25 i 26 listopada po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze CZĘŚĆ 2 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma
Ostra na Słodko23 i 24 listopada po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze cz.1 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś taką
Ostra na SłodkoPiernik staropolski inaczej zwany również piernikiem dojrzewającym to jakby jedno ze wspomnień dziecięcych lat. W tamtym roku nie zdążyłam go robić dlatego teraz nie odpuszczę i
Ostra na SłodkoBardzo proste w wykonaniu i wyjątkowo pyszne zimne nóżki wieprzowe bez żelatyny. Ta przekąska to absolutna klasyka polskiej kuchni. To bez wątpienia bardzo swojskie smaki , które
Kuchnia Na WypasieCiasto Leon to mega pyszne miodowo – biszkoptowe ciasto z jabłkami i masą budyniową. Przyznam, że nie spodziewałam się aż takiego głośnego odzewu przez kosztujących tę
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: 300 g skyru naturlanego 300 g skyru waniliowego 360 g musu z pieczonej dyni 1 cukier waniliowy 30 g żelatyny + 1/2 szklanki mleka 200 g
czarrna od kuchniTo jest kolejny przepis na super ciasto, który znalazłam w starym zeszycie mamy. Nie dość, że fajnie wygląda to jeszcze jak smakuje.. ;)
Prosty przepis na26 i 27 sierpnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 2 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma
Ostra na Słodko29 i 29 sierpnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze cz.1 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś
Ostra na SłodkoTo jest kolejny stary przepis z zeszytu mojej mamy. Znalazłam go przypadkiem, przy okazji szukania czegoś innego. Upiekłam to ciasto ostatnio i już wiem, że znowu
Prosty przepis naDelikatne ciasto na puszystym biszkopcie z warstwą galaretkową i bezą przełożone kremem budyniowym. W zeszycie mojej mamy było zapisane pod nazwą Biskup.. troszkę je zmodyfikowałam
Prosty przepis naKiedy przychodzi sezon na maliny piekę to ciasto praktycznie co tydzień. Moja rodzina je uwielbia.
Prosty przepis na