kotlety - 13055 przepisów (strona:542/871)

Pieczarki duszone. 171

jest właśnie dodatek. Wyobraźcie sobie, ile zyskuje zwykły schabowy, kiedy znajdą się na nim takie duszone pieczarki? A pieczona pierś z kurczaka? Plaster karkówki z grilla? Że o kotlecie z tofu lub sera nie wspomnę? Bardzo zyskują! A jak niewielkim kosztem. Naprawdę - prościzna! ;) Składniki: 250 g pieczarek mini 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu

zadanie-gotowanie
Kotlety z selera 509

jeszcze ciepłe plastry obtoczyć w mące, jajku ( rozkłócone jajka lekko doprawić) oraz bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor. Smaczna przekąska, dodatek do obiadu a także bezmięsny kotlet do burgera

W garach u Gosi
Krokiety z mięsem z rosołu 180

trzecie gar rosołu to jedzenie na tydzień:) Zupa, z której jak się znudzi to można zrobić potem pomidorówkę (też uwielbiana), warzywa można przerobić na sałatkę albo na kotlety ), no i mięso. Z mięsa do tej pory najczęściej robiłam pastę do chleba ( to najpopularniejszy i najczęściej odwiedzany przepis na moim blogu) ale ostatnio koleżanka poddała mi pomysł mówiąc, że krokiety

Cooking for Emily
Aromatyczna herbata na zimę, Glonojad (Kraków) 179

traci dobrego humoru, mimo że kolejka bardzo długa i cierpliwie wyjaśnia i doradza... W sobotę z miejscem nie było problemu (nie wiem, jak w weekendy). Na zdjęciach: kotlety warzywne z ryżem i zestawem surówek, zapiekanka z bakłażana z zestawem surówek, szarlotka, curry warzywne z ryżem i zestawem surówek, tarta cytrynowa, samosy z surówką z selera naciowego.  Aromatic

Qlinarnie i Qlinarnie
Cordon Bleu z Kurczaka 127

SKŁADNIKI: 1 duży filet (na 6 kotletów) 6 plasterków szynki 6 plasterków sera żółtego sól pieprz 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej olej do smażenia WYKONANIE: 1. Fileta pokroić na plastry, rozbić dość cienko, każdego posolić i popieprzyć. 2. Na każdego fileta nałożyć szynkę na całej długości, oraz ser żółty na połowie, po czym złożyć

Dziś Ja gotuje
Mielone w pieczarkach 1409

Kotlety nie muszą być nudne, mielone również:). W dzisiejszej wersji kotlecikami nafaszerowałam pieczarki. Plaster sera na każdej z nich dodaje smaku. Polecam również na imprezową przekąskę na ciepło lub zimno! 15 pieczarek średniej wielkości 500g mięsa mielonego  1 czerstwa bułka 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 cebula sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek  5 plastrów żółtego sera

Szefowa kuchni
Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. 204

około 10 minut. Odcedzam, przyprawiam do smaku solą, czosnkiem mielonym, dodaję łyżeczkę masła, mieszam, dodaję koperek. Podaję na ciepło. Taka jarzynka doskonale pasuje do pieczonej czy smażonej ryby, do kotletów i innych mięs. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Musztardowy schabik 143

Schab to mięso, które często gości na polskim stole, jednak w przeważającej ilość przypadków chyba w postaci kotletów schabowych. Zauważyłam, że niezbyt chętnie eksperymentujemy z tym mięskiem w obawie iż wyjdzie suche i niekoniecznie smaczne. A tymczasem schab to składnik, którym warto się pobawić. Samo w sobie nie ma jakiegoś mocno narzucającego się smaku, dlatego dobór dodatków, czy składników, którymi

Pichceniomania
Duszony kurczak z sosem pomidorowym i dynią – danie na obiad 115

się z pytaniem do samej siebie co jutro dzieciom zrobić na obiad. Założenia są takie, że ma być szybkie w zrobieniu i łatwe do odgrzania. I tak jak zrobię kotlety to odgrzewane to słabe, ciągle dania jednogarnkowe.. też jakoś tak słabo. Kombinuję przeważnie wracając do domu samochodem i myśląc co mam w której szafce i czego mogę użyć

Kuchnia na wzgórzu
Hamburgery 129

majonez, musztardę oraz przyprawy, wszystko razem dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki.   Mięso dokładnie wyrobić z drobno posiekaną natką pietruszki, wodą oraz solą i pieprzem.  Uformować 4 płaskie kotlety. Na rozgrzanej patelni grillowej lekko posmarowanej tłuszczem ułożyć mięso, smażyć ok. 3-4 minut z każdej strony. Po przełożeniu na drugą stronę na wierzchu ułożyć plasterek żółtego sera

Simply Food
Czosnkowa kiełbasa, drobiowa ,parzona 157

termokurczliwej ( można kupić w wielu sklepach, lub przez internet ) sznurek bawełniany , wędliniarski Piersi z kurczaka , tniemy na połówki . Delikatnie rozklepujemy tłuczkiem , z obu stron ( nie tak mocno , jak na kotlety , tylko tyle ,żeby naruszyć ,zewnętrzne włókna mięsa ) . Posypujemy je solą , cukrem , pieprzem ,wyciśniętym praską czosnkiem oraz startą, na tarce o drobnych oczkach ,cebulą . Całość mieszamy i pozostawiamy

Ogrodnik w podróży
Czosnkowe bułeczki zapiekane z pulpecikami 153

minut, aby nieco urosły. W międzyczasie przygotowujemy nasze pulpeciki. Do mielonego mięsa dodajemy posiekaną bardzo drobno cebulę, czosnek, namoczone i odciśnięte kromki pieczywa tostowego, 1 jajko, sól, pieprz. Wyrabiamy kotlety lekko podlewając je ciepłą wodą. Dzięki temu pulpeciki będą mięciutkie i soczyste. Z gotowej masy formujemy małe kotleciki, które obsmażamy z każdej strony na rumiano. Nasze pulpety wykładamy na podrośnięte

MamaOskarka
Kotlet po kijowsku z farszem z marchewki i pora 368

Tradycyjny kotlet sporządzony z roztłuczonej piersi z kurczaka nadziewanej warzywnym farszem z delikatnie słodkiej marchewki i lekko ostrego pora, który jest wyśmienitą w smaku alternatywą dla klasycznego de vollaile’a. Składniki: 800g fileta z kurczaka sól pieprz olej 3 jajka bułka tarta panierka Farsz: 400g marchewki 100g por 1 ząbek czosnku sól pieprz olej Wykonanie: 1.  Fileta pokroić

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczone ziemniaki 139

klasyka w naszym domu. Pieczone ziemniaki do obiadu. Tradycyjne, delikatnie przyprawione, ziołowe lub przyrządzone na pikantnie. Pieczone ziemniaki podaję do różnych sałat i mięs, najczęściej pieczonego drobiu lub kotletów z wołowiny. Pieczone ziemniaki piekę także w towarzystwie innych warzyw, aby było bardziej pożywnie i zdrowo. I tak powstają wersje ziemniaków pieczonych z: cukinią, marchewką i bakłażanami, cukinią, cebulą i papryką

Zasmakuj Kuchni
Kotlety babuni 996

Wykonanie: Pora umyć i razem z oczyszczonymi pieczarkami drobno posiekać. Połączyć z mięsem, grysikiem, przyprawami do smaku, jajkiem, zmiażdżonym czosnkiem i dwoma łyżkami ciepłej wody. Dokładnie wymieszać, formować podłużne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju złociście z obu stron. Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania