wbrew pozorom nie każdy lubi chipsy. Trufelki z amarantusa: 4 łyżki tahini, 2 łyżki miodu lub syropu z agawy, 10 łyżek ekspandowanego (preparowanego) amarantusa. Prawie wszystko gotowe, a deseru brak? Te kulki robią się niemal same, musimy tylko je “ukulgać” Wystarczy połączyć trzy składniki. Amarnatusowe trufelki smakują jak połączenie chałwy i sezamków. To zdrowa, słodka i pyszna przekąska(...)Patrycja ze Smakołyków Alergika przyrządzała je w programie śniadaniowym. Prosto, a jak ciekawie. Amarantus (znajdziecie go w dziale ze zdrową żywnością) fajnie spaja chałwowy smak tahini. Wszystkie składniki deseru można długo przechowywać bez lodówki, dlatego zawsze możecie mieć je w szafce pod ręką – przekąska świetna jest więc także dla niezapowiedzianych gości. W miseczce łączymy tahini i miód lub syrop
Poezja smakuŚledzie w sosie tatarskim na pewno będą urozmaiceniem świątecznego stołu. Pasują nie tylko na Wigilię, ale również na inne uroczystości. Wyjątkowo proste do przygotowania i bardzo
Oryginalny smak,, W Wigilię Bożego Narodzenia niechaj Gwiazda Pokoju drogę nam wskaże Zapomnijmy o uprzedzeniach Magia świat niech zjedna nas wszystkich“. Kochani, z serca dziekuję wszystkim za dobre
dolcevitainmykitchenKompot z suszu, czyli wigilijna klasyka. Pojawia się niemal na każdym świątecznym stole. W dzieciństwie kojarzył mi się z przymusem i czymś, co trzeba było wypić
Cooking MonsterSernik piernikowy to kolejna wersja 2w1 moich ulubionych świątecznych ciast czyli sernika i piernika. Wystarczy połączyć kruche ciasto z dodatkiem przyprawy korzennej z sernikiem z przepisu
Ola la LCHFDesery z owocami zawsze cieszą się sporą popularnością. Nie dość, że smakują niesamowicie to na dodatek świetnie wyglądają. Mnóstwo kolorów i naturalnych witamin. Ostatnio przygotowałem tartę, na której znalazły się truskawki, mandarynki, banany, borówki amerykańskie i kiwi. Oczywiście każda tarta musi mieć jakiś ładny wzorek, dlatego postanowiłem je układać “w koło” i myślę, że wyszło całkiem fajnie. Składniki
Programista w kuchniIm bliżej Świąt, tym krótsze wpisy na blogach i przepisy. Jeśli macie jeszcze chwilkę proponuję upiec migdałowe beziki z pomarańczową nutką. Beziki wyglądają bardzo atrakcyjnie, są
dolcevitainmykitchenPolecam dziś przepis z mojego dzieciństwa na przepyszne ciasteczka świąteczne. Ten przepis jest historyczny, pochodzi jeszcze z Kresów, od mojej babci. Składniki są prawie w niezmienionej
Kawa z mlekiemStrudel z orzechami jest hitem na każdym świątecznym stole. Kruche ciasto, pachnące masełkiem, mięciutkie, nie za słodkie. A do tego nadzienie z orzechów. Strudel wbrew pozorom
dolcevitainmykitchenNajlepsza włoska pizza w Szczecinie? Zdecydowanie. Jednak w naszym mieście jest ten problem, że lokali serwujących pizzę neapolitańską nie ma za dużo, wydaję mi się, że
CityTastezawierały mniej węglowodanów i miały niższy indeks glikemiczny. Przygotowałam dla Was darmowy e-book, w którym znajdziecie 13 dopieszczonych, dopiętych na ostatni guziczek, super smacznych i łatwych w przygotowaniu deserów idealnych dla diabetyków. Te desery są tak pyszne, że nikt nie będzie nawet podejrzewał, że są nieco „oszukane”. Jestem o tym przekonana, bo testowały je moje sąsiadki, które
DietologNa przekór prognozom, które zapowiadają święta z dodatnią temperaturą oraz deszczem, przygotowałam ciasto, które przynajmniej swym wyglądem ma nawiązywać do śnieżnej krainy ☺ Ciacho jest pyszne lekko
RAROSSAJeśli jeszcze nie wiesz, czym jeszcze zaskoczyć swoich bliskich w te święta, polecam przepis na łaciate pierogi. Jest to bardzo ciekawa propozycja dla małych niejadków, a
PysiaGotuje.plDzisiaj słodka, świąteczna propozycja. Bardzo smaczny, mięsisty piernik przełożony masą marcepanową i powidłami, udekorowany polewą czekoladową i złotymi gwiazdkami z jadalnego pyłu. Mniam… Masę marcepanową
Oryginalny smakPierogi są nieodłącznym elementem świąt i to właśnie one wyróżniają naszą polską kuchnię, choć pierwotnie wywodzą się z Chin. Przepisów na idealne ciasta na pierogi jest
PysiaGotuje.pl