przykrycia przez 30 minut. Dodać cukier i ocet, gotować przez 20 minut. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, pieprz czarny i cayenne, słodką paprykę, gotować 30 minut. Należy pamiętać o tym, żeby co jakiś czas mieszać masę. Gotowy ketchup zmiksować blenderem na gładki krem, przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować 10 minut. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychzapobiegają przeziębieniom. Zupa to smaczne i pożywne danie, doskonałe o każdej porze roku, a w dodatku niedrogie. Zupa odpowiednio przygotowana może zastąpić dwudaniowy posiłek. Na składniki do zupy np. pomidorowej, czy ogórkowej wydamy nie więcej niż ok. 7-8 zł. Zupy są też praktyczne , łatwo jest ugotować jej na zapas, można je mrozić lub wekować . Są zdrowe i pożywne(...)najczęściej zamawianą zupą w restauracjach jest żurek. Zaś na weselnych stołach wciąż króluje czerwony barszcz z pasztecikiem i rosół z makaronem, choć ostatnio coraz bardziej popularne są też zupy kremy. Najlepsze zupy to takie, które powstają z naturalnych składników. Do wywaru powinno się używać mięsa drobiowego, wieprzowego lub wołowego, oraz świeże warzywa, które zimą można zastąpić mrożonymi warzywami . Poniżej, oprócz
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDodać do cebuli. Podsmażać 2 minuty. Dodać kmin rzymski i kolendrę. Po minucie dolać bulion, passatę pomidorową i cukier. Przyprawić solą i pieprzem. Zagotować zupę. Po zagotowaniu dodać ciecierzycę wraz z 4 łyżkami zalewy. Gotować na średnim ogniu przez 20 minut. Zblendować na krem. Makaron krajanka Arc Pol ugotować al dente. Gorącą zupę podawać z makaronem. Wpis powstał we współpracą
Kuchnia w oparachcebulę, czosnek, chwilę dusimy, dodajemy posiekaną bazylię, passatę, trochę wody lub bulionu by rozcieńczyć odrobinę krem. Blendujemy wszystko na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz wylewamy passatę, dodajemy 2 plasterki mozzarelli i śmietanę. Podajemy z listkiem świeżej bazylii. Artykuł Passata pomidorowa – szybka smaczna zupa pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plKochamy zupę pomidorową, prawda? Ale czy za każdym razem razem musi być taka sama? Przecież pomidorowych jest tyle ile gospodyń domowych, a każda kobieta ma swój smak, swój pomysł, tajemnicze dodatki by ta zupa była wyjątkowo. Ale jeśli jeszcze zmienimy ją w krem, wzbogacimy o inne dodatkowe warzywo np paprykę to wyjdzie nam zupa niecodzienna, inna ale równie pyszna
Bernika - moj kulinarny pamietnikgrzybowym Marta Deser budyniowy z bitą śmietaną Kasia Kaszotto pomidorowe z tuńczykiem Magdalena Ciastka francuskie z jabłk iem Agnieszka Bananowo - cynamonowe naleśniki Małgosia Dżemy z jabłek Magdalena Ekspresowy i zdrowy orki szowo - owocowy pucharek śniadaniowy Anna Krem z kala fiora Dorota Dr ożd ż owe z twarogiem
Magiczne Życie MartyZapraszam Was na zupę, którą zajadam się od początku sezonu pomidorowego. Jej przygotowanie jest banalnie proste i szybkie. Sama zupa jest pyszna i pachnąca, a dodatek
Codzienna kuchnia niecodziennałyżeczki soli 2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu 7 łyżeczek koncentratu pomidorowego Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie składniki Odstawiamy na noc do lodówki żeby składniki się "przegryzły" odcinamy kawałki foli spożywczej i za pomocą wyciskarki (takiej do kremów) bez nakrętki wyciskamy wałki kabanosów następnie rolujemy szczelnie folię wokół powstałych wałków mięsa tworząc tzw. sztuczny
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKto nie lubi pomidorówki? Tym razem w nietradycyjnej wersji: Zupa pomidorowa z cieciorką SKŁADNIKI: 1 puszka ciecierzycy młoda włoszczyzna 2- 3 ząbki czosnku 1
MarciochaKucharzyLekko pikantna zupka dyniowo-pomidorowa z orientalnym akcentem w postaci mleczka kokosowego i przyprawy curry (w proszku lub paście). Cudownie kremowa, pełna smaku, rozgrzewająca. Idealna na chłodne jesienne dni. Podałam ją z pysznym dodatkiem w postaci smażonych na maśle kurek oraz listkami świeżej kolendry . SKŁADNIKI 1 kg dyni (użyłam piżmowej) 1 duża marchewka 1 duża pietruszka 1 cebula(...)minut (lub krócej), aż warzywa będą zupełnie miękkie i zaczną się rozpadać. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Zostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Blendujemy na gładki krem. Podajemy ze świeżą kolendrą i np. smażonymi kurkami * . * Kurki płuczemy, osuszamy, większe kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy kurki i smażymy na większym ogniu przez
cool and mintyzrobić z dyni? Obowiązkowo zupę krem! Najlepiej jednak skomponować ją z wyrazistym smakiem innych warzyw np. papryki czy pomidorów. Ostatnio u mnie zagościła własnie ta druga wersja, w końcu trzeba jakoś zakończyć sezon pomidorowy. Lista składników jest krótka, a zupa obłędnie dobra! Składniki : (4 porcje) -ok.2 kg obranej dyni -1,5 kg pomidorów -2 ząbki czosnku -duża cebula lub dwie
Nie do chrzanu!BOCZKIEM przepis na KREM Z ZIELONEGO GROSZKU przepis na ZUPA Z WŁOSKIEJ KAPUSTY przepis na KREM Z KALAFIORA Z BOCZKIEM przepis na OSCYPEK PIECZONY W BOCZKU przepis na PSTRĄG NADZIEWANY BOCZKIEM przepis na MAKARON ZE SZPARAGAMI I BOCZKIEM przepis na MAKARON Z SOSEM POMIDOROWYM I BOCZKIEM przepis na MAKARON Z BOCZKIEM I BROKUŁAMI przepis na MAKARON Z BOCZKIEM I SOSEM
nietylkopasta.ploliwie.Dodać ją do rosołu. razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pomidorami i koncentratem pomidorowym - doprowadzić do wrzenia,gotować ok 15 min. Do zupy włożyć pulpety,przykryć i gotować ok 10 min od wypłynięcia na wierzch. Pulpety odcedzamy. Zupę miksujemy na gładki krem,dodajemy przyprawy tj pieprz,pieprz ziołowy,paprykę ostrą i słodką,zioła prowansalskie,bazylię suszoną - ewentualnie ząbek
Niespełnione zdolności kulinarnezrobić niespodziankę i zrobiłam bardzo fajne i wyjątkowe babeczki. Babeczki ze spaghetti, pulpetami mięsnymi, sosem pomidorowym i parmezanem. Pycha! :-) Kto by pomyślał, że tanie danie na babeczce będzie tak fajnie smakować. Prima Aprilis! ;-) Tak poważnie babeczka na zdjęciu to najzwyklejsza babeczka waniliowa, z kremem maślanym, czekoladką, dżemem truskawkowym i białą czekoladą. W sam raz na wkręcenie kogoś na Prima Aprilis
Pora coś zjeść