pracochłonne, ale warte zachodu. Gołąbki te są na pewno są mniej kaloryczne niż te tradycyjnie przyrządzane, zawierają roślinne źródło białka, jakim jest soczewica. Można je zrobić z ryżem (dowolnym), kaszą jaglaną, pęczakiem, smak będzie inny, ale mamy tu szeroki wachlarz produktów, które możemy zastosować. Na 10 średnich gołąbków: kapusta pekińska 200 g ryżu 2 szklanki wywaru warzywnego 1 czerwona
kuchcikowniawieczór z Karoliną ze Stylizacje * mam i ja poszewki z Biedronki * krokiety z kapustą i grzybami najlepsze * kawka zawsze dobra * Andrzejkowy grzaniec * pyszna sałatka z kaszą gryczaną - przepis już na blogu * pani kicia Wspaniałego tygodnia Kochani
Magiczne Życie Martypotraw bez gotowania i utraty cennych wartości odżywczych.Świetny pomysł z takim cudem.. wystarczy np.zalać potrawę wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Można ugotować warzywa, kaszę, ryż, makaron, zupę..a także zrobić jogurt itd. Ja już wypróbowałam ten cud z kilkoma potrawami...na początek przedstawiam Wam rybkę..pomysł i przepis z książeczki dołączonej do tego Cudu
Moje domowe kucharzenieciasto filo oraz woda pomarańczowa. Książka obejmuje ok. 40 przepisów, które zostały podzielone na cztery działy: zupy i przystawki, ryby i owoce morza, drób i mięso oraz makarony, kasze i warzywa. Znajdziemy tu dania ze wszystkich zakątków basenu Morza Śródziemnego, od aromatycznych dań marokańskich po słoneczne smaki Hiszpanii. Niektóre to znane wszystkim klasyki, jak gazpacho z Andaluzji, czy sałatka
Chilli Czosnek i Oliwagotową owsianą pulpę. I zapiekłam przez 20 min. (u mnie z termoobiegiem, ale może być bez). Przed pożarciem odczekałam 5 min. na przestudzenie. Nie wiem gdzie ja tu kaszę widziałam. Ale do konkursu zgłosiłam. Buhahaha. Cała ja ;) Jeśli także jesteście owsiankożercami. I macie swoje owsiankohity. Podrzućcie w komentarzu poniżej. Z miłą chęcią przetestuję. I wrażeniami się
bastalenaSycący gulasz z łopatki wieprzowej w pomidorowym sosie z fasolą Piękny Jaś, boczkiem i marchewką. Gulasz najsmaczniejszy jest na drugi dzień, jak wszystkie składniki się przegryzą. Pasuje do ziemniaków, kaszy lub z pieczywem. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1/2 kg fasoli Piękny Jaś 500 g passaty pomidorowej 1 duża marchewka 130 g wędzonego boczku 1 i 1/2 szklanki bulionu
Oryginalny smakchwili zagotowania zmniejszyć ogień na minimum i gotować z 25 minut spuścić ciśnienie z szybkowara i wyjąć roladę - sos co pozostał można zmrozić i np. użyć do kopytek, kaszy, makaronu, bigosu itp. z zimnej rolady usunąć sznurek i można kroić cienkie plastry do pieczywa rolada jest smaczna, delikatna, krucha i domowa.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięciepłą wodą. Następnie zalewamy sosem marchewkę i zostawiamy na ogniu bez przykrycia do momentu zagotowania ciągle mieszając. Tak przyrządzoną marchew można podawać z kurczakiem grillowanym i różnego rodzaju kaszami lub po prostu z makaronem. Pyszny i szybki obiad
pieprzny smaczekjakiś czas mieszając. Kiedy będzie już miękki i woda odparuję, ja robię jeszcze babcinym sposobem czyli zawijam w folię, ręcznik i pod pierzynkę. Sprawdza się nie tylko w przypadku kaszy gryczanej ale również ryżu, będzie miękki i sypki. W między czasie pieczarki oczyścić, pokroić i razem z cebulą i porem dusić na maśle. Zetrzeć marchewkę i pietruszkę na tarce
pieprzny smaczekmasa jest rzadka dołożyć łyżkę bułki tartej. Formować kotlety mokrą dłonią.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ziemniakami lub różnego rodzaju kaszami. U mnie będą dzisiaj z kuskusem i pekińską. Smacznego
pieprzny smaczeksposób to praktycznie źródło samego białka, więc należy pamiętać o niezbędnym dodatku węglowodanów dla zbilansowania wartości odżywczych i dopełnienia smaku. Myślę, że dobrze sprawdzi się tu delikatna kasza jaglana, gdyż reszta sama w sobie jest wystarczająco wyrazista. SKŁADNIKI NA PORCJĘ: 135g fileta z dorsza atlantyckiego 5g suszonych pomidorów bazylia oregano cząber tymianek sól czosnkowa pieprz odrobina soku z cytryny PRZYGOTOWANIE
peanutbuttermonsterMakaronów, kasz i ryżu jest u mnie w mieszkaniu pod dostatkiem. Przyznam się, że w kuchni zajmują 1 całą półkę. Ostatnią nowością jest wybrana przez Naczelnego odmiana makaronu. Nazywa się Nouilles Savoisiennes [Nuj Sawłazjen). To specyficzny makaron wykonywany z pszenicy twardej, durum, która jest kultywowana we Francji, w Alpach (stąd też nazwa, ponieważ region Savoie (pol. Sabaudia) leży właśnie
Kitchens Alphabetdoprawić solą pieprzem. Grzyby dodajemy do mięsa, nakrywamy i dalej gotujemy ok 20 min. Po tym czasie dodajemy żurawinę i jeszcze dusimy ok 10 min. Danie gotowe podajemy z kaszą lub ziemniakami oraz dowolną surówką. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewydrożdżowa pizza z ricottą, truskawkami i miodem Pieczona jogurtowa owsianka z musem truskawkowym kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem jaśminowym koktajl truskawkowo-rabarbarowy kasza jęczmienna z sosem pieczarkowym i koperkiem No i nie wspominajmy o tych kilogramach truskawek, no i chrupiących z wierzchu i mięciutkich w środku skórkach od pizzy których nie lubi
More food, love and dreamswyobrażacie, szkoda, że w tym roku nie jadę nigdzie z rodzicami :( A zapomniałam się wam pochwalić, czy jak to tam nazwać. Ostatnio dałam mojej mamie koleżance, płatki owsiane i kaszę jaglaną do zmielenia, bo niestety ja nie mam w czym tego zrobić, a w tym tygodniu, mama przyniosła mi dwie paczuszki tych oto zmielonych rzeczy, gdybyście widzieli moje szczęście, hahah
More food, love and dreams