Ryby w codziennej diecie to źródło cennych witamin, minerałów i tłuszczów. Dlatego dietetycy zachęcają do częstego ich spożywania. Ale aby ryba była naprawdę zdrowa, lepiej nie
Smakowity Blog KulinarnyChoć kuskus powszechnie uznawany jest za kaszę, w rzeczywistości jest bardzo podobny do makaronu. Ze względu na to, że jest bogaty w białko, jest cennym produktem
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: 4 filety z dorsza, 400 g szpinaku (świeżego lub mrożonego) ser feta 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 łyżki oliwy 2 łyżki orzechów włoskich, posiekanych
Smakowity Blog KulinarnyKaszotto- czyli risotto, ale przygotowane z kaszy. W tym przypadku z kaszy pęczak. Pyszne, sycące i bardzo zdrowe danie. Kasza, jak wiadomo, jest bardzo bogata w
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: 150 g wędzonego łososia 4 jajka 4 łyżki koperku 200 g twarogu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: rukola sałata o karbowanych liściach 1 mango 1 awokado 10 pomidorków koktajlowych bazylia 1 cebula dymka ser Grana Padano 200 g polędwicy wołowej 1/2
Smakowity Blog KulinarnyWprawdzie mrożony bób jest dostępny przez cały rok, jednak miłośnicy tego warzywa doskonale wiedzą, że najlepsze są młode, świeże ziarna, którymi możemy cieszyć się wyłącznie wczesnym
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: 150 g roszponki jabłko 100 g sera gorgonzola pieczona pierś kurczaka garść orzechów włoskich garść suszonej żurawiny garść kiełków rzodkiewki Dressing: saszetka oleju Kujawskiego z
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: 200 g polędwicy wołowej olej rzepakowy 1 marchew 1 cebula dymka 1 melon garść sałaty pęczek kolendry papryka żółta i czerwona 1 łyżka sezamu prażonego
Smakowity Blog KulinarnyDziś nie będzie eksperymentów. Będzie prosto, klasycznie i tradycyjnie. Prezentuję zdrowy i smaczny chłodnik litewski. Idealny na upalne dni. Doskonale orzeźwia, jest lekki i smakuje wyśmienicie
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: arbuz (około 1 kg) 1 słoik suszonych pomidorów 1 pęczek rzodkiewek pęczek natki pietruszki 1 cebula czerwona Sos: 6 łyżek octu balsamicznego 2 łyżeczki cukru
Smakowity Blog KulinarnyKiedy zaczyna być naprawdę gorąco, nie ma nic lepszego niż chłodnik. Zdrowy, pełny chrupiących warzyw, pachnący świeżymi ziołami. Chłodnik ogórkowy jest małą wariacją na temat tzatzików
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: 1 duży batat 2 ziemniaki 2 czerwone cebule 2 białe cebule 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 główka czosnku 1 cukinia 1 bakłażan 4
Smakowity Blog KulinarnyRatatouille to potrawa rodem ze słonecznej Prowansji. Jest prostym w przygotowaniu daniem jednogarnkowym. Podstawą dania są świeże warzywa, takie jak cebule, cukinie, bakłażany, pomidory, kolorowe papryki
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: 50 g kaszy jaglanej Gruszka 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżeczki cukru trzcinowego 200 ml mleka roślinnego Przygotowanie: Kasze jaglaną przepłukać 3 razy zimną wodą
Czarnawisienka