papryka zmięknie. Jeśli gulasz będzie zbyt rzadki można go odparować albo zagęścić jeszcze odrobiną mąki. Gotowy gulasz podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie kasza jęczmienna i ogórki w zalewie gyros
Monia miesza i gotujeczemu, za każdym razem możemy uzyskać inny Ja jestem wielką fanką takich szybkich sałatek, a Wy? Smacznego! P.S. A jeśli macie ochotę na sałatkę z kurczakiem, polecam sałatkę Gyros Artykuł Szybka sałatka a la hawajska – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondiłyżek cappuccino, wymieszać i ostudzić. Po ostudzeniu dodać Śnieżkę, miksować, na sam koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w pół szklanki wody - dalej miksować. Zajrzyj również tu: 1. Warstwowa sałatka gyros 2. Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 3. Bardzo szybkie racuchy z jabłkami
My World by Dagmara Rekminut, studzimy i obieramy. Brokuła wrzucamy na gotującą się wodę na ok. 3 minuty, następnie przelewamy zimną wodą. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą gyros. Obsmażamy na niewielkiej ilości oleju ze wszystkich stron. Ogórki kroimy w kostkę, razem z groszkiem i marchewką z puszki przekładamy na sitko. Do dużej miski dajemy pokrojone: kapustę pekińską
Pani na deserNigdy nie przepadałam za sałatką gyros, jadłam ją praktycznie z przymusu, bo będąc w gościach nie wypadało nie spróbować. Pewnego razu zachciało mi się tej sałatki, sama z siebie wyszłam z inicjatywą by przygotować ją na jakiś weekend. Od tamtej pory robimy ją dość często i na różne okazje. Składniki: mała kapusta pekińska 500g piersi z kurczaka 1/2 ogórka zwykłego
My World by Dagmara RekSałatka gyros ze słodkim akcentem w postaci ananasa. Jest pyszna i ciut inna niż ta tradycyjna. Do sałatki dodaję sos na który przepis warto sobie zapisać ponieważ z podanych proporcji wychodzi przepyszny. Czytaj więcej
PychotkaaaSkładniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 1 filet z kurczaka 2 krążki ananasa z puszki roszponka lub inna sałata sos gyros Fanex przyprawa do kurczaka kilka pieczarek sól i pieprz … Czytaj dalej Tortille z kurczakiem i ananasem
czarrna od kuchnikoperek Przyprawa do gyrosa Sól Olej Przygotowanie. Ziemniaki obieram, myję, kroję w mniejsze kawałki i przyprawiam solą . Pierś z kurczaka płuczę, osuszam,kroję w kostkę i przyprawiam przyprawą gyros. Naczynie żaroodporne smaruję olejem, następnie z jednej strony układam mięsko a z drugiej ziemniaki polane sosem : *olej+ posiekany koperek+ ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Zapiekam
Domowa Kuchnia u Mamymniejsza połowa fileta z kurczaka 2 pomidory 3 ogórki kiszone 1 cebula pół puszki kukurydzy sosy: czosnkowe, bbq 4 bułki do kebaba przyprawa do kebaba (użyłam prymat kebab-gyros) Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek. Kroimy na małe kawałki, a następnie obsypujemy przyprawą. Nadziewamy na ruszt na zmianę filet-polędwica aż do wyczerpania składników. Tak przygotowane mięso pieczemy
Gotuj z MąkąSkładniki: 500 g fileta z kurczaka ½ puszki kukurydzy 1 mały słoiczek selera 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka lub przyprawy gyros sól, pieprz (do smaku) Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą i podsmażyć na łyżce oleju. Selera oraz kukurydzę odcedzić. Piekarki pokroić w kostkę
KuchniaWeDwoje.plCZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4 Składniki: 375 g ciasta francuskiego, po 1/2 niedużej papryki zielonej, żółtej i czerwonej, pierś z kurczaka, przyprawa gyros-kebab, ketchup, duża garść tartego sera żółtego, oregano, łyżka oleju. Przygotowanie: Kurczaka kroję w większą kostkę, podsmażam przez chwilę na oleju (większy ogień) z dodatkiem przyprawy. Osączam na ręczniku papierowym
JejKuchniapekińska, duża pierś kurczaka, 3/4 opakowania kukurydzy, 4 średnie ogórki konserwowe, duża cebula, sos sałatkowy grecki Prymat czosnkowo-ziołowy, 4 czubate łyżki jogurtu greckiego, łyżka oleju, przyprawa kebab-gyros. *Możecie użyć też sosu czosnkowego domowej roboty. :) Przygotowanie: Kurczaka kroję w kostkę, podsmażam przez chwilę na oleju z dodatkiem przyprawy (mięso ma być soczyste), osączam na ręczniku papierowym. Kapustę siekam
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4 Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (375 g), pierś kurczaka, przyprawa kebab-gyros, 1/3 opakowania kukurydzy, dwie większe garści posiekanej kapusty pekińskiej, 3 średnie ogórki konserwowe, 2 łyżki ketchupu pikantnego, 2 łyżki majonezu, mała garść tartego sera żółtego, mała cebula, łyżka oleju, papryka słodka, mała garść posiekanej
JejKuchniagryczanej niepalonej 500g mięsa mielonego 1 małe jajko 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki po szczypcie: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, przyprawa kebab-gyros 1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Cebulę, natkę i czosnek drobno siekamy. 2. W misce umieszczamy kaszę, mięso mielone, jajko, cebulę, czosnek, natkę i przyprawy. Zagniatamy
Szefowa kuchniZapiekanka kebab / gyros jest bardzo znana, ale zazwyczaj podawana jest z kurczakiem:). Ja proponuję bardziej pasujące do niej mięso wieprzowe - dzięki temu smakiem zbliża się do prawdziwego kebaba:). 500g łopatki lub szynki wieprzowej 200g ryżu 3 papryki: żółta, zielona, czerwona 2 cebule 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków kiszonych 2 łyżki śmietany 4 ząbki czosnku 150g tartej mozzarelli
Szefowa kuchni