Inspirowany ,,Marchewkowym sosem albo-albo ( imbir albo chrzan)" . Jeśli można zrobić dietetyczny sos z ugotowanej w rosole marchewki z dodatkiem imbiru lub chrzanu - to czemu
Buniabaje w kuchniNotorycznie podaję mięsa, ryby, jaja, kluski w sosie koperkowym. I przepis na ten sos jest częścią kilkudziesięciu innych przepisów , ale osobno spisanego przepisu na ten super
Buniabaje w kuchniNie mam pojęcia czemu większość moich znajomych robi sos cytrynowy tylko w wersji na słodko do ciast i deserów .A już od chwili kiedy zaczęła być
Buniabaje w kuchniChyba nigdy nie przestanę sprawdzać czy jeśli odrobinę zmieni się przepis to czasem potrawa nie będzie smaczniejsza . Sos tatarski robiłam już w wielu wersjach - podstawowy ( majonez
Buniabaje w kuchniKolejny przepis na sos który można zrobić w kilka minut. Normalnie występuje jako składnik wielu potraw , tyle, że nigdy nie spisywałam go jako osobny pomysł. A
Buniabaje w kuchniCzyli grecki dip idealny do dań z grilla czy świetny dodatek do pieczywa. Idealnie sprawdzi się przy grillowaniu na nadchodzące majówki. Składniki : * ogórek zielony * mały kubeczek greckiego jogurtu naturalnego * 2 ząbki czosnku * łyżeczka oliwy z oliwek * sól Przygotowanie : Ogórka obrać, zetrzeć na tarce, posolić i odstawić na 20 minut. Dobrze odcisnąć, polać oliwą. Czosnek przecisnąć przez praskę
Magiczne Życie MartyPrzygotowanie : Tortille lekko podpiec. Posmarować serkiem. Truskawki pokroić, przyprawić pieprzem i sosem balsamicznym. Na tortillach ułożyć kawałki wędzonego łososia oraz plasterki truskawek. Całość zrolować, pokroić. Podawać z ulubionymi dipami, choć ja zjadłam bez niczego. Były pyszne
Magiczne Życie MartyPost Sos włoski do sałatek pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Sos do pizzy (i nie tylko) z pomidorów w puszce pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Sos holenderski z miętą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Sos serowy z sera pleśniowego i serków topionych pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePropozycja na letnią sałatkę w dipie musztardowo- miodowym. Rewelacyjna do grilla, na kolację I jako przekąska . Polecam I zapraszam : Składniki: około 200 gr makaronu 200 gr zgrilowanego lub ugotowanego kurczaka 150 gr pomidorków koktailowych pół czerwonej cebuli świeża bazylia Dip 3 łyżki majonezu 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy francuskiej Wykonanie: Ugotować makaron. Pokroić na mniejsze cząstki kurczaka
Smaki Edytyskładniki. Oczyszcza się ze szkodliwych składników i metali ciężkich. Udowodniono, że 1 g spiruliny ma tyle samo wartości odżywczych co 1 kg warzyw! Można ją dodawać do koktajli, sosów, dipów i wielu innych potraw. Nie możemy zapomnieć, że spirulina każde danie zabarwi na kolor zielony! Właściwości: obniża stężęnie cholesterolu we krwii wzmacnia układ odpornościowy ma działanie antynowotworowe pomaga
Blondynka GotujeDo najsłynniejszej sałatki na świecie , czyli cezarskiej- dressing . Polecam Składniki: 250 ml majonezu 1 ząbek czosnku 2 łyżki cytryny 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżeczka
Smaki EdytyDzisiaj pesto z grilowanej papryki. Rewelacyjny dodatek do ryb I makaronów. Bedzie mi potrzebny do dzisiejszego obiadu. Prosty w wykonaniu I bardzo smaczny. Zaczynamy
Smaki Edyty