Dzisiaj zapraszam na absolutnie rewelacyjną przekąskę we włoskim stylu. Banalnie prosta w przygotowaniu focaccia z pomidorami, zielonymi oliwkami i rozmarynem zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia i
Wyprawy kulinarneDzień dobry! Dzisiaj coś słodkiego! Mamy propozycję dla tych większych jak i tych ciut mniejszych. Do pracy, szkoły jak i do kawki popołudniowej. Drożdżówki... ale nie
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoW ostatnią niedzielę dopadł mnie duch demona w kuchni. Niby miał to być dzień odpoczynku, a skończyło się na całodziennych eksperymentach kulinarnych. Jedne były bardziej udane
Nie Bo PiekłoPrzygotowanie zajmuje trochę czasu, ale warto :) Składniki 1/2 kg wołowiny 1 duża cebula 1 łyżeczka papryki wędzonej 2 łyżki pasty paprykowej łagodnej sól i pieprz marynata
czarrna od kuchniSKŁADNIKI: 5 dag drożdży 1 szkl. ciepłego mleka 0,5 kg mąki 6 łyżek cukru 3 jajka 3/4 szkl. oleju Do miski wsypać szklankę mąki. Rozdrabniamy
Moje Słodkie PiekiełkoJakiś czas temu naszła mnie ochota na jakieś drożdżówki [ a planowałam w poście nie jeść słodkości, ale niestety nic z tego]..no i była okazja wypróbować
Moje domowe kucharzeniePogoda za oknem nijaka, wczoraj cały dzień deszcz padał aż się człowiekowi nic robić nie chciało... By troszkę sobie i Wam również rozchmurzyć ten ponury czas
Kuchnia w czekoladziePrzedstawiam dziś kołaczki rybne według pomysłu Doroty Wellman z książki "Ryby są super". Przepis prosty a bułeczki są rewelacyjne, żaden fast food ich nie
Moje Małe Czarowanieskładniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 40 g drożdży 80 g mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g masła 1 łyżka cukru 2 żółtka
Domowy Smak Jedzenia4 szkl mąki tortowej Młynomag 4 żółtka 1 szkl śmietany 5-6 łyżek cukru 40 g drożdży 100 g masła marmolada lub gęsty dżem (u
Gotowanie jest łatweGrahamki uwielbiam! Zarówno ze słodkimi jak i słonymi dodatkami. Mając tyle mąki od Młynomag przyszedł mi pomysł na takie wykonanie i na drugi dzień upiekłam - z
Kolorowy PrzepisownikCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuUwielbiam zapach chleba w powietrzu, zwłaszcza w chłodniejsze dni. Niestety nie zawsze mam siłę i czas aby go przygotować. Jednak ten chleb można zrobić przy najmniejszym
MohiellaKiedyś koleżanka powiedziała mi, że piecze tylko chleby pełnoziarniste i razowe oraz, że najczęściej takie szybkie, że jest w stanie upiec z rana zanim domownicy wstaną
Kolorowy PrzepisownikZ karczochami i szparagami Składniki: ciasto (na pizzę o średnicy 30 cm): 1,5 szklanki mąki 3 dkg drożdży 3 łyżki oleju 1/2 szklanki ciepłej
czarrna od kuchni