Zapiekanki z serem i szynką Ryż na mleku z kaki Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej Quesadillas z kurczakiem, serem i guacamole Koktajl na kolację Warzywa na patelnię z resztkami wędlin Parówki mumie Sałatka z kuskusem i omletem Placki z mąki kokosowej Jajka zapiekane Artykuł Szybka kolacja
Dorota Smakujewolnym ogniu, aż ze szpinaku odparuje woda. Na końcu wsypujemy natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na kotlety). Doprawiamy je przyprawą do mięsa, solą, pieprzem oraz słodką czerwoną papryką. Rozkładamy je na desce w kształt prostokąta. Na mięsie rozkładamy kalafior, następnie szpinak oraz
VioletoweKucharzenieczasu na długie gotowanie. Wystarczy, że tylko ugotuje ziemniaczki bądź dowolną kaszę, otworzy taki słoik z potrawką, podgrzeje i ma super obiedzik! Można usmażyć do tego kotleta schabowego lub grillować pierś z kurczaka. Jednym słowem jest to fasolka, która skomponuje się z rożnymi dodatkami. Polecam 🙂 Proporcje na słoik 1/2 l -garść fasolki szparagowej ( ok. 15 dag ) -dwa duże
Kulinarne przemysleniaSurówka z papryki doprawiona sokiem z cytryny i oliwą. Surówka świetnie smakuje z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym. Szczególnie dobrze sprawdza się także jako dodatek do kotletów mielonych oraz smażonego fileta z kurczaka. Pychota! Surówka z papryki świeżej - przepis łatwy i wypróbowany. Surówka z papryki i pomidorów obiadowa. Do przygotowania surówki z papryki będą potrzebne następujące składniki i przyprawy
Moja Książka KucharskaAlmette) 1 duży ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku sól i pieprz do smaku 3-4 młode cebulki dymki (białe części) Sposób przyrządzenia: 1. Piersi z kurczaka podziel na płaty (3-4 kotlety z każdej piersi). 2. Delikatnie rozbij mięso i dopraw solą i pieprzem z każdej strony. 3. Serek śmietankowy wymieszaj z suszonym tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem
Kuchnia w Słońcu Skąpanakosteczkę, pieczarki w półplasterki. Przesmażamy na patelni. Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie masłem. Na dnie wysypujemy suchy ryż. Następnie rozkładamy przesmażoną cebulę z pieczarkami. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na kotlety). Przyprawiamy przyprawą do mięsa, solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Na każdym płacie układamy plasterki żółtego sera. Mięso zwijamy w ciasny rulon, tak aby nie wypłynął
VioletoweKucharzenieprzygotowaniu zupa pieczarkowa ze słodką śmietanką. Na wywarze warzywnym lub drobiowym. Ja ugotowałam ją na bulionie drobiowym, który powstał podczas przygotowania kotletów mielonych drobiowych (“ Kotlet pożarski “). Dzięki temu wykorzystałam całego kurczaka i nic się nie zmarnowało :) Z reszty bulionu przyrządziłam “Kaszę z grzybami”. Zupa pieczarkowa świetnie smakuje sama, ale również można ją podać w towarzystwie utłuczonych
Moja Delicjaszczypiorem 1 łyżka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka papryki wędzonej 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej PRZYGOTOWANIA: Filety z kurczaka kroję wzdłuż, rozbijam na cienkie kotlety. Doprawiam solą, pieprzem i przyprawą do indyka. Cukinię myję i kroję w kostkę. Paprykę również kroję w kostkę. Dymkę myję i kroję drobno. Mozzarelle kroję drobno. Mieszam
Gotowanie Patkidodać łyżeczkę mąki, wymieszanej z kilkoma łyżkami wody, wymieszać i zagotować *** *** Podajemy z ziemniaczkami, kluskami, kaszą, ryżem lub makaronem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA I MAJONEZU PRZEPIS TUTAJ MARYNOWANE KOTLETY SCHABOWE PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI
Blog z ApetytemMakaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Macie już pomysł na dzisiejszy obiad ? Jeśli nie zapraszam na drobiowe placki J Botwinka niekoniecznie nadaje się tylko do chłodnika, doskonale podkreśla smak delikatnego mięsa jakim
Wanilia i Kardamondrobiowych. Są tanie, pyszne i idealne na każdą okazję. Kotlety takie są lubiane przez dorosłych i dzieci. Możemy podać je z ulubioną surówką i ziemniakami. Moje kotlety przygotowałam z mięsa drobiowego z kurczaka. Mięso to zawiera pełnowartościowe białko, żelazo, fosfor, cynk, selen, siarkę, witaminy z grupy A i B, potas, i magnez . Mięso drobiowe jest składnikiem diet ponieważ jest
Kuchnia w oparachMój ostatni eksperyment w kuchni na kotlety drobiowe. Po podaniu na obiad natychmiast zniknęły z talerzy. Składniki: ½ kg filetów z kurczaka 1 jajko 1 biała cebula 20 dag żółtego sera 1 łyżka majonezu 2 łyżki mąki sól i pieprz do smaku curry do smaku olej do smażenia Wykonanie: Mięso, cebulę, ser żółty pokroić w drobną kostkę. Wbić jajko, dodać majonez
Tradycyjna KuchniaWszyscy doskonale wiemy, że ryby to bogactwo różnego rodzaju witamin i składników mineralnych. Jedną z najbardziej popularnych ryb jest łosoś . Ma on w sobie bardzo dużą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!