Popularność nasion chia u nas nie słabnie wręcz zauważam tendencję wzrostową, nie ma tygodnia by deser z nasionami chia nie gościł na naszym stole.Moja
Smaczne ZdroweCukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Frittata z cukinią i oregano
Moja smaczna kuchniaPrzepis ten w naszej rodzinie był już ponad pół wieku temu. Ale dopiero teraz dostałam pozwolenie na ujawnienie go na forum publicznym. W okresie, kiedy dostępne
Moje Pyszne Siódme NieboBardzo lubię kuchnię japońską, jest dla mnie nieocenionym źródłem wielu bezglutenowych inspiracji. Najczęściej przygotowywanym przeze mnie japońskim daniem jest oczywiście sushi. Uwielbiam eksperymentować i używam różnych
głodny alergikWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Muffiny z dodatkiem dyniowego puree, jabłka i cynamonu. Są przepyszne, wilgotne i mięciutkie w środku. Idealne dla dzieci
Marta GotujeDla wszystkich czekoladoholików ale nie tylko przepis na przepyszne, bardzo wilgotne i meeega smaczne ciasto bardzo czekoladowe. Stworzone na bazie rozpustnego ciasta czekoladowego (które
Smaczne ZdroweZawsze lubiłam suszone figi. Słodkie, niemal przesłodzone, z pestkami, które pękały w zębach, toczyły się po języku i podkreślały słodycz miąższu. Ale świeże figi? To było
Gotuj z Blue RavenSzybkie ciasto z brzoskwiniami w 10 minut – bo tylko tyle wynosi czas przygotowania tego ciasta. Jedyne, co się dłuży, to czas pieczenia ;) Szklanka podana w
Kulinarne PrzebojeThe post Śniadaniowa tortilla z jajecznicą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wspaniałe ciasto z dodatkiem jabłek, rodzynek i orzechów. Wierzch polałam dodatkowo roztopioną czekoladą. Jest miękkie, puszyste i wilgotne w
Marta GotujeThe post Roladki naleśnikowe (szpinakowe) z wędzonym łososiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeThe post Tarta na cieście francuskim z ricottą i kurczakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojesoli masa 1 kg gruszek obranych wydrążonych 2 galaretki wiśniowe do dekoracji cukier puder Przygotowanie: W misce ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywno, cały czas ubijając powoli dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier i ocet. Wyrobione ciasto przelewamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem pergaminowym i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 170 C przez 20 -25 minut
Niezły Młynekwypiek na jesienny czas. Źródło przepisu: Studnia smaków Składniki: 200 g masła 210 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego (lub domowego z prawdziwą wanilią) 1/4 przyprawy korzennej 3 jajka 250 g mąki 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka z 1/2 cytryny 125 g purée z dyni (u mnie hokkaido) szczypta soli Wykonanie: Kawałek dyni włożyć
Pasja Smaku