herbatniki - 5808 przepisów (strona:304/388)

Malinowy Sernik na zimno ala Ptasie mleczko 190

Zapraszam wszystkich na sernik ala malinowe ptasie mleczko Składniki: 100 g herbatników 60-70 g roztopionego masła 500 g twarogu na sernik 400 g malin + do dekoracji 4 łyżki cukru pudru 200 g kremówki 30% 20 g żelatyny 1/2 opakowania galaretki malinowej papier do pieczenia mała tortownica Wykonanie: Ciasteczka rozgniatamy w blenderze i wlewamy do nich roztopione masło

W Moim Magicznym Domu
Ciasteczka korzenne, maslane, pszenno-owsiane, kruche czyli poWeekendowe Lakocie odc.126 124

ostatnio nostalgiczny czas.  Słucham dużo dziwnej muzyki, czytam o dawnych dziejach i piekę ciasteczka.  Tradycyjne, proste, w sam raz do przekąszenia, pochrupania.  Nawet latem korzenne herbatniki są najlepsze! Do czytania polecam "Koronę śniegu i krwi" Elżbiety Cherezińskiej a do słuchania ...  ...o tym na końcu posta :) Ciasteczka korzenne, maślane, pszenno-owsiane, kruche 125 g masła

Dzieje kuchennej Wiewióry
TORCIK PSZCZÓŁKA 143

który swą nazwę zawdzięcza dwukolorowym rurkom czekoladowym oraz dodatkowi miodu, który pszczółki produkują. Idealny torcik na zimno na upalne dni, tylko dla dorosłych.   SKŁADNIKI Spód: 120 g herbatników maślanych , 4 łyżki roztopionego masła, 2 łyżki miodu, 1/3 szkl. zmielonych orzechów włoskich Masa czekoladowa: 150 g serka mascarpone, 200 g śmietany kremówki, 4 łyżeczki żelatyny, 50 g gorzkiej czekolady

słodki bratek
Smoothie z awokado i malinami 160

specjalizowała się w smoothie różnego rodzaju. Można było komponować swoje wymarzone smoothie. Dla mnie to było prawdziwe odkrycie, kiedy wzięłam krówkowe smoothie, które miało w sobie i krówki i herbatniki… raczej bym nie wpadła na takie składniki. Było pyszne. Oczywiście, nie polecam takich wynalazków na codzień, ale raz na jakiś czas, można zaszaleć Smoothie w zwykłym słoiku

Mieszam w Garnku
PASCHA CZEKOLADOWA 128

DODATKOWO :  50 g czekolady deserowej 6-7 herbatników migdały, morele, posypka dekoracyjna do ozdoby                                                             PRZYGOTOWANIE :  Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy.  Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta karmelowo-malinowa 404

Niebo w gębie   Składniki: spód: 150 g herbatników maślanych 100g wiórków kokosowych 100g masła krem: 500g serka waniliowego naturalnego 100g śmietany 12 % 1/2 puszki karmelu / masy krówkowej … Czytaj dalej Tarta karmelowo-malinowa

czarrna od kuchni
SERNIK CAPPUCCINO 174

metalową szpatułką.*** Mocno schłodzoną kremówkę ubij na sztywno.***** Wyjmij sernik z formy, polej kawą, na wierzch nałóż bitą śmietanę i wiórki czekoladowe.   *Lub ciasteczek typu „sablés” albo herbatników czekoladowych. ** np. twarożku Mój ulubiony lub Philadelphia, lub mielonego twarogu sernikowego z wiaderka. *** Typu Śmietana Szefa Kuchni Danone 22%. **** Płynną czekoladę możesz również rozprowadzić na szklanej lub porcelanowej płycie. *****Połam

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kawowa babka z wiśniami i lukrem wiśniowym 211

tylko od święta ale i na co dzień. Do kawy czy herbaty, u mnie czystka, z koleżanką, mamą czy teściową - będzie zachwycona. Smakiem przypomina mi moje ulubione kawowe herbatniki a lekka nuta czekolady, polecam upieczcie koniecznie. Kawowa babka z wiśniami i lukrem wiśniowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Truskawkowe FIT mini serniczki 204

żadnej dobrej strony ze zdrową żywnością to polecam Sklep NaturalnieZdrowe , gdzie znajdziesz mnóstwo zdrowych produktów, dzięki którym przygotujesz FIT posiłki J Składniki na 12 muffinków Babeczki: 250 gram maślanych herbatników 1 szklanka orzechów włoskich 1 łyżka miody 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: W malakserze zmiksuj wszystkie składniki na babeczki. Następnie wyłóż blaszkę na muf finki papilotkami i uformuj

Kulinarna (nie)codzienność
Sernik bananowy z chia 368

Pyszny sernik na zimno z kawałkami bananów i nasionami chia. Doskonały na upalne, letnie dni. Składniki 1,5 szkl pokruszonych biszkoptów lub herbatników 60 g masła 500 ml mleka 5 łyżek nasion chia 800 g serka o naturalnym smaku 3 banany … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
mini serniczki z frużeliną truskawkową i owocami 218

składniki na spód: 120 g ciasteczek np. herbatniki 50 masła wykonanie: Masło roztapiamy, wlewamy do pokruszonych ciasteczek i mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami. Na dano każdej wsypujemy po trochę masy ciasteczkowej. składniki na masę serową: 800 g sera białego 120 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka dodatkowo: frużelina

Domowy Smak Jedzenia
TRUSKAWKOWY PUCH 243

wiaderku 6 galaretek truskawkowych 5 łyżek cukru pudru 800 ml gorącej wody 4 Śnieżki w proszku lub 500 ml śmietany kremówki 2 szklanki mleka- do śnieżek 15 dag herbatników pól kg truskawek Wykonanie: *Dużą blachę wykładamy ciastkami. *4 Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Studzimy. *Śnieżki łączymy z 2 szklankami zimnego mleka, ubijamy na sztywno. Możemy też

Z Majeczką w kuchni
Sernik z kiwi 118

Dziś kolejny sernik, tym razem z kiwi. Jest delikatny i puszysty. Ja często idę na łatwiznę i spody robię z biszkoptów lub herbatników. Ale jeśli chcecie możecie zrobić spód z ciasta według swojego pomysłu. Dodatek kiwi przełamuje jego słodycz. Do sernika dobrze jest aby kiwi było takie średnio dojrzałe Do sernika jak widać na zdjęciu wkradają się promienie słoneczne

Ewa w kuchni
Deser Charlotte Royale 121

Charlotte jest deserem pochodzącym z Francji, p rawdopodobnie z przełomu XIX i XX wieku. Jest to ciasto z zewnątrz otoczone biszkoptem, herbatnikami lub waflami, z kremowym wnętrzem, często owocowym. Obecnie ma wiele różnych odmian. I ja również postanowiłam zrobić swoja wersje. Wersje truskawkową. Jak widzicie deser był dawno przygotowany, bo w 2010r. , ale był pyszny i z chęcią wykonam

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tarta z malinami i budyniem 192

miksujemy budyniu z masłem... Dobrze schłodzona tarta smakuje najlepiej właśnie w tej postaci. Przepis na małą tartę o średnicy 17cm . Składniki: 2 łyżki miękkiego masła 100g kruchych ciastek lub herbatników 1 opakowanie budyniu waniliowego  400ml mleka 100g malin 1 galaretka malinowa 400ml wody Galaretkę rozpuszczamy w 400ml gorącej wody, ostawiamy do stężenia. Ciastka rozdrabniamy, mieszamy z masłem

Gotowanie i blogowanie