Dziś zapraszamy i częstujemy pysznym ciachem do herbaty jak i do kawy. Ciasto to powstało na życzenie bliskiej m i osoby i jest wizją któr a
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: 4 jajka ( białka i żółtka oddzielnie ), 2 płaskie łyżki cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 4 nieduże łyżki mąki pszennej tortowej, 1 łyżka zimnej wody, 250
W kuchni u Monikiskładniki: 320 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g cukru 3 jajka (2 całe jajka + 1 oddzielone żółtko od białka) 200 g masła 200 g śmietany
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: Spód: 15 dag mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 dag cukru 75 g masła + niewielka ilość do wysmarowania formy 3 żółtka (białka zachować
Qchnia po prostuNa pewno tak jak ja wiecie jak to jest, gdy złapie Was błogie lenistwo i jednocześnie ochota na coś słodkiego. Niestety, przez tą pierwszą bestyję to
BlendmanMam wrażenie, że brownie stało się popularne w naszym kraju dzięki zachodnim kawiarniom, które utworzyły swoje placówki w Polsce. A znacie historię powstania tego ciasta ? Ponoć
Tradycyjna KuchniaDziś proponuję prostą smaczną owocową przekąskę w sam raz na drugie śniadanie, lub podwieczorek :) Kolor tej gruszki tak mnie zachwycił, że postanowiłam ją potraktować trochę inaczej
Quinoa Raz!Podaję Wam dzisiaj przepis na bardzo łatwe kruche ciasto z jabłkami. A właściwie z konfiturą jabłkową, którą możecie zrobić sami w domu. Przepis na nią znajdziecie
Z Kuchni Do KuchniTrzeba sięgać po to co daje natura. A teraz akurat daje owoce i warzywa w jesiennym wydaniu. Dlatego postawowiłam upiec sezonowe ciasto. Miało być tylko śliwkowe
kuchniabellissima.wordpress.comCiasto barbórkowe to kolejne ciasto s. Anastazji i kolejne udane.Ma w sobie to wszystko co lubi mój mąż : galaretkę i masę czekoladową. Muszę
Niespełnione zdolności kulinarneKandyzowana skórka pomarańczy, bardzo aromatyczna i słodka, to idealny dodatek do ciast i ciasteczek. Nie tylko świątecznych, choć mi osobiście zapach pomarańczy zawsze przywołuje na myśl
babka w formieSkładniki (na 1 porcję) - garść rukoli (ok. 20 g), - 1/2 granatu (ok. 50 g), - łyżka orzechów włoskich (ok. 10 g), - 2 łyżeczki soku z cytryny, - świeży
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachPo dłuższej przerwie, wracam do Was wreszcie z nowymi przepisami, nie mogłam doczekać się tego momentu, bo kocham to co robię i kocham dzielić się radością
Moja smaczna kuchniaJeśli ciasto na niedzielę wpisuje się w Jesienne wypieki to musi to być jabłecznik, koniecznie, przynajmniej dla mnie. Tym razem ciasto wprost z Francji, pyszne, aromatyczne
Moje Małe CzarowanieCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti,
Ekspansja smaku