Zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Zapiekankę z Tuńczykiem. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od KuchniPyszne jajka zapiekane z wędliną i dodatkami w formie od muffinek. Świetny pomysł na efektowne śniadanie. Szybkie do przygotowania. Można eksperymentować z różnymi dodatkami. Składniki na
BullioZwykły filet z kurczaka jest zbyt nudny? Przestanie taki być, kiedy podamy go w formie roladek. :-) W tej wersji, z serem feta i suszonymi pomidorami smakuje
Szefowa kuchniZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Gołąbki. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od KuchniW gorące dni owocowy koktajl jest pozycją wręcz obowiązkową. :-) Próbowałam mnóstwo wariantów smakowych, lecz najczęściej pozostaję przy tej opcji, czyli truskawkach zmiksowanych z maślanką. Wzbogaciłam je
Szefowa kuchniKoktajl na stres czyli jak połączyć zdrowe, smaczne i pożyteczne. LAWENDA - uspakaja, relaksuje i pomaga zasnąć, przyspiesza trawienie i leczenie infekcji , łagodzi bóle głowy
Pora na pora i pomidoraZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Omlet z Kurczakiem. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od KuchniOd dłuższego czasu nic nie jadłam z grilla, możliwe to było z niechęci, albo po prostu z lenistwa... W końcu chęci nadeszły i na talerzu pojawiło
Truskawkowa FiestaLato to świetny czas na odchudzanie, to czas gdy wysoka temperatura obniża głód a wygrywa pragnienie i chęć orzeźwienia. Wraz z większą aktywnością fizyczną warto wspomóc
Kuchnia PROzdrowotnaNa blogu wstawiałam już przepis na makaron z samą botwinką, tym razem przedstawiam wersję urozmaiconą o szpinak. Zieleninę w takiej formie mogę jadać codziennie i wyjątkowo
Szefowa kuchniOdchudzanie się to niegłodzenie. To przemyślane posiłki, to urozmaicenie, kolor i smak, niekoniecznie posiłek z chlebem. Dlatego proponuje szybki omlet na śniadanie z pomidorami i tuńczykiem
Bernika - moj kulinarny pamietnikKorzystając z letniego okresu kiedy przebywam nad Polskim morzem nie mogłem powstrzymać się od zbioru płatków z krzaków dzikiej róży które wyścielają wydmy. Esencja smaku róży
Kuchnia PROzdrowotnaChłodniki bardzo mi posmakowały a to przepis na jeden z moich ulubionych. Uwielbiam szpinak i staram się jeść go w urozmaiconych wersjach. :-) Ten chłodnik zjadłam oczami
Szefowa kuchniJak ja dawno nie przygotowywałam żadnego koktajlu. To chyba z lenistwa? Do kielicha blendera wrzuciłam to co miałam pod ręką, a wyszło rewelacja! Składniki: garść sałaty
Truskawkowa FiestaZmotywowana między innymi przez Pana Doktora, który troskliwym tonem poradził mi "mogłaby się pani odmłodzić kilka kilogramów, zawsze to kręgosłup odciążony i kolanom lżej"
Kuchenne zapiski Edyty