wszystko co mamy w lodówce. Składniki: Ciasto: 300g mąki 200g masła 1 żółtko 1 łyżeczka soli Masło siekamy z mąką, dodajemy sól i żółtko i zagniatamy. Wstawiamy do lodówki na ok godzinę. Po tym czasie rozwalokujemy i pieczemy 15 min w 180*C Farsz: szklaka śmietany 18% pół piersi z kurczaka kilka plasterków wędliny kilka szparagów pomidor
Idę coś wszamaćKapuśniaczki z ciasta francuskiego - Kliknij po przepis. 15. Roladki z tortilli - Kliknij po przepis. 16. Krakersy z czarnymi oliwkami i pastą z suszonych pomidorów - Kliknij po przepis. 17. Biedronki na krakersach z pastą z wędzonego łososia - Kliknij po przepis. 18. Guacamole - Kliknij po przepis. 19. Pierś kurczaka w panierce
W kuchni u Monikimiałam, tylko sprawdzone przepisy.Zresztą, jakie bym ciasto nie przygotowała, zawsze słyszę: a czemu nie szarlotka? Oto mój ulubiony zestaw składników, z którego przygotowałam sałatkę. Danie bardzo uniwersalne, które można podać zarówno na pierwsze i drugie śniadanie, przyjęcie rodzinne, a nawet może zastąpić drugie danie. Składniki: 1 duży wędzony filet z kurczaka 3 jajka 1 bardzo młoda cukinia 150 sera
Czerwień i błękitdzieci. Estragon ma dość charakterystyczny aromat i zapewne ma wielu przeciwników, ale z kurczakiem tworzy duet idealny. Naprawdę warto spróbować! 3 porcje 1 pierś z kurczaka (podwójna) garść szpinaku 200 -300 ml śmietany do sosów * 3 ząbki czosnku oliwa lub olej do smażenia suszony estragon 1 łyżka szczypta lub dwie kurkumy (opcjonalnie)** sól i pieprz(...)śmietany. Otóż ilość procentów tłuszczu zależy od naszych preferencji. Robiłam to danie wielokrotnie używając śmietany o zawartości tłuszczu począwszy od 12%, a skończywszy na śmietance do ciast z 30 % w zależności, którą akurat miałam w lodówce. Zawsze się udawało, choć smak będzie się nieco różnił, bo tłuszcz jest jego nośnikiem. Jeśli wolimy, aby było bardziej lekko
Simple DishBardzo prosta, nieskomplikowana, a na dodatek smaczna sałatka, może się wpisać do ulubionych, naszych sałatek na przyjęcia i na co dzień, spróbujcie, zdegustujcie! Składniki: 1 paczka
kgwjanczewoW dzisiejszym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na makaron, który podałam w towarzystwie sosu śmietanowego, przyrządzonego na bazie szpinaku, kurczaka i świeżych pomidorów. Makaron dodatkowo wzbogacony
PysiaGotuje.plpodwójny filet z kurczaka 2 szklanki płatków kukurydzianych 3 jajka 1 łyżeczkipapryki mielonej słodkiej 1/2 łyżeczki wegety 1/2 łyżeczki pieprzu Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Filety myję i filetuje na kotlety. Rozbijam tłuczkiem na cienkie kotleciki. Płatki kukurydziane przesypuje do strunowego woreczka, zamykam i za pomocą wałka do ciasta dokładnie rozdrabniam. Przesypuje do miski. Do drugiej miski wbijam
Gotowanie Patkismaku Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w małą kosteczkę. 2. Dodać majonez, jajko, czosnek, posiekaną bazylię, mąkę, musztardę. 3. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. 4. Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię. 5. Smażyć, aż się zarumienią. Zajrzyj również tu: 1. Kostka kokosowa (kokosanki) 2. Kawowa rozkosz - ciasto cappuccino 3. Gniazdka - Hiszpańskie pączki
My World by Dagmara Rekprzepisach na ramen, zielone szparagi i ciasto ze szpinakiem możecie przez chwilę pomarzyć. A były genialne. Ale to zupełnie nie szkodzi, moja miłość do gotowania nie pozwoli Wam czekać zbyt długo i z pewnością niebawem pojawi się to co pojawić się miało i tak. Tymczasem poniżej, wspomniana wyżej petarda, czyli pierś kurczaka zapiekana z botwinką, fetą, bazylią i pomidorami
Mango Papajakluski. Kiedy z całej porcji ciasta zrobiłam kluski, zamieszałam zupę, wlałam śmietanę. Dobrze jest śmietanę najpierw wymieszać z małą ilością gorącej zupy i dopiero wtedy wlać całość do garnka. Doprawiłam solą i pieprzem. Na koniec wsypałam pozostały koperek. Zupa gotowa Do zupy można dodać marchewkę z rosołu i mięso z kurczaka, jeśli na nim gotowaliście rosół. Ja tak właśnie
Kuchnia u KrysiCo roku na przełomie maja i czerwca wyczekuję kiedy polskie sklepy zaczną sprowadzać młodą kapustę, bo tylko tak mogę ją kupić. W końcu się doczekałam i
kuchnia doskiwyszedł zakalec. A ciasto to było BEZ sody, BEZ proszku do pieczenia, BEZ drożdży. Wyrosło i było bardzo smaczne. Nie wiem jak On (SO) napisał ten przepis;) Zdj. Maciej Stankiewicz Suszone i pieczone pomidory z gotowaną cielęciną Zdj. Maciej Stankiewicz Sardynka z marynowanymi warzywami Zdj. Maciej Stankiewicz Pierś kurczaka od Renaty Osojcy z brzoskwinią, pęczakiem
AZgotuj!przede wszystkim za ryby w pomidorach, ciasta, oraz moje ulubione leczo z parówkami (przepis zamieszczę w późniejszym terminie), tymczasem w ramach propozycji na sylwestrową noc przedstawiam Wam szybkie i bardzo proste w wykonaniu kotleciki z pieczarkami i żółtym serem. Doskonale smakują na ciepło polane sosem czosnkowym. Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 40 dag pieczarek
Kuchenne aromatyKurczaka w takim wydaniu robi moja mama. W towarzystwie szpinaku, nikt nie odmawia, każdy chce spróbować. Na ciepło lub na zimno, pochłania się go z wielkim apetytem. A jak to u mamy, dostałam porządną torbę prowiantu, w tym jeszcze załapałam się na taki zestaw w cieście francuskim :) Składnikiciasto francuskie2 piersi z kurczaka6 plasterków
Pink EnvelopeKolejny przepis z gatunku - " proste jak konstrukcja młotka ". Danie szybkie, tanie i często serwowane w knajpkach na Bliskim Wschodzie, choć wywodzące się najprawdopodbniej z Pakistanu
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasię do tego idealnie nadaje. Małe kawałki ciasta turlałam po spodniej-wypukłej powierzchni krajalnicy. Uformowane gnocchi wrzucamy na posolony wrzątek i gotujemy. Wyjmujemy łyżką cedzakową, jak wypłyną. Podajemy jako alternatywę dla ziemniaków, do mięs. Albo z sosem (pomidorowym, pieczarkowym…). Ja podałam gnocchi z sosem pieczarkowym, natką pietruszki i bazylią, do pieczonego kurczaka z warzywami. Ziemniaki jadamy pod różną postacią
mojewypiekiinietylkodałam 18% Farsz: Pół filetu z kurczaka – mój miał jakieś 27 dag 1 duży por (biała część jest nam potrzebna) 20 dag pieczarekcebula Sól pieprz 200-250ml śmietany – ja dałam 18% 3 jajka Olej Przygotowanie: Do miski dodać mąkę, żółtka, śmietanę, margarynę, sól do smaku, proszek do pieczenia Zagnieść ciasto na jednolitą masę. Włożyć je do lodówki
Fabryka pomysłów