kurczak po - 3000 przepisów (strona:143/200)

Prosta surówka z kapusty pekińskiej do dań z grilla 158

która będzie prosta i szybka w wykonaniu no i będzie pasowała do dań z grilla. Taka, która będzie się komponować zarówno z zwyczajną kiełbasą, marynowaną karkówką, czy piersią z kurczaka a nawet grillowanym bakłażanem. Zadanie nie okazało się o dziwno trudne, bo wystarczył dobór kilku prostych składników, takich jak dodaje się do wrapów z gyrosem czy kebabem

Milion Smaków
Dorsz z cukinią w kokosowym sosie 172

grubą kostę cukinię. Przyprawy i sos dokładnie jak z dania tutaj, które nam wyjątkowo smakowało. Skoro imbir, czosnek i mleko kokosowe sprawdziło się z delikatnym mięsem piersi z kurczaka, spróbowałam z dorszem. Jest wyśmienity, polecam! Prosto i dietetycznie. Składniki: 400-500 g filetu z dorsza 200 g mleka kokosowego 1 ząbek czosnku 4-5 cm kawałek imbiru liście kafir

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dlaczego jem inaczej... 173

mój obiad - kasza gryczana, kotlety fasolowo-soczewicowe, mizeria ze "śmietaną" słonecznikową, kiełki... i stwierdziłam, że to rzeczywiście może dziwić. No bo dlaczego tak, a nie standardowo panierowany filet z kurczaka, ziemniaki i surówka? Kiedyś mi to przecież smakowało. Chcę więc stopniowo wyjaśniać dlaczego zaczęłam jeść tak, a nie inaczej (teraz tak jem głównie dla tego, że mi to smakuje

pyszne zdrowości
Kebab na talerzu z młodymi ziemniaczkami z piekarnika 199

przyprawy pozostawiam jednak w Wam, każdy bowiem ma swój gust, osobiście razem z M. lubimy bardzo pikantne mięso, więc nie szczędzimy na przyprawie. KEBAB Składniki 2 podwójne filety z kurczaka przyprawa kebab/gyros  tłuszcz do smażenia Sposób Mięso myjemy, usuwamy z niego wszelakie przekrwienia itp. Kroimy w kostkę, bądź cienkie paseczki, wrzucamy do miski. Do mięsa dodajemy przyprawy. Osobiście

Kuchenne aromaty
Paczka z Lidla 157

telewizją, jak i wielkiej imprezy. 5, Ciasteczka i babeczki, orzeszki fajne do poczęstunku dla niezapowiedzianych gości jak i tych zapowiedzianych.  6. Pasta z czarnych oliwek fajny dodatek do kurczaka 7. Karczochy, które nie wiem jeszcze jak smakują i jestem dalej w poszukiwaniu inspirację na nie:) Niedługo będą przepisy z każdym produktem oddzielnie tylko czekamy na jakiś wolny czas:) Pozdrowiania

pichciszto
Flavours of Portugal - kolacja, Tejo oraz wielkie białe wina Portugalii 145

Wspaniałe wino z przyjemnym długim finiszem. Bardzo dobre już dziś, ale zyska jeszcze podczas kilku kolejnych lat starzenia. Wspaniale połączy się z sałatką z grillowanym kalmarem, duszoną piersią z kurczaka, pstrągiem w ziołach lub też z małżami w sosie cytrynowym. Herdade de Esporao Verdelho 2006 Średni wiek winorośli to 10 lat rosną na glebach kredowych i łupkowych. Wino fermentowane

królestwo garów
Fotoreportaż: Małopolski Smak – Wadowice 140

Wadowicki Rynek. Mnóstwo kucharzy, którzy dołączyli do ekipy z Wieliczki i 13-tu blogerów dzielnie starała się sprostać oczekiwaniom zaglądających do namiotu osób. Była i wątróbka, i pstrągi, i kurczak i jeszcze masa innych pyszności, które ciężko było spamiętać zwłaszcza, że cały czas wszyscy staraliśmy się gdzieś pomagać i kucharzom i też samemu gotując po raz kolejny regionalne zupy, którymi

Kuchenne Wariacje
Modra kapusta 181

Kiedy byłam dzieckiem patrzyłam jak babcia zakwasza czerwoną kapustę. Kiedy zmieniała kolor mówiłam, że to czary :) Swoją modrą kapustę podałam schłodzoną jako dodatek do  kurczaka w majeranku . Modra kapusta Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty – moja miała średnicę około 15 cm 1 duże kwaśnie jabłko 1-2 cebule ocet spirytusowy lub winny sól pieprz cukier olej Wykonanie: Kapustę obrałam

Kuchenne zapiski Edyty
Po rosołowy pasztet mieszany w trzech smakach 156

keksówki pasztetu, każdy o innym smaku. Do zdjęcia przekroił mi się akurat ten bez dodatków, ale najbardziej smakowała mi wersja z orzechami włoskimi. SKŁADNIKI: 1 kg ugotowanego mięsa z kurczaka z rosołu 45 dag ugotowanej wołowiny z rosołu 85 dag łopatki wieprzowej 50 dag podgardla wieprzowego 20 dag wątróbki z indyka liść laurowy kilka kulek ziela angielskiego 2 marchewki

Kuchenne zapiski Edyty
.676. lody na śniadanie? + Norwegia cz.1 145

danym kraju, a po niej najczęściej można było spróbować tradycyjnych słodyczy. Będę nieskromna, ale wszystkim najbardziej smakowała polska kolacja, na którą przygotowaliśmy żurek, głowne danie: ziemniaki młode, kotlet z kurczaka, mizera (w wersji wege jajko sadzone, w wersji wegan kiełbaska z tofu) i naleśniki z serem. Na prezentacji tańczyliśmy poloneza z osobami z innych krajów (i jak na pierwszy

breakfast of dreams
Warzywna zupa gryczana 162

marchewki  lub 3 średnie 3 ziemniaki 4 łyżki natki pietruszki gałązka świeżej lub mrożonej maggi 2 duże cebule 3-4 łyżki jogurtu naturalnego gałązka selera naciowego udko z kurczaka 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 duże łyżki majeranku sól, pieprz   Przygotowanie:  Gotujemy udko, w ok 3 litrach wody z liściem laurowym, zielem angielskim oraz selerem

ChilliJemy
Ziołowy sos serowo-oliwkowy z miętą + szybka sałatka z serem i oliwkami 201

oliwkami. Gdy do naszych drzwi pukają niespodziewani goście lub po prostu chcemy spędzić wieczór przy ulubionym filmie, te dwie propozycje doskonale się sprawdzą. Sos znakomicie smakuje z pieczonym kurczakiem, warzywami z patelni, najróżniejszymi sałatkami... Ale osobiście najbardziej lubię go jeść ze słonymi krakersami. Chrupkie, słone ciasteczko maczane w gęstym, ziołowym serowo-oliwkowym sosie jest ucztą dla mojego podniebienia. Dodatek

Słodkie okruszki
Ciasto Francuskie z Kurczakiem 358

Zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na CIASTO FRANCUSKIE. CZYTAJ DALEJ

Sylwetka Od Kuchni
Test parowaru MPM DZG-40A + danie z parowaru 154

parowaru. Nie trzeba brudzić trzech garnków, bo cały obiad przygotujemy w jednym, trzypoziomowym urządzeniu. A co przygotowałam w parowarze? Brokuły, szparagi i parowane kotleciki z piersi kurczaka. Wszystko należy ułożyć na tackach (mięso na samym dole), doprawić i... po robocie. :-) Parowar  30 minut przygotuje nam smaczny i zdrowy posiłek. Parowar można kupić w każdym większym sklepie ze sprzętem

Szefowa kuchni
Domowy Durum Doner Kebab- oryginalny moczony w mleku 357

dzieła bo na marynowanie i mrożenie potrzebujemy dużo czasu więc najlepiej zacząć dzień wcześniej przed podaniem. SKŁADNIKI na 4 porcje: 800 g mięsa (jagnięciny,cielęciny lub z kurczaka) kilka gałązek mięty kilka plasterków pomidora odsączonych marynata 1-sza płynna: 1 litr mleka 2 łyżki octu 1 duża cebula pokrojona w pół-krążki 2-3 pokruszone liście laurowe 1 płaska łyżeczka

Sztuka gotowania w/g Samiry