Ziemniak, pyra, grul, kartofel - bardzo lubię je wszystkie i zdecydowania ziemniaczana jestem Pyza. Niestety, moje Żarłoczki nie podzielają tej moje miłości do ziemniaków gotowanych czy w
Smaczna Pyzarodzinnej Wigilii mogą takie danie jeść z powodów zdrowotnych, nie każdy też lubi, ale zawsze można zwielokrotnić sobie ilości składników jeśli ktoś potrzebuje więcej. Zobacz przepis na Kapustę z grzybami ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaDorsz - pyszna ryba o białym mięsie rozpadającym się na płatki. Jedna z moich ulubionych. W nadmorskich smażalniach podawana zwykle smażona w panierce co lubię, ale miałam
Smaczna Pyzamogą takie danie zjeść. Potrawa nadaje się na rodzinny obiad, można ją przygotować wcześniej a potem tylko podgrzać i nie tracić czasu na stanie przy kuchni. Wolisz danie bez grzybów ? Zobacz przepis na pysznego kurczaka pieczonego z suszonymi pomidorami i czosnkiem oraz sosem ze świeżych pomidorów - polecam ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaZapowiadałam, że fasolka gości często na naszym stole. Po sezonowej wersji z grzybami i wołowiną dziś wersja zimowa - na wędzonym żeberku. Bretoński kociołek czyli fasolka na wędzony żeberku Składniki: 1/2 kg fasoli "Piękny Jaś" 1 duże wędzone żeberko 20 dag kiełbasy jałowcowej 2-3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 cebula 3 łyżki przecieru pomidorowego
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaŻur wielkanocny na wędzonce z grzybami Jajo z żaglem Sałatka z salami, suszonym pomidorem i marynowana pieczarką Deska serów Schab pod chrzanową pierzynką Indycze galaretki z chińszczyzną Rybka w brzoskwini Tort chlebowy Rolada drobiowa z wodnej kąpieli Szpinakowa rolada z łososiem Schab w wiosennym sosie Francuska karpatka Tort bezowy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałasamym kurczakiem i pieczarkami. Ostatecznie dodałam, do niej jeszcze pora i nie żałuję, bo danie wyszło bardzo smaczne. Nieskromnie przyznam, że smakowała również mojemu bratu, który nie lubi grzybów. Tym razem nie marudził, a nawet pochwalił! Mój przepis to taka wykorzystana wiedza tego, co znalazłam w Internecie, jednak mojego autorstwa. Nie kopiowałam żadnego przepisu. Połączenie pora, pieczarek i piersi
Fabryka pomysłówDzisiaj przedstawiam Wam kolejne proste danie obiadowe, którego przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu. Niestety, przyrządzam je stosunkowo rzadko, ze względu na brata, który nie znosi grzybów. Zamiast śmietany, użyłam serka topionego, który dodatkowo wzbogacił smak sosu. Składniki na 3 porcje: Pół piersi z kurczaka 30 dag pieczarek 400g makaronu penne 0,5 l bulionu (lub woda i kostka
Fabryka pomysłówMacie dość zwykłego schabowego? Oto wspaniała dla niego alternatywa i w dodatku bogato nadziana grzybami. Oczywiście farsz możecie dowolnie zmienić pod własne kubki smakowe. Świetnie sprawdzą się w tej roli wszelkie sery i warzywa. A może zrobicie go na słodko? Zaszalejcie z własną wyobraźnią. Według mnie już sam wygląd przemawia za ich przygotowaniem, gdyż prezentują się o wiele lepiej niż
Fabryka pomysłówkrokiety, lecz ostatni nawał obowiązków nie pozwolił mi na wcześniejsze ich przyrządzenie. Jednak teraz nadrabiam zaległości i zapraszam Was na pieczarkową rozpustę, którą połączyłam z ciągnącym serem żółtym. Fani grzybów będą zachwyceni! Składniki na 6 dużych krokietów: Na ciasto naleśnikowe – ok. 7-8 sztuk 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka ¾ szklanki wody gazowanej 2 jajka Szczypta soli 2 łyżki
Fabryka pomysłówpatentem na wykorzystanie mięsa z rosołu. Będą również idealną przekąską lub dodatkiem do barszczu. Natomiast skoro niedługo Boże Narodzenie to możecie przygotować je w wersji postnej z kapustną i grzybami. Korzystając jeszcze z okazji, bo pewnie kolejne posty pojawią się dopiero po Świętach, chciałabym Wam, moim Czytelnikom, złożyć życzenia: zdrowych, wesołych i ciepłych Świąt Bożego Narodzenia, pełnych odpoczynku
Fabryka pomysłówtortellini, zastanawiałam się co to jest, próbowałam gdzieś u znajomych, ale jakoś nie przypadło mi do gustu. Okazało się, że są różne rodzaje: z serem, z szynką, z grzybami, z mięsem mielonym... i nie każde mi smakuje. Próbowałam różnych, ale to tortellini z szynką podbiło moje serce i takie właśnie znalazło się w tej sałatce ;) Składniki: pół opakowania tortellini
Czerwona Porzeczkabyć właśnie takie roladki - koniecznie serwowane kaszą gryczaną i purée z buraczków. Ten zestaw towarzyszący był już wykorzystany nie tak dawno przy propozycji podania roladek wieprzowych z kapustą i grzybami , więc dziś się nie powtórzy, ale taki właśnie zestaw jest bezwzględnie ulubionym daniem mojego męża. Kasza gryczana winna być okraszona drobno pokrojonym wędzonym boczkiem i podsmażona z drobno siekanym porem
Delicious TitbitsPost Sos z kurek ( kurkowy ) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje