ugotujemy - gęstość kremu zawsze dopasuj do swoich preferencji, dolewając wodę do zmiksowanej masy - fit krem jaglany wykonujemy na wodzie - do przygotowania kremu jaglanego używam 60 g kaszy jaglanej eko, dodaje 3 x tyle wody i gotuje ma małym ogniu około 10 minut, za pomocą blendera miksuje krem bardzo dokładnie- to bardzo ważne, taki krem im dłużej będziesz go miksować(...)owsiane, ryżowe lub napój (nie mleko!) kokosowy. - Krem jaglany możesz posłodzić erytrytolem, podaję z owocami. np. grillowane na suchej patelni brzoskwinie, dodaje kilka płatków migdałowych i gotowe! - dzięki grillowaniu brzoskwinie będą jeszcze bardziej słodkie i cieplutkie z kremem smakują wybornie, - pamiętaj w wersji fit - nie używaj miodu czy masła orzechowego, podnoszą bardzo kcal dania, no chyba, że skrupulatnie wliczysz
SMYKWKUCHNImakaron z warzywami nie ma cieciorki pieczonej – to nasz pomysł. Upieczona cieciorka nadaje ciekawej konsystencji daniu, jest lekko chrupiąca oraz smaku – jest lekko orzechowa. Koniecznie spróbujcie innych naszych przepisów z cieciorki: Pieczona cieciorka z wołowiną Krem z pieczonej cieciorki i kalafiora Zapiekanka pasterska z cieciorki i boczniaków Sałatka z pieczonych krewetek i cieciorki Składniki: 200 g makaronu kolanka, muszelki
Niedzielny kucharzmąki pszennej 50 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżki masła orzechowego 60 ml mleka (roślinne) 110 ml oleju (u mnie kokosowy) Składniki – krem: 240 ml mleczka kokosowego (60%) 1 łyżka cukru 3 łyżki mąki kokosowej 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dodatkowo: kokos gorzka czekolada lub polewa kurkuma barszcz instant
Via Gustomogę z nich stworzyć praktycznie wszystko, zaczynając od zwykłej owsianki na tartach, babeczkach i sycących kremach kończąc. I jednym z tych kremów jest mój dzisiejszy budyń, który łączy w sobie najlepsze smaki październikowej jesieni - owies, cynamon, masło orzechowe i śliwki. Polecam serdecznie takie połączęnia, skutecznie przepędzają uczucie zmęczenia, wspólnie dając siłę na kolejny dzień. A jak dla Was smakuje jesień
Kuchnia EllieOrzechowa nuta w placku to jest to co uwielbiam, a do tego krem waniliowy i wiśnie to już obłęd. Takie właśnie jest to ciacho, pyszne na ciepło jak i na zimno. Fantastycznie kruche i lekko chrupiące. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 - ja do wypieków użyłam blaszki o wym. poniżej jednak zwężyłam ją do długości 30 cm. Ciasto kruche
Kubki smakuMuffin z pietruszką, z kremem z masła migdałowego i daktyli*, gruszka *masło migdałowe rozgniecione ze świeżymi daktylami + odrobina wody tak, masło
More food, love and dreamsCiasto, które nie tylko pięknie się prezentuje ale i doskonale smakuje. U mnie gościło na świątecznym stole i wszystkim bardzo smakowało. Myślę, że jeszcze nie raz
Słodka Kraina WypiekówKasztany pierwszy raz je jadłam w Rzymie, orzechowe, słodkie w smaku. Dojrzałam je kilka dni temu w jednej sieciówce spożywczej. Musiałam je kupić :). Mamy teraz jesień, pora ta obdarowuję nas cudowną dynią, która jest tak wszechstronna w przygotowaniu. Połączyłam dary jesieni w aromatyczny krem. SKŁADNIKI: 1 małą dynię ok. 200 g kasztanów jadalnych 1 małą cebulę
Basia w kuchniBlueberry Corner by "jagodzianka" Topinambur (słonecznik bulwiasty) – jadalna bulwa, pochodząca z Ameryki Północnej. Ma intensywny, lekko orzechowy smak, porównywany do smaku karczocha. Można … Przeczytaj cały artykuł Post Zupa krem z topinamburu pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerPieczony kakaowy krem z ciecierzycy*; z kakaowym sosem karmelowym *z dodatkiem banana Był i orzechowy, to jakby tu nie spróbować kakaowej wersji, obie pyszne, obie do powtórzenia. Następnym razem muszę tylko pamiętać, by dodać jeszcze trochę mleka do masy, bo kakao jednak trochę wciąga tej wilgoci :P Idę lenić się dalej. (przynajmniej teraz mamy wolne, bo w maturki moje
More food, love and dreamsSkładniki: spód: 1 kubek orzechów- ja użyłam laskowych, migdałów, nerkowca i brazylijskich 1 kubek trzcinowego cukru pudru 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka mielonych goździków 2 łyżeczki
Luźna Kuchniabulwiastego a właściwie tylko jego podziemnych części, które są lekko słodkawe i w smaku przypominają według mnie kalafiora z orzechowym posmakiem. Do tego bardzo zdrowe ziarno amarantusa jakie znalazłam w bogatej ofercie marki Sante , ale o nim kilka słów niżej. Krem topinamburowo-amarantusowy podałam w wersji wiosennej czyli z chrupiącymi nowalijkami, dobrze z nim kontrastującymi. Było zdrowo i bardzo pysznie
Smaczna PyzaNiezwykle pyszne ciasto, a krem z mielonymi orzechami włoskimi jest po prostu boski. Ciasto z pewnością zaspokoi nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Co prawda jego nazwa to
Złote przepisyśmietankowym 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru 3 łyżki przegotowanej, chłodnej wody Masa orzechowa z mascarpone: 250 gram mascarpone 150 gram białej czekolady 5 łyżek śmietanki kremówki 30 % 1 szklanka mielonych (grubo) orzechów włoskich Masa kawowa: 4 łyżki przygotowanej ( powyższej ) masy orzechowej 1 pełna łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku 50 gram białej czekolady Masa śmietanowa(...)masy odkładamy do mniejszej miseczki, resztę wykładamy na przygotowany w tortownicy, naponczowany spód biszkoptowy. Masa kawowa: Do odłożonej masy orzechowej dodajemy łyżeczkę kawy rozpuszczalnej i mieszamy. Białą czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce, studzimy i łączymy z kremem, który następnie równą warstwą wykładamy na masę serową. Wygładzamy powierzchnię i wstawiamy ciasto do lodówki. Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę kremówkę
Kronika Piekarnika