Składniki: 60 dkg mąki 5 dkg drożdży ok. 2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju Dodatki: 20 dkg sera żółtego 1
czarrna od kuchniFocaccia to jeden z rodzai włoskiego pieczywa, bardzo często to podstawa pizzy. Jest ona jednak podawana bez sosu pomidorowego i sera. W wielu częściach Włoch robi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Piękna jest tegoroczna wiosna! Koniec kwietnia i początek maja obfitowały w iście letnie chwile! Składniki na 9 sztuk 25 g świeżych drożdży 125 ml ciepłego mleka
Raj dla PodniebieniaDziś w moim Raju przepis na drożdżowe babeczki z pistacjami. Zapraszam Cię! Niedzielne wczesne popołudnie. Piękna jesień wokół. Pakujemy upieczone dzień wcześniej drożdżowe babeczki pistacjowe i
Raj dla PodniebieniaSzybkie, pyszne, puchate, z chrupiącą skórką bułeczki na śniadanie, pewnie byście zjedli? To świetny pomysł i szybko je sami zrobicie, jak? już spieszę z przepisem. Bułki
Moje Małe CzarowanieStaffordshire oatcake to angielskie naleśniki z mąki owsianej z dodatkiem pszennej i drożdży. Nie zawierają w swoim składzie jajek. Podawane są w wersji wytrawnej z dodatkiem
Moje Małe CzarowanieNazwa tego placka pochodzi od ilości gatunków cebul które zostały użyte do jego wyrobu. Przepis znalazłam na blogu White end Onions i autorka nazwała placek 3
Moje Małe Czarowanie