desery - 58579 przepisów (strona:664/3906)

Zatopiony jabłecznik 165

Dzisiaj przepis na klasyczne ciasto z jabłkami tzw. zatopiony jabłecznik( Versunkener Apfelkuchen). Właśnie pod tą nazwą znajdziecie niemieckie przepisy na jabłecznik z dużymi kawałkami owoców w

dolcevitainmykitchen
Leczo z kiełbasą z przepisu mamy - proste i genialne + filmik 120

Proponuję dziś przepis na najpyszniejsze i najprostsze leczo z kiełbasą , jest po prostu genialne , ale warunkiem sukcesu jest użycie takiej wielkiej, działkowej, przerośniętej cukinii (zdjęcie poniżej

Kawa z mlekiem
Brownie z gruszkami 149

Czasem mam tak, że choć słodkie chodzi za mną krok w krok, to nijak nie chce mi się nic piec. To właśnie ten moment w moim

Kuchnia w czekoladzie
Roladki schabowe 102

W dzisiejszym wpisie przedstawię Wam przepis na roladki schabowe w sosie własnym, nadziewane plastrami boczku, cebulą i kiszonym ogórkiem. Roladki schabowe są świetną alternatywą dla tradycyjnych

PysiaGotuje.pl
Mini murzynki z wiśniami 116

Klasyczny murzynek , tylko w postaci babeczek z dodatkiem wiśni i polanych czekoladowym ganache. Cudowne połączenie… Babeczki są wilgotne, puszyste i przepyszne. W takim wydaniu te

Oryginalny smak
Sznycle z indyka w sosie pomidorowym z warzywami 176

Dzisiaj pomysł na prosty, smaczny obiad z jednej patelni. Sznycle z piersi indyka w sosie pomidorowym z selerem naciowym, marchewką, białym winem i odrobiną śmietany kremówki

Oryginalny smak
Sałatka z rukolą, awokado i jajkiem z sosem jogurtowo-słonecznikowym 113

Sałatka z rukolą, awokado, ogórkiem, kiełkami jarmużu i ugotowanym na twardo jajkiem, polana sosem jogurtowo-słonecznikowym. Sałatka jest delikatna, smaczna i na pewno urozmaici niejeden obiad

Oryginalny smak
Koktajl z borówek amerykańskich 92

Niezwykle prosty i jakże smaczny koktajl z borówek amerykańskich na bazie kefiru. Koktajl jest gęsty, pyszny i pożywny. Zamiast syropu klonowego można użyć dowolnego słodzidła np

Oryginalny smak
Pyszne ciasto z jabłkami i cynamonem 141

Po dłuższej nieobecności przychodzę do Was z pysznym ciastem z jabłkami i cynamonem. Przepis pojawił się już kiedyś na blogu, ponieważ jest naszym ulubionym i często

dolcevitainmykitchen
Mini serniczki amaretti z owocami 121

galaretki, żeby owoce jeszcze ładniej się prezentowały. Jeszcze jedna wskazówka. Gdyby masa była dla Was za mało słodka to możecie dołożyć jeszcze kilka ciasteczek. Ja osobiście lubię niezbyt słodkie desery dlatego przygotowałam takie proporcje. Deser możecie jak najbardziej zmodyfikować dodając inne owoce np. maliny itp. Porcje nie są duże dlatego, że serniczki są sycące. składniki na 5 porcji

noteskulinarnyfiga
TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU 138

Inna odsłona włoskiego deseru... Torcik ten to połączenie dwóch smaków: pomarańczy i tiramisu. I jak na włoskie tiramisu przystało jest to biszkopt nasączony ponczem z kawy i likieru amaretto, przełożony kremem z serka mascarpone oraz żółtek, z wierzchu obficie obsypany kakao. To co go wyróżnia od tradycyjnego tiramisu to nuta pomarańczy wyczuwalna w masie. Jest on trochę pracochłonny(...)święta" warto się pomęczyć, bo smakuje genialnie! I... uzależnia 😉 Można sobie trochę uprościć wykonanie, podając tiramisu w formie deseru w szklanych pucharkach - będzie równie smaczne. Zamiast pieczonego biszkoptu można wtedy użyć szampanek, podłużnych biszkoptów maczanych w kawowym ponczu.  Składniki: Biszkopt: 1,5 szklanki mąki pszennej 6 jajek 1 szklanka cukru 4 łyżeczki octu 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny
Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i kruszonką migdałową 144

Ostatnio dawno nie było ciasta, nie to że jakaś dieta :). Bardziej przez upały, miałam tak gorąco w domu, że nawet nie chciałam myśleć o włączeniu

Niezły Młynek
Pierogi z jagodami 100

Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Pierogi z jagodami By Piotr 7 września 2018 Składniki: Ciasto mąka pszenna - 400g woda - 1 szklanka

Pogotujmy.pl
Kruszonka-przepis podstawowy. 125

Kruszonka to podstawa wielu ciast i deserów i nie da jej się zrobić na tak zwane ,,oko'', proporcje muszą być dokładnie odmierzone. Zbyt dużo masła spowoduje, że kruszonka będzie mokra, a masło wypłynie podczas pieczenia, zbyt mało masło sprawi, że będzie bez smaku. Po wielu próbach udało mi się zrobić taką idealną. Niezwykle chrupiącą. Podczas pieczenia trzeba ją często mieszać(...)żeby się nie przypaliła, pieczemy do zrumienienia, stopień zrumienienia zależy od nas jak mocno ma być zrumieniona. Gotowej kruszonki można użyć do deserów, a surową posypać ciasto i piec. Polecam. Zapraszam :) Potrzebujemy: 10 dag mąki tortowej 5 dag cukru 5 dag zimnego masła Wykonanie: 1. Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców, następnie wkładamy ją do lodówki

Izabelawkuchni