( Recipe in English ) Kiedy zobaczyłam to ciasto to wiedziałam, że muszę je upiec. Bardzo spodobał mi się efekt dekoracyjny, jaki uzyskuje się używając folii bąbelkowej. Ciasto
Przepisy Aleksandry( Recipe in English ) Moja bardzo dobra koleżanka jest typową kobietą zakochaną w czekoladzie. Specjalnie dla Niej upiekłam to mocno czekoladowe ciasto. Ciasto smakowało koleżance i Jej
Przepisy AleksandryKantyczka jest ciastem wyjątkowo wilgotnym (dzięki dużej ilości dżemu) i naprawdę dekoracyjnym. Jest to wypiek idealny na jesienne i zimowe dni, kiedy mało już owoców. Kantyczka
Przepisy AleksandryEnglish Przepis na to ciasto jest w naszej rodzinie już kilkadziesiąt lat i pomimo upieczenia setek słodkości to uważam, że jest to najlepszy wypiek jaki kiedykolwiek
Przepisy AleksandryUwielbiamy w rodzinie kawowe ciasta. Latte macchiato okazało się przepyszne! Jest wilgotne, delikatne, a masa z mleka w proszku smakuje wprost nieziemsko. Na święta będzie idealne
Przepisy AleksandryPostanowiłam upiec kostkę alpejską, która smakowałaby świętami, więc zamknęłam w niej korzenne przyprawy i pomarańcze. Muszę przyznać, że ciasto wyszło wyśmienite (wiem wiem, że nie brzmi
Przepisy AleksandryJak wiadomo Wielkanoc to czas pieczenia babek. Nasza dzisiejsza jest przepyszna! Orzechowa, czekoladowa, wilgotna...genialna! Polecam :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś
Przepisy AleksandryIle razy zastanawialiście się jak zrobić sos czekoladowy do lodów, deserów, ciast, który nie byłby tylko rozpuszczoną czekoladą zastygającą po 30 sekundach, ale satynowym, aksamitnym sosem
Bernika - moj kulinarny pamietnikCześć :) Jakiś czas temu robiłam ciasteczka marcepanowe o właśnie te i zostało mi trochę marcepanu... Przejrzałam kilka przepisów i trafiłam na ten (trochę zmodyfikowałam go). Muffiny
Pora coś zjeśćCześć :) Piekarnik wciąż w naprawie, więc teraz słodkości trzeba robić bez niego... Pomysł na ciekawe ciasteczko-czekoladki znalazłam u Cukrowej Wróżki , z kolei oryginalny przepis pochodzi
Pora coś zjeśćCześć! Dzisiaj postanowiłam się podzielić z Wami przepisem, który znalazłam na blogu Kasi A dupa rośnie . Przepis, który zaraz zobaczycie poniżej, bardziej nawiązuje do cappuccino, które
Pora coś zjeśćCześć! Od kilku dni w kioskach możemy znaleźć najnowszy numer Magazynu Smak. Czym Smak wyróżnia się na tle innych czasopism? Jest wydrukowany na grubym, charakterystycznie pachnącym
Pora coś zjeśćCześć! Tak tak... w końcu zgłosiłam się do Bloger Chefa :) Nie wiem czy cokolwiek z tego wyjdzie, ale warto chyba spróbować, prawda? Tematem tego półfinału była
Pora coś zjeśćCześć! Ahuacatl czyli "leśne masło". "Cudowny owoc" według Majów i Azteków. To im zawdzięcza swoją nazwę, którą można przetłumaczyć jako "drzewo
Pora coś zjeść