mnie? po staremu, praca-dom-gotowanie-ćwiczenia-spanie, a czasami pomijam gotowanie i ćwiczenia;p Jesień, jesień, zaraz zima, zaczynacie sobie folgować? macie mniejszy zapał do ćwiczeń i diety? ja chyba pozostaje na wcześniej obranym stanowisku ;) Co do przepisu to placuszki pyszne, puszyste, takie małe omleciki ;) Składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki migdałowej łyżeczka ksylitolu łyżka mleka szczypta sody Sposób
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćryboflawiny) i B6 (pirydoksyny) oraz żelaza i miedzi. Kasza jaglana jest lekkostrawna i nie uczula, bo nie zawiera glutenu. Dlatego warto ją polecić osobom chorującym na celiakię stosującym dietę bezglutenową, a także cierpiącym na niedokrwistość. Ma właściwości antywirusowe, zmniejsza stan zapalny błon śluzowych (wysusza nadmiar wydzieliny), jest zatem dobrym domowym lekarstwem na katar. źródło Składniki (na około 2 porcje
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPrzepis prosty, dość szybki, a danie sycące i pełne wartości odżywczych. Przy mojej aktualnej diecie, zbierania masy i budowania mięśni taka tarta spisała się idealnie na dwa posiłki Składniki (forma o średnicy około 22cm/całość 930kcal): 100g kaszy jaglanej firmy Kupiec 150 gotowanej piersi kurczaka 400g mrożonego szpinaku jajko 100g sera feta (półtłusta) sól, pieprz, czosnek, oraz nasze ulubione przyprawy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćUprzedzam wszem i wobec, że póki co na blog będą trafiały przepisy ZDROWE, ale raczej NIE dietetyczne, ponieważ aktualnie prowadzę zrównoważoną dietę umożliwiającą mi budowę mięśni i nie jestem na deficycie kalorycznym, mam jednak nadzieję, że tak czy siak z nich skorzystacie ;) Składniki: (na około 10 placków)/całość ok. 540 kcal/: jajko 50g kaszy jaglanej 50g dojrzałego banana
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsmak; całość niesamowicie wiosenna i delikatna. Obawiałam się, że C. będzie kręcił nosem, ale zjadł ze smakiem, i to ze sporą dokładką. Polecam więc, nie tylko tym na wiosennej diecie. Danie ze szpinakiem i makaronem przygotowała również Martynosia , zajrzyjcie do niej koniecznie! Zupa szpinakowa z makaronem Składniki: (na 6 porcji) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 cukinia
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczyli przyjemne z pożytecznym, gdyż jest to smaczny deser, który w połączeniu z owocami dostarczy Wam wielu witamin i składników mineralnych. Niedobór magnezu w diecie jest naszym wrogiem, dlatego warto zadbać o wyższą podaż tego pierwiastka w jadłospisie, ze względu na to, że jego deficyt w organizmie wpływa na trudność z koncentracją
Fit-aminaMARCHEWKOWIEC - bez glutenu, jajek, mleka autorka: garnkofilia | blog: Garnkofilia Ciasto marchewkowo-orzechowe autorka: Ana_Pis | blog: Różowa Patera Ciasto marchwiowo - orzechowe inspirowane Wiosną Pięciu Przemian. autorka: Elżbieta Dz | blog: Dieta moja pasja Krem z batatów, marchwi i cukinii autorka: Shabbyeat | blog: ShabbyEat 658. Jogurtowe lody bananowo- marchewkowe z tahini, włoskimi, kakaowcem i żurawiną autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek 655. Migdałowy chlebek
Weekendy w domu i ogrodziezdrowie oraz samopoczucie nasze i naszych bliskich. Wszystkie osoby dbające o swoje zdrowie, bądź mające niedobór którejś z witamin, powinny bez wątpienia wprowadzić soki do swojej codziennej diety." – doradza dietetyk, Anna Różyk. "Zarówno soki owocowe, jak i warzywne nie zawierają tłuszczów, są za to bogate w łatwo przyswajalne węglowodany. Nie obciążają one naszego układu pokarmowego ani żołądka, dzięki
Kulinarne przygody Gatityjarmużowi, kalarepce? Nie, nie mogłam się oprzeć. Odkąd zaczęłam studiować i powzięłam sobie za cel zdrowe odżywianie, dodatkowo wprowadzając teraz w życie nieco zmodyfikowaną dietę paleo, zmieniłam stosunek do warzyw i owoców sezonowych. Niegdyś służyły jako surowce do zapraw, teraz - rozkoszuję się nimi, pochłaniając garściami sezonowe propozycje. Albo na surowo, wyjadając z siatki
W kuchni Karmel-itkiniestety nie zawierają suloforanu (silnego przeciwutleniacza), ale dzięki potasowi, którego zawierają aż 295mg po ugotowaniu - poprawiają pracę układu krwionośnego i przyspieszają wydalanie nadmiaru sodu (którego mamy nadmiar w naszej diecie). Dodatkowo dzięki Witaminie C, luteinie i witaminie B2 poprawiają stan tkanki łącznej, poprawiają wzrok. Polecane są cukrzykom-mogą zmniejszyć ryzyko wystąpienia problemów z układem sercowo-naczyniowym. Minusy: Mogą powodować wzdęcia
Czarnawisienkamiesiąca życia ** wg. nowego, przyjętego w 2014 roku schematu żywienia niemowląt, dziecku podajemy całe jajko , a nie jak dotąd samo żółtko wraz z wprowadzaniem nowych dań do diety (około 5 -6 miesiąca). Zaczynamy od podawania połowy jajka np. jako dodatek do zupki jarzynowej lub innych dań co drugi dzień (3-4 razy w tygodniu). Nigdy nie dodajemy surowego jajka
Kuchenne aromatydrodzy kolejna firma nawiązała ze mną współpracę z czego jestem bardzo dumna. Firma o której mowa to Oleofarm oferująca wysokiej jakości produkty w tym suplementy diety, zdrową żywność a także oleje tłoczone na zimno oraz wiele więcej. Dzisiaj mam dla Was przepis na kurczaka marynowanego w oleju arachidowym firmy Oleofarm. Przyznam szczerze, że po raz pierwszy miałam do czynienia
Krakowskie smaki Anigenialne warzywo nie dość że jest NISKOKALORYCZNE to na dodatek jest świetnym AFRODYZJAKIEM. Co ciekawe jest w nim dwukrotnie więcej witaminy C niż w cytrynie, znana też jest dieta selerowa która doskonale odtruwa nasz organizm. Zupę doprawimy odrobiną szafranu, szczyptą mielonej kolendry i lubczykiem. Zapraszam na ucztę smaku i aromatu :) Dla 3-4 osób Czas przygotowania 60-70 minut Składniki
Kuchnia PROzdrowotnapomóc sobie w utrzymaniu np. zdrowych: paznokci, skóry, włosów czy pomóc sobie w ciężkich chwilach odchudzania. Koktajle takie mają dodatkowe witaminy i minerały, które fantastycznie pomogą w naszej diecie. Dlaczego takie składniki: Brak cukru : Koktajl nie zawiera cukru- jest więc nisko kaloryczny i w przeciwieństwie do sklepowych soczków, które faszerowane są cukrem posiadają naturalną słodycz z owoców i warzyw/ Koktajl
KreatywnePinyrazem na blogu zagości tarta bezglutenowa z rabarbarem. Rabarbar to warzywo polecane osobom na diecie, ponieważ w 100 g ma zaledwie 20 kcal. Ponad to jest źródłem witaminy C, E oraz beta-karotenu, a także potasu, magnezu, fosforu, żelaza i kwasu foliowego. Ograniczać powinni chorzy na reumatyzm i nerki ze względu na obecność szczawianów
Życie na widelcu