sieć restauracji specjalizujących się w daniach rybnych North Fish oraz firmę Folwark. Warsztaty poprowadził Łukasz Jończyk, doradca kulinarny North Fish. Po krótkim wstępie, pysznych przekąskach i doskonałych świeżych koktajlach owocowych, które również są serwowane w restauracjach, przystąpiliśmy do działania. Pod okiem Łukasza i jego kolegów przyrządziliśmy dwa dania: przystawkę - krewetki słodko kwaśne i danie główne - grillowanego steka z tuńczyka
Kulinarne przygody GatityKolejna bomba witaminowa, o cudnym pomarańczowym kolorze. Koktajl owocowy z ananasem, bananem i sokiem z pomarańczy oraz marchewki. Jeżeli nie posiadacie sokowirówki to możecie użyć kupnego soku, ale najlepiej tego jednodniowego. Składniki na 1 porcję: sok z 3 marchewek sok z 1 pomarańczy 1 mały banan 1/4 dużego lub 1/2 małego ananasa 1 łyżeczka wiórek kokosowych + do dekoracji Wycisnąć
Moja Galeria SmakuGęsty, pożywny koktajl owocowy. Odrobina koloru jagodowego w środku zimy ;) Składniki na 2 porcje: 1 szklanka mleka 1 mały banan po garści truskawek, malin i jagód (mrożonych) 2 łyżeczki nasion chia 1,5 łyżki płatków owsianych Banana obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Do blendera wlać mleko, dodać wszystkie owoce oraz płatki owsiane i chia. Zmiksować. Pić od razu
Moja Galeria Smakulepszego w upalny dzień od pysznych domowych lodów. Najprostsze, i moim zdaniem najsmaczniejsze, lody można zrobić z musów lub koktajli owocowych. Dzisiejsze lody, z melona i arbuza, na pewno spodobają się maluchom dzięki prostym wzorkom. Potrzebne będą malutkie wykrawaczki do ciastek i foremka do lodów. Tę którą widzicie na zdjęciach kupiłam w Ikei, równie dobrze można użyć jednak plastikowych jednorazowych
CiastkozercyProsty, pożywny i odświeżający! Koktajl na bazie czarnej herbaty cejlońskiej to klasyka która zawsze się obroni. Lekkie pobudzenie i świeży oddech to dwa mocne punkty tego
Kuchnia PROzdrowotnawchłonąć i zżelować 10 łyżek płynu (mleka roślinnego czy wody), tworząc pyszny pudding. Pudding to oczywiście nie jedyna możliwość na wykorzystanie nasionek chia w kuchni, można dodawać je do owocowych koktajli, sałatek, zmielić i dodać do wypieków, ale o tym przy innej okazji :) SKŁADNIKI pudding 200ml mleka kokosowego 200ml mleka laskowego (lub innego roślinnego ryżowego, owsianego, migdałowego
DefinicjaSmakusię puddingu chia. Tym razem do jego przygotowania użyłam mleka migdałowego i ekstraktu waniliowego. Całości soczystości i słodyczy dodało dojrzałe mango, a cynamon wniósł odrobinę pikanterii. Puddingi chia obok owocowych koktajli to moje ulubione drugie śniadania :) SKŁADNIKI (2 porcje) 150 ml mleka migdałowego 2 lekko czubate łyżki nasionek chia 1 łyżka ksylitolu lub miodu/stewii/syropu z agawy 1 łyżka domowego
DefinicjaSmakuSmaki lata. Koktajl owocowy na jogurcie naturalnym. Składniki : 40 dag truskawek banan mały jogurt naturalny 4 czubate łyżeczki cukru Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy. Smacznego
Smak mojego domuKoktajl owocowy na jogurcie naturalnym. Składniki : 35 dag truskawek mały jogurt naturalny 2 czubate łyżeczki cukru Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy. Smacznego
Smak mojego domuOkres wiosenny i letni to czas kiedy w naszym domu spożycie naturalnego jogurtu zdecydowanie rośnie. Robię z niego chłodnik, różne owocowe koktajle, dodaję do deserów, serników na zimno, etc. Dlatego też od jakiegoś czasu sama robię jogurt, wychodzi to zdecydowanie lepiej, jeśli chodzi o kwestie ekonomiczne, a poza tym w moim domowym jogurcie nie ma żelatyny, a ni innych zbędnych
Kulinarne przygody GatityHejka! Dziś mam dla Was orzeźwiający koktajl owocowy , który przygotujecie w minutkę ;) składniki duża garść truskawek plaster arbuza Truskawki , myjemy obieramy i wrzucamy do blendera . Arbuza bez pestek wrzucamy do truskawek i wszystko miksujemy. * owoce przed zmiksowaniem przechowujemy w lodówce Smacznego
Cukier&Puderrano nie mamy ochoty na jedzenie, a zdrowy rozsądek podpowiada nam, że jednak powinniśmy coś zjeść, bo śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, taki pełen witamin koktajl owocowy z dodatkiem mleka będzie świetnym rozwiązaniem. Do tego owsiane ciasteczko i możemy pełni energii wychodzić z domu.” Czytaj więcej
Wiem co jemMięta rośnie w ogródku jak szalona. Muszę chyba ją zerwać i zrobić jakiś syrop miętowy. Przyda się do owocowych koktajli dla dzieci. Dla dorosłych mam coś lepszego. Domowy likier miętowy. Tymczasem wykorzystuję ją na bieżąco. Stąd też taki „wysyp” różnych napojów z jej udziałem ostatnio na blogu. Dziś będzie na wytrawnie i bardzo zdrowo. Z mnóstwem witamin i bez dodatku
Wiem co jemschłodzone, trzeba je wstawić na kilka godzin do lodówki. Oddzielić część stałą od płynnej. Twardą przełożyć do misy miksera i ubić z cukrem pudrem. Płynną można wykorzystać np. do koktajli owocowych. Inspiracja: L. Krissoff " Vegetarian for a New Generation: Seasonal Vegetable Dishes for Vegetarians, Vegans, and the Rest
Domowa Cookierenka Agisyrop, który świetnie wplata się w zwykłą, czarną herbatę i nadaje jej niesamowitego aromatu. Smakuje o wiele lepiej, niż ze zwykłem sokiem/plasterkiem cytryny :) Syrop sprawdza się również w orzeźwiających koktajlach owocowych, drinkach (mojito!!!) i jako nasącz do ciast. Można używać go na wiele różnych sposobów, a sprawdzi się w każdym doskonale :) Ocena : 6/6 Kaloryczność 100g : brak danych Cena : produkt
breakfast of dreams