fit ciasto - 4767 przepisów (strona:195/318)

Mini pączki z jagodami / Mini blueberry beignets 156

Wyłóż wyrośnięte ciasto na posypaną mąką powierzchnię, podociskaj aby pozbyć się nadmiaru powietrza i rozwałkuj na prostokąt o grubości około 1 cm. Wyłóż jagodny na połowę ciasta i nakryj je drugą połową dociskając brzegi. Rozwałkuj je delikatnie na prostokąt o grubości około 1,5 cm i za pomocą ostrego noża pokrój je wzdłuż na 3 cm paski. Następnie pokrój(...)towels and let rise about 40 minutes in a warm place. Heat vegetable oil in a large, heavy pan to 180 oC degrees. Place as many beignets as will fit into the hot oil and when they are golden brown, flip them over until golden brown on the other side. Remove to paper towel. When ready to serve

karmelowy
Pizza na gofrach. 82

Pizza na gofrach. Jest propozycja dla wszystkich miłośników pizzy i gofrów . Idealnie chrupiące gofry z pysznym sosem do pizzy , z dodatkiem papryki , oliwek i suszonych pomidorów

Zdrowy Styl Joanny
Mini serniczki na owsianym spodzie z jabłkami i kruszonką 129

Przepisu na mini serniczki na blogu nie było już dawno, zresztą również bardzo dawno żadnych nie jadłam. Serniki najbardziej kojarzą mi się z jesienią, a nawet

Healthy food explorer
ODCHUDZONY PIERNIK DYNIOWO-ORKISZOWY 154

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
Kotlety z kaszy jaglanej z jajkiem 119

Kotlety z kaszy jaglanej… brzmi egzotycznie? Prawdę mówiąc, to do tych kotletów podchodziłam trochę jak do jeża. Niby ładnie wyglądają, niby zdrowe, ale pewnie ciężkie

Mieszam w Garnku
Klasyczna sałatka jarzynowa 164

ziemniaków, pora czy selera. W domu mojej koleżanki z podstawówki, jadano ją z olejem. Hmm… nie ze mną te numery. Można próbować robić sałatkę jarzynową w wersji fit, z jogurtem, ale niestety, jej smak jest daleki od ideału. Jak już grzeszymy i wcinamy sałatkę jarzynową, warto wiedzieć za co grzeszymy i jeść sałatkę z majonezem. Kiedyś pamiętam(...)drobną kostkę. Mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i majonezem do smaku. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/klasyczna-salatka-jarzynowa/ MieszamWGarnku   Artykuł Klasyczna sałatka jarzynowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
VADEMECUM Burgery wołowe – jakie mięso wybrać, jak je zmielić i jak uformować burgery? 281

TŁUSZCZ Idealny burger (nie tylko dla mnie) powinien zawierać w sobie 20-30% tłuszczu . To tłuszcz jest w mięsie głównym nośnikiem smaku, nawilżaczem i spoiwem. Głupio modne burgery ‘fit’ – z czystej łaty wołowej czy polędwicy, dla mnie nie mają racji bytu – szkoda świetnego mięsa, które idealnie nada się do innych potraw. Na burgery dobre będą mocno używane, dobrze ukrwione(...)równo i przy dużych obrotach ostrzy w maszynkach tego typu – szybko się grzeje – zaczyna się mazać i rozpuszczać.   FORMOWANIE Mielone mięso naszykowane do zrobienia kiełbasy trzeba wyrobić jak ciasto, przepracować – po to żeby uwolnić połączenia włókien kolagenowych i uzyskać spoistość i kleistość masy mięsnej. Jak to jest w burgerach?   Im dłużej będzie wyrabiane mielone mięso tym bardziej będzie

Karo in the Kitchen
Masło orzechowe w proszku - NUSTINO 128

Recenzji orzechowych past było już u nas całkiem sporo (kliknij sobie w etykietę „ masło orzechowe ”). Tym razem mamy coś dla osób, które uwielbiają orzechy ale nie

Candy Pandas
Polska biała kiełbasa – od podstaw 341

wędzonej kiełbasy bez tłuszczu. To tłuszcz jest głównym nośnikiem smaku, to on spaja, nawilża i sprawia że masa jest puszysta i krucha.   Nie oglądajcie się za durnymi fit-przepisami, gdzie na białą kiełbasę autor/autorka proponuje samą szynkę czy samą karkówkę – o ile elegancko wyjdzie im taka kiełbasa na zdjęciu, w smaku to już w ogóle nie będzie(...)praskę, jak najdrobniej, nawet kilka razy. Musi przypominać pastę, to nie powinny być wyczuwalne kawałki.   Do mięsa i przypraw wlewamy lodowato zimną wodę i całość wyrabiamy, ręcznie, jak ciasto na chleb. Po co woda i po co wyrabianie? Powodów jest kilka. Po pierwsze – mięso musi się ze sobą skleić . Żeby mogło się skleić potrzebuje wody, która podczas wyrabiania masy

Karo in the Kitchen
Ciasteczka z pestkami dyni 163

Chrupiące i pyszne ciasteczka z pestkami dyni są najlepszą przekąską na deser. Ciasteczka są niezbyt słodkie i zawierają zdrowe pestki dyni, dlatego śmiało, można je podać

Kuchcik gotuje
Czekoladowe pankakes 146

Czekoladowe pankakes to propozycja śniadań na słodko. Gdy kanapki już się nudzą warto spróbować czegoś innego. Czekoladowym naleśnikiem można przekonać niemalże każde dziecko. Ponadto nie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki z ziaren amarantusa - z cukinią i kalafiorem (bezglutenowe) 112

Przepis autorski (mój). Amarantus to bardzo zdrowe zboże, które moim zdaniem - jest bardzo mało przez nas doceniane. A szkoda, bo ta roślina zawiera dużooo zalet.  

Di gotuje
Sałata z ciecierzycą, awokado i ogórkiem 109

Cieciorka, znana również jako ciecierzyca, przyznam szczerze, że zbyt rzadko gości na naszym stole. Ponieważ miałam akurat cieciorkę w puszce, postanowiłam podzielić zawartość i z połowy

Mieszam w Garnku
Dietetyczna pasta brokułowa (również low-carb) 208

Dzisiaj polecamy dietetyczną pastę brokułową. Świetna, wyrazista w smaku, wspaniała z chrupiącym, domowym chlebkiem. Jeśli macie przesyt wędlin, serów, albo po prostu chcecie spróbować czegoś innego

Mieszam w Garnku
Ciasteczka owsiane z żurawiną – pomysł na przekąskę 134

Ciasteczka to idealny pomysł na przekąskę pomiędzy posiłkami, podwieczorek czy do przysłowiowej kawy z przyjaciółką. Żurawina stosowana jest w zapobieganiu przeziębienia oraz wspomaga układ moczowy. Zakwasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!