Pyszna propozycja na szybki włoski obiad - Pennette w stylu Norcia. Makaron, ser, wino, kiełbaska - mniam <3 Przepis pochodzi z książki "Domowa kuchnia włoska" autorstwa Aleksandry Seghi. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu pennette (małe penne) 3 białe kiełbaski (około 250 g) 150 ml białego wytrawnego wina 250 ml śmietanki 18% 3 czubate łyżki tartego parmezanu
My Culinary Artpłaska łyżeczka kurkumy. Gotujemy całość około 7-8 minut bez przykrycia, aż zupa lekko zgęstnieje. Podajemy z tym, z czym lubimy – u nas to na zmianę makaron jajeczny nitki, jak do rosołu, domowa zacierka albo ryż. W każdej opcji ta zupa jest pyszna. Sycąca, mimo że lekka, rozgrzewa. A ten kolor… tylko poprawia humor Jeśli macie
Karo in the Kitchenkojarzy mi się z dzieciństwem i stąd pewnie mój sentyment do tych owoców. Ostatnio rozsmakował się w nich mój syn a najbardziej lubi je w formie domowego kisielu lub kwaskowego chłodnika z makaronem. SKŁADNIKI: 400g mirabelek (bez pestek) 4 szklanki soku jabłkowego cukier do smaku 2-3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej lub kisielu morelowego laska cynamonu makaron tagliatelle bita śmietana
Pyry na Gazskładniki się wymieszają, dodać orzechy nerkowca i blendować do momentu, kiedy całość będzie zmiksowana na gładką pastę. Po zmiksowaniu składników spróbować, czy trzeba pesto jeszcze dosolić. Domowe pesto z rukoli jadać z makaronem lub smarować nim kanapki. Przechowywać w szklanym słoiczku, wierzch pesto polewając oliwą. Smacznego
Moje Qulinariawiem czy tylko ja jestem maniaczką jedzenia makaronów, pod każdą postacią, czy każdy tak :) W każdym razie, jeśli szukacie przepisu na dobry, domowy sos mięsno – jarzynowy polecam wypróbowanie mojego przepisu :) Pappardelle to makaron wstążki, ale możecie użyć każdy kształt makaronu jaki macie akurat w kuchni :) Sos pomidorowo – paprykowy z kurczakiem idealnie się sprawdza zarówno do maronów, ryżu, chleba, kasz
Smakowy RajMiałam szpinak, miałam domowy serek a la ricotta, wyszły bardzo smaczne kluski. Podałam z pomidorowym sosem, ale można je po prostu polać
Stare GaryRewelacyjna zupa szczególnie na chłodne dni. Dodatek ryżu zamiast tradycyjnych ziemniaków sprawia, że jest delikatna, chociaż wyraźnie kwaskowa. Zawsze dolewam do zupy sok z ogórków
Walijskie Pichceniesmażonymi pomidorkami koktajlowymi i prażonym słonecznikiem Makaron diet-food fettucini w sosie śmietanowo-pomidorowym z pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem, słodką papryką, świeżym cząbrem i natką pietruszki Makaron diet-food noodle w domowym sosie słodko-kwaśnym z kukurydzą, ananasem, pomidorami, czosnkiem, papryką, cebulą i pieprzem cayenne i ze smażonymi kawałkami piersi z kurczaka Jeszcze raz polecamy! Smacznego
Symfonia Smakówsię też jako lunch do pracy – znacznie lepiej niż wszelkie sosy na bazie śmietany, które rozmiękczają makaron, z którego robi się zbita bryła. Makaron posmakował Emi, więc test podniebienia dziecka zdany:) PS. a domowe mleko migdałowe możecie wykorzystać do smoothie ( np. banananowe ze szpinakiem i kakao lub dyniowe ) albo różnych owsianek Pesto z suszonych pomidorów i migdałów Drukuj(...)połówek suszonych pomidorów 2 czubate łyżki pulpy po robieniu domowego masła migdałowego, albo ⅓ szklanki migdałów. 1 ząbek czosnku 2 fileciki anchois duża garść liści bazylii ½ łyżeczki soli sok z połowy cytryny garść startego parmezanu 125 ml oliwy ( można częściowo użyć z pomidorów) 500 g makaronu parmezan starty do posypania Instructions Gdy używacie całych migdałów to trzeba je umieścić
Cooking for EmilyMakaron z klopsikami w sosie szpinakowo – serowym Makaron z klopsikami w sosie to pyszne i proste danie , jedno z tych które ciągle wracają na kuchenny
Ogrodnik w podróżymiesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy do kanapek. Możemy jej użyć do domowej pizzy lub zapiekanek. Kiełbasy i wędliny mogą pozostać zamrożone ok pół roku sery natomiast najlepiej wykorzystać w ciągu 4 miesięcy. Owoce – Mogą pozostać w zamrażarce do ok 6 miesięcy. Można wykorzystać(...)wykorzystać je w innych potrawach. Pieczywo możemy ususzyć i zmielić na bułkę tartą lub domową panierkę . Pozostałe wędliny, sery i warzywa to dobry pretekst, aby zrobić domową pizzę lub ślimaczki ciasta francuskiego . Z makaronu lub ryżu, mięs i warzyw warto zrobić zapiekankę warzywną , clafoutis , quiche . Owoce niektóre warzywa oraz nabiał można wykorzystać do koktajli. Z resztek ciast i owoców można
Między kuchnią a pokojemMakarony uwielbiamy i jeśli tylko przyjdzie okazja to wykorzystuję różne sosy pomidorowe, te domowe jak i kupne, np. pomidory z puszki lub passatę i przygotowuję makaron z sosem pomidorowym. W sezonie wybieram świeże pomidory z bazarku lub dobrego sklepu. Zawsze dodaję lubczyk, który świetnie podkreśla smak pomidorów. Sosy z pomidorów do makaronów przesmażam czasem na maśle, nadającemu pomidorom niesamowitego
Zasmakuj Kuchnitego kolorowa. Wystarczy kilka składników połączyć z kolorowym makaronem (pomidor, szpinak) i powstaje naprawdę sycąca sałatka, która świetnie sprawdzi się podczas domowej imprezy albo jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: 150 g kolorowego makaronu 100 g szynki 100 g żółtego sera 1/2 słoika groszku z marchewką majonez sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al' dente, przelać zimną wodą, osączyć. Groszek
magiczna kuchnia Kasisalatka z jajkami" i oryginał jest de luxe. Ja zrobiłem z tego co mam pod ręką, bez dodatkowych zakupów. Potrzebujemy: makaron, groszek z marchewką, jajka, cebulę, kilka plastrów sera i majonez. Majonez musiałem zrobić wg majonez-domowy-w-10-sekund pozostałe składniki już były. Jajka gotujemy, groszek z marchewką też, ser kroimy w kostkę i jak już
chleba naszegoWitajcie. Żar się leje z nieba i naprawdę człowiek nie ma ochoty na gotowanie. Ale przepis Wam podrzucam. To super łazanki z dodatkiem pieczarek i boczku
Kuchnia domowa Ani