kolacja - 33757 przepisów (strona:784/2251)

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, FETĄ I MALINAMI (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 159

Sałatka ze szpinakiem, fetą i malinami to lekki posiłek doskonały szczególnie na letnie śniadanie, lunch czy kolację. Połączenie słonego sera ze słodkimi malinami daje niesamowite wrażenia smakowe i na pewno zaskoczy niejedną osobę, która skusi się na to danie. Ponadto sałatka jest bardzo uniwersalna i mogą po nią sięgać zarówno osoby na na adaptacji, które nie unikają laktozy

Ola la LCHF
Galette z botwinką, kalafiorem w cieście filo 121

smacznie. Ja dodałam botwinkę i kalafiora, możecie jednak dodać swoje ulubione warzywa a zamiast ciasta filo wykorzystać ciasto francuskie, też będzie pysznie. Zapraszam na obiad albo na wczesną kolację. Francuski placek z botwinką, kalafiorem w cieście filo. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jak ugotować jajka na twardo? Ile gotować? 842

trzeba gotować , by były idealne. Mam nadzieję, że przyda się to Wam nie tylko na Wielkanoc, ale także wtedy, kiedy najdzie Was ochota na jajka w majonezie na śniadanie, kolację, czy też będziecie potrzebowali jajka na twardo do sałatki. @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear

Kulinarne Przeboje
Sałatka makaronowa z pesto, pomidorami i papryką zamknięte w słoiku. 122

przekonasz, że to fantastyczne, proste i uniwersalne rozwiązanie – zwłaszcza jeśli się ma do dyspozycji smakowite i pomysłowe przepisy z tej książki. Ciesz się różnorodnością smaków podczas śniadania, lunchu oraz kolacji. W  Wielkiej księdze dań w słoiku  znajdziesz  proste receptury nie tylko na smaczne dania na bazie makaronu i ryżu, ale również niezwykłe propozycje deserowe . Co najlepsze, wszystko

Z Kuchni Do Kuchni
Posiłek jogina, czyli ryż ze smażonymi warzywami. 206

mnie zbawieniem, po książkowo 2 godziny przez praktyką zjadam taką dawkę leczniczą i drugą po zajęciach, a jest to zazwyczaj dobrze po godzinie 20, więc jest to moja lekka kolacja. Przepis na ten ryż znalazłam na opakowaniu kardamonu, nie wiem jak wy, ale za każdym razem sprawdzam co jest na nich napisanie i wielokrotnie znalazłam fajny przepis a to właśnie

greenscarf
sałatka makaronowa z tuńczykiem 120

tradycyjne sałatki. W związku z tym, że jestem wielką fanką makaronów to teraz królują u mnie sałatki właśnie z makaronami w roli głównej. Taka sałatka jest idealnym pomysłem na kolację lub też na spotkanie ze znajomymi/rodziną. Sałatki takie mają jeszcze jeden plus - robi się je bardzo szybko i praktycznie wszystko do nich pasuje. Tym razem tuńczyk jest na drugim

Gotowanie z pasją
Smażone pierożki z białym serem 136

Teraz propozycja na gorącą kolację - smażone pierożki z białym serem. Zawsze to jakaś odmiana od kanapek. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pasiasta sałatka 166

Zapraszam na lekką i sycącą sałatkę, która może zastąpić obiad lub być zdrową i smaczną kolacją. Polecam Składniki: 100 g mixu sałat 1/2 pomidora 5 cm ogórka zielonego ogórka 2 spore rzodkiewki 1 jajko ugotowane na twardo kawałeczek czerwonej cebuli sos: 2 łyżki oleju rzepakowego 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i ziół prowansalskich szczypta chili Przygotowanie: Warzywa myjemy i osuszamy. Sałatę

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pstrąg łososiowy w azjatyckiej marynacie pomysł na obiad 157

domu i co było trzeba zużyć ( zero waste ciągle w toku). I co z tego wszystkiego wyszło, szczerze gdy upiekłam rybę, tak pachniała że miałam ochotę zjeść ją na kolację, a nie czekać na kolejny dzień :) Dobra, przechodzimy do przepisu ( u mnie na 3 porcje) Pstrąg łososiowy w azjatyckiej marynacie 35 dkg pstrąga łososiowego ( filet ze skórą ) 2 cm kawałek

Kuchnia na wzgórzu
Proste obiady na 7 dni # 4 (PDF do pobrania) 113

lekko złote. W międzyczasie ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron wymieszaj z sosem pesto i połową upieczonego brokuła. Posyp startym parmezanem i podawaj. Pozostałego brokuła zjedz na kolację lub wykorzystaj jako warzywny dodatek do placków z cukinii w środę. Środa - Placki z cukinii i fety i sos tzatziki Przepyszne, sprawdzone wielokrotnie przeze mnie i Czytelników. Placuszki z cukinii

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z bobem fasolką i kusksuem 136

Szybka i prosta sałatka z bobem i fasolką. Zrobimy ją w 15 minut. Można ja zabrać do pracy na lunch, podać na obiad labo kolację. Duża porcja witamin w jednym talerzu. Można się nią najeść bo jest syta. 1/2 szklanki kaszy kuskus 100 g łososia wędzonego sałatkowego 250 g bobu 200 g fasolki szparagowej żółtej 7 pomidorków koktajlowych koper świeży

wesoła kuchnia
Szybka surówka z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem małosolnym i cebulą 136

Sklepowy pomidory po zimie w końcu zyskały smak:). Polecam jako dodatek do obiadu lub kolacji tę prostą i nieskomplikowaną surówkę, którą można zrobić w kilka chwil.  300g pomidorków koktajlowych 5 ogórków małosolnych 1 młoda cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oleju 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz 1. Pomidorki przekrawamy na pół, ogórki kroimy w plastry, cebulkę drobno siekamy

Szefowa kuchni
Racuchy na kefirze 727

Racuchy na kefirze Szybkie racuszki na kefirze (bez drożdży!), z jabłkami to prosty przepis na pyszny deser, drugie śniadanie lub kolacje. Lekkie, puszyste i chrupiące placuszki z pewnością zasmakują nie tylko dzieciom. Polecam!     Składniki: 400ml kefiru 300g mąki pszennej 2 jajka szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru 2 jabłka olej do smażenia

Blog z Apetytem
Lasagne z naleśników, dla leniwych 315

Zostają Wam naleśniki z obiadu, kolacji? Nie wiecie co z nimi zrobić? Ja polecam Wam pyszną zapiekankę z naleśników, nazwaną przeze mnie - lasagne dla leniwych. Smakuje wyśmienicie i jest mega sycąca i tak naprawdę do faszerowania naleśników możecie użyć każdych dodatków. Jako, że u mnie było tzw. czyszczenie lodówki po weekendzie, składniki jakie wylądowały u nas to szynka

CookYourself
Biała papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem 140

Sezonowa papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem. Podana na ostro stanowi prosty sposób na pyszny obiad lub kolację. Ja podałam ją z hummusem z bobu, ale można wykorzystać inny ulubiony sos lub dip. 3 białe papryki 120 g bryndzy puszka dobrej jakości tuńczyka w kawałkach jajko papryczki jalapeño dymka sól i pieprz oliwa Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Papryki myjemy, obieramy

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania