kotleciki z kurczaka - 640 przepisów (strona:24/43)

Kotlet szwajcarski 117

gram ( miękki ) masło sól, pieprz do panierowania mąka , jajko i bułka tarta olej do smażenia Sposób wykonania: pierś z kurczaka umyć pokroić na części , rozbić posypać solą i pieprzem Ser żółty i masełko pokroić w paski. Ja do każdego kotlecika dodałam po trzy kawałeczki sera i kawałeczek masełka Kotlety zwinąć dość ciasno. Należy zwrócić uwagę, żeby ser żółty i masło

Darcia w kuchni
Kotlety drobiowe z płatkami migdałów. 271

okazję jeść kotlety drobiowe i to natknęło mnie, żeby odnaleźć ich kolejne wcielenie.  Przygotowałam dziś na obiad delikatne kotleciki drobiowe w panierce z migdałami. Polecam serdecznie - może trzeba im poświęcić trochę czasu, ale warto. SKŁADNIKI: 1kg. filecików z kurczaka 1 mała cebula sól, pieprz, chili, zioła prowansalskie 1-2 kajzerki namoczone w mleku 1-2 jajka koperek, kawałek białego

Kuchnia Beaty
Kotlety kapuściane 190

Dziś mam dla Was jeden ze swoich ulubionych przepisów na kotleciki! Robię często … i są świetnym pomysłem na błyskawiczny obiad! Śmiało można je przyrządzić również w wersji wegetariańskiej lub wręcz przeciwnie : kiełbaskę zastąpic usmażonym ( lub ugotowanym ) filetem z kurczaka ! Pomidorowa sałatka lub ulubiony sos wzbogacą danie o dodatkowe walory smakowe! Polecam! SKŁADNIKI: -mąka -1,5 szklanki -bulion (z kostki(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W garnku miksujemy mąkę z bulionem. Dodajemy jajka i przyprawy. Mieszamy z drobno poszatkowaną pekinką , pokrojoną w kostkę wędliną i posiekaną natką pietruszki. Dokładnie mieszamy. Smażymy kotleciki na mocno rozgrzanym oleju z dwóch stron

Ostra na Słodko
C - Filet z kurczaka w serowo-tymiankowej panierce 277

lubię. Aczkolwiek bywam niepocieszona, gdy głosowanie rodzinne decyduje o wyborze "bitego kotlecika bez dodatków" na niedzielne menu, bo moja żądza kulinarnego eksperymentatora zostaje niezaspokojona. Ale nie byłabym sobą, gdybym nie próbowała przemycić czegoś dodatkowego, chociażby tylko do panierki;) Przykład takich moich ekperymentów może stanowić: Filet z kurczaka w serowo-tymiankowej panierce   Składniki: 1 szt filet z kurczaka

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Piersi w panierce sezamowej 149

talerzyk wsypujemy mąkę. Do głębokiego talerzyka wybijamy jajko, roztrzepujemy je widelcem. Na kolejnym talerzyku mieszamy bułkę tartą z sezamem. Kurczaka panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce z sezamem. Na patelni rozgrzewamy mocno olej, po czym moc palnika zmniejszamy. Smażymy kotleciki ze wszystkich stron na złoto

Smaki Na Talerzu
Grillowane mini burgery 188

sztuka  - czosnek - 2 ząbki  - cebula - 1/2 sztuki  - pieprz Cayenne, szczypta soli  Mięso z piersi kurczaka mielimy, dodajemy otręby pszenne, jajko, wyciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki, a następnie je grillujemy.  Pozostałe składniki: - pomidor - 2 sztuki  - cebula - 1 sztuka  - cukinia - 1 sztuka

Fit-amina
BURGERY Z KURCZAKIEM, BAZYLIĄ, PESTO I WARZYWAMI 93

ebulę drobno posiekaj i przyrumień na rozgrzanej oliwie. Umyte i ouszone listki bazylii drobno posiekaj. F ilety z kurczaka pokrój w kostkę i zmiksuj ze śmietaną, pesto, drobno posiekaną bazylią, cebulą, solą, pieprzem z Espelette (lub pieprzem cayenne). Uformuj płaskie kotleciki. Rozgrzej kilka łyżek oleju na patelni, smaż burgery przez około 10 minut, przyrumieniając je z obu stron. Bułki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kotleciki z kurczaka w musztardzie z pieczarkami i koperkiem 45543

razem zamiast pulpecików - kotleciki drobiowe w sosie pieczarkowym tak banalnym w wykonaniu, że każdy sobie z nim poradzi:). W prostocie siła, smacznego! 500g filetów z kurczaka 500g pieczarek 2 cebule 1/2 pęczka koperku 300ml jogurtu greckiego 200ml śmietany 18% 2 łyżki musztardy sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka olej 1. Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i tłuczemy

Szefowa kuchni
Kurczak na sałacie, czyli obiad w upalny dzień 774

czarny pieprz cytrynową oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia (może być też zwykła z dodatkiem soku i otartej skórki z cytryny) Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie przekrawamy każdą wzdłuż. Powstałe w ten sposób kotleciki oprószamy solą i pieprzem oraz skrapiamy cytrynową oliwą i odstawiamy do lodówki (dobrze byłoby co najmniej na 2 godz., ale jeśli nam się(...)piórka. Szczypiorek siekamy dość grubo (lub jak kto lubi). Wszystkie umieszczamy w sporej misce, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem, a także skrapiamy aromatyzowaną oliwą. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. Kurczaka szybko obsmażamy na grillu elektrycznym lub na patelni. Zdejmujemy i dajemy chwilę odsapnąć. W tym czasie na talerze nakładamy spore porcje warzyw. Po kilku (2-3) minutach kurczaka kroimy

Ratunku obiad
Kotlety serowe z kurczakiem 359

jajka 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku olej do smażenia Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę, dodać starty ser, mąkę, majonez i jajka. Doprawić i wszystko wymieszać. Gotową masę nakładamy łyżką na patelnię formując kotleciki, smazymy na złocisty kolor z obu stron. Smacznego

Niezły Młynek
Kotlety po francusku 3161

oraz 2 rozbite jajka. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Kolejno do powstałej masy dorzucić pokrojonego w kosteczkę kurczaka i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać ok. 5 łyżek oleju rzepakowego. Smażyć na średniej mocy palnika. Nakładać po 2 łyżki masy na 1 kotlecika, lekko spłaszczyć (z podanych wyżej składników wyszło mi 7 kotletów francuskich). Najpierw dość dobrze podsmażyć z jednej strony

Kulinarne Przeboje
Kotlety po francusku 167

oraz 2 rozbite jajka. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Kolejno do powstałej masy dorzucić pokrojonego w kosteczkę kurczaka i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać ok. 5 łyżek oleju rzepakowego. Smażyć na średniej mocy palnika. Nakładać po 2 łyżki masy na 1 kotlecika, lekko spłaszczyć (z podanych wyżej składników wyszło mi 7 kotletów francuskich). Najpierw dość dobrze podsmażyć z jednej strony

Kulinarne Przeboje
FIT KOTLECIKI BEZ JAJEK 144

Gotowanie Patki oraz udostępnisz przepis innym :)  A teraz zapraszam na Kotleciki : SKŁADNIKI NA 12 SZTUK :  500g Mięsa mielonego z indyka (100%)  1Cukinia 8 pieczarek 4 łyżki płatków owsianych Skworcu 1 kulka Sera Mozzarella 2 łyżki cebulki suszonej Skworcu 2 łyżki przyprawy do kurczaka SKWORCU sól i pieprz do smaku  1 łyżka czosnku Grys SKWORCU(...)minut co jakiś czas mieszając.Solę i pieprzę.Studzę , dodaję do mięsa.  5. Farsz łączę ze sobą.  6. Na blachę przekładam papier do pieczenia. Formuję kotleciki wielkości pięści. Lekko spłaszczam. Przekładam na papier ( zachowuję odstęp między kotlecikami). 7. Piekę kotleciki ok 35 min w 180 stopniach. Podaję z ulubionymi składnikami

Gotowanie Patki
Drobiowe siekańce z zielonym pieprzem i oliwkami 136

Siekańce to szybkie kotleciki, które przygotowywała jeszcze moja mama. Robiła je bardzo tradycyjnie ale ja postanowiłam dodać do nich szczyptę wyrazistości w  smaku.  Niedawno pokochałam marynowany zielony pieprz i postanowiłam przygotować siekańce właśnie z pieprzem - być może i Wy się skusicie ? :) Siekańce z zielonym pieprzem i oliwkami SKŁADNIKI:     1 pierś z kurczaka 1 jajko(...)PRZYGOTOWANIE:   Kurczaka myjemy i siekamy na drobne kawałeczki, żółty ser ścieramy na tarce  na dużych oczkach, oliwki kroimy w plasterki. Do miski przekładamy mięso, ser, oliwki, pieprz zielony, wbijamy jajko, dodajemy mąkę oraz natkę pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, nakładamy niewielkie kotleciki które smażymy na złoty kolor

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Siekany drobiowy smażony na oleju rzepakowym 253

ziemniaczanej w domu i lenistwa, aby iść do sklepu musiałam trochę pozmieniać składniki...ale mimo to kotleciki były pyszne, smażone oczywiście na oleju rzepakowym.Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam w swojej kuchni.  1 podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki majonezu z czosnkiem Kielecki 2 łyżki otrąb pszennych  1 łyżka mąki pszennej 3 jajka

Moje domowe kucharzenie