raz upiekłam do francuskiej potrawy „Coq au vin”, czyli domowego kurczaka w własnej produkcji winie Moje chłopaki uwielbiają tą potrawę, chleb stanowił świetny dodatek. Można było odłamywać kawałki i moczyć w pysznym sosie. Dodatek ziół w Fougasse dodatkowo podkręca smaki Proste pieczywo, które w Prowansji było pierwotnie testerem nagrzania pieca. Piekło się
Ogrodnik w podróżybrokuła, brukselki i fasolki szparagowej ze szpinakowym sosem Surówka z kapusty pekińskiej, brukselki i fasolki szparagowej w sosie czosnkowym Zupa krem z brukselki Zupa z brukselki – post dr Dąbrowskiej Zupa krem z warzyw z pieczonym łososiem i karmelizowanym porem Kurczak z warzywami Roladki z wołowiny pieczone Lunchbox – posiłki do pracy #2 Owoce i warzywa o niskiej zawartości węglowodanów Artykuł Brukselka
Dorota SmakujeWrapy pokusa dla wszystkich Mięciutkie mięso w ulubionej marynacie z dodatkiem warzyw, zawijane w placku tortilli. Składniki: · ½ fileta z kurczaka · 1 duży jogurt naturalny · Przyprawa do grosa · Papryka ostra · Sól(...)papryki zielonej · Ogórek świeży · Trochę mieszanej sałaty · Sos dowolny · Pomidor · 5 placków tortilli · Cebula · Patyczek do szaszłyków Sposób
Kulinarna Chwiladodać wodę wymieszaną z łyżeczką mąki. Ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia i gotujemy aż sos zgęstnieje. Do gotowego sosu dodajemy ugotowany makaron i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Przed podaniem posypujemy serem. Ps.Sos można przygotować z dodatkiem wędzonego boczku ,lub kurczaka wtedy mięso przesmażamy w pierwszej kolejności, dalej postępujemy jak w przepisie wyżej
Andzia PichciSouvlaki to tradycyjna grecka potrawa składająca się z kawałków mięsa z kurczaka lub mięsa wieprzowego. Souvlaki mogą być owinięte w boczek nadziane na szpadkę. Mięso można podawać klasycznie na talerzu lub z pitą, sosem tzatziki i z warzywami. Moje souvlaki są podane z ryżem, ogórkiem i sosem tzatziki. Składniki: 500 g mięsa wieprzowego pokrojonego w grubszą kostkę skórka
Kuchnia w oparachTygryski lubią najbardziej:) Zniknęła bardzo szybko, pomimo całkiem sporych rozmiarów. Polecam:) 400 g ulubionego makaronu 500 g piersi kurczaka 300 g pieczarek 1 por 2 małe cienkie cukinie 1 duża cebula 150 g żółtego sera papryka słodka mielona sól, pieprz Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1,5 szkl. mleka 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki gałka muszkatołowa
Smaki Na Talerzupatelnię do marchewki. Smażyć chwilę do miękkości marchewki i ze złocenia tofu. Na koniec dodać makaron oraz sos. Wszystko dokładnie wymieszać i chwilę podsmażyć. Wyłożyć na talerze. Wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem/kolendrą i posiekanymi orzechami. Rada: w wersji mięsnej kurczaka możesz zastąpić piersią z kurczaka Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłównajlepiej trzepaczką kuchenną, aby nie było grudek. Tak przygotowaną zaprawkę wlać, na sam koniec duszenia, na patelnię z kurczakiem i warzywami. Cały czas gotując na małym ogniu, doprowadzić do wrzenia, po czym dalej gotować na małym ogniu, często mieszając, aż sos zgęstnieje. Gotowe curry przyprawić solą i pieprzem do smaku. Curry podawać gorące, z ryżem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu
Gospodyni Miejskazjeść. W przepisie użyliśmy kopytek, które można kupić w opakowaniach do gotowania lub smażenia. Składniki 4 udka z kurczaka 3 łodygi selera naciowego 2 marchewki 1 zielona papryka 1 czerwona cebula 1 biała rzepa 50 ml oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki cukru palmowego 4 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki czerwonej
R'n'G Kitchen