Drożdżówki [ z olejem rzepakowym] z masą rabarbarowo-truskawkową 258drożdży 1 szkl. letniego mleka 80 g cukru 80 ml oleju rzepakowego 1 jajko szczypta soli Masa rabarbarowo-truskawkowa: kilka łodyg rabarbaru 30 dkg truskawek 1 jabłko 1 opakowanie budyniu malinowego 2 łyżeczki cukru waniliowego 100ml wody + 6 łyżek wody 60 g cukru Mąkę przesiać do miski.Zrobić wgłębienie i wkruszyć drożdże, wlać mleko
Moje domowe kucharzenie
Pulpeciki rybne z mintaja i cukinii - DIETA NISKOKALORYCZNA 242serka twarogowego chudego 0%, pomidor (170g), herbata = 189 kcal 2. Kawa z 100ml mleka 3,2%, banan (120g) = 174 kcal 3. Pulpeciki z mintaja z brukselką = 270kcal 4. Jabłko (180g), 100ml jogurtu naturalnego, 2 łyżki musli owocowego = 238 kcal 5. 3 kromki chlebka chrupkiego, 3 plasterki polędwicy sopockiej, 2 sztuki ogórków kiszonych (120g) = 160 kcal Pamiętajcie
SMYKWKUCHNI
Grillowana pierś z kurczaka z warzywami- CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 391herbata zielona (234 kcal 2. Kawa, banan. (120 kcal) 3. Pierś z kurczaka z warzywami (256 kcal), woda 4. 125 g jogurtu naturalnego, 2 łyżki musli (171kcal), woda 5. Jabłko (180 g), 2 x wafle ryżowe, 2 plastry wędliny sopockiej, pomidor, herbata zielona (266kcal) łącznie 1047kcal Pozdrawiam cieplutko
SMYKWKUCHNI
Co należy jeść w upalne dni? 603unikamy wody i żywności w których najwięcej się jej znajduje. Woli zajadać się fast foodami, gazowanymi i kolorowymi napojami. Pora to zmienić! Owoce bogate w wodę: arbuz pomarańcz grejpfrut jabłko melon truskawki gruszka śliwki porzeczki czereśnie mango Warzywa bogate w wodę: brokuł pomidor ogórek seler naciowy sałata szparagi Przede wszystkim owocowe i warzywne koktajle, które dostarczają nam maksymalne nawodnienie
Truskawkowa Fiesta
Trzy Znaki Smaku na Lubelszczyźnie - relacja 251soczewicą duszoną z kurkami, sosem z wiśni nadwiślanki i suski sechlońskiej pomysłu Tomasza Trąbskiego . Komu było jeszcze mało mógł rozsmakować się w przygotowanej przez Tomka Woźniaka polskiej jagnięcinie z jabłkiem i miętą. Na koniec Robert Harna zafundował nam deser w postaci brownie z fasoli wrzawskiej z wiśniowym sorbetem i żelem z maślanki. Była to jedna z najciekawszych i najlepszych kolacji
Pasja Smaku
Surówka z białej kapusty z sosem jogurtowo-musztardowym / surówka Coleslaw 279Post Surówka z białej kapusty z sosem jogurtowo-musztardowym / surówka Coleslaw pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje
Jabłecznik na biszkopcie 329Post Jabłecznik na biszkopcie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje
Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler 19203Post Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje
Wigilijna kapusta z grzybami i żurawiną 774Post Wigilijna kapusta z grzybami i żurawiną pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje
Oskoła - wiosno przychodź!!! 170drugie najważniejsze pytanie. Czy jest smaczne? Tak, tak, tak!!! Moi Drodzy, sok z brzozy to nie zwykły sok z brzozy, to jest sok z brzozy z: miętą, cytryną, jabłkiem, kwasem, chlebowym, maliną, dziką różą, aronią, żurawiną, czarną jagodą. Łuchu, cóż za szaleństwo!!! No to zdrówko
Brzuszki Łakomczuszki
Przepis na kakory (soczewiaki) 242coś tak niedobrego:) Postanowiłem więc sam spróbować przyrządzić soczewiaki. Znalazłem kilka różnych przepisów w Internecie i trochę poeksperymentowałem. Zdecydowałem się na wersję pieczoną, a do farszu dodałem marchewkę i jabłko, co znacznie poprawiło jego smak. Jest przy tym daniu trochę roboty, ale było warto! Czytaj dalej
Gotuj z Misiem
Spaghetti z szynką i sosem śmietanowym 286pomidorowym. Można powiedzieć, że była to jej weekendowa specjalność:) Ja tym razem do spaghetti zrobiłem sos śmietanowy. No może prawie śmietanowy – zawsze zastępuję śmietanę jogurtem naturalnym. Dodałem też starte jabłko i odrobinę chrzanu. Dzięki temu uzyskałem dość ciekawy, winno-ostry smak. Małe szkodniki nie wybrzydzały i zjadły swoje porcje bez marudzenia. Czytaj dalej
Gotuj z Misiem
Koktajl owocowy (smoothie) 337owocami takimi jak kiwi, ananas czy truskawki. W lecie można zmiksować go z kostkami lodu. Składniki na 2 koktajle: 2 kiwi 2 małe dojrzałe banany (lub 1 duży) 1 jabłko 1 łyżka soku z cytryny 1/2 - 3/4 szklanki wody mineralnej (może być gazowana) lub świeżo wyciśniętego soku, np. z pomarańczy Przygotowanie: Owoce obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować blenderem
Ze smakiem i z pasją
KLASYCZNA TARTE TATIN 214Tarta Tatin to kolejny deser, który dodałam do mojej akcji "Historia na talerzu".Tarta powstała na skutek przypadku i roztargnienia jednej z sióstr Tatin
Przepisy Aleksandry