To już kolejny raz kiedy robię tę tartę. Tym razem proponuję ją w nieco romantycznej walentynkowej wersji, ozdobioną truskawkami i serduszkami z resztek ciasta. Zobaczcie, jak
nietylkopasta.plNie posiadam ekspresu do kawy, a czasem mam ochotę na kawę jak z kawiarni. Z pomocą przychodzi mi wtedy ręczny mikser do spieniania mleka, który
Kuchnia domowa Aniwkawiarence.pl Wyciskarka wolnoobrotowa Kuvings Evo820 Plus kontra wyciskarka wolnoobrotowa z marketu kontra sokowirówka. Porównałam pracę i jakość soku. Testerami były moje dzieci . Oto, co wynikło z
W KawiarenceCiasteczka świąteczne Jak byłem mały Św, Mikołaj nie czekał, że mu się zostawi ciasteczka i mleko dla renifera! Mikołaj był skromny i
Dieta Rozdzielna i ZdrowieDzisiaj polecam kruche ciasteczka maślane. Dzięki temu że ciasteczka maja dodatek maki ziemniaczanej i są zrobione z samych żółtek są bardzo kruche. Składniki 420 g mąki
Pomysłowa kuchniaIdealna propozycja na pożywne i bardzo smaczne śniadanie! Aksamitna ricotta sprawia, że połączenie mąki z ciecierzycy i dodatku miodu z pasieki Pachniczówka na powierzchni to istne
Truskawkowa FiestaDomowe lody truskawkowe to przysmak nie tylko na lato. Jednak w sezonie smakują najlepiej. A żeby zachować smak lata na dłużej to zwyczajnie w sezonie truskawkowym
Zrób to smacznieWarto spróbować produktów z mleka koziego, a zwłaszcza jogurtu naturalnego! Placuszki, są doskonałą opcją wykorzystania jogurtu. Warto wzbogacić je w owoce sezonowe, zwłaszcza truskawki! Składniki
Truskawkowa FiestaDzisiaj polecam sernik z czereśniami. Składniki na ciasto kruche 150 g masła 250 g maki 50 g cukru pudru 3 żółtka szczypta soli Składniki na masę
Pomysłowa kuchniaCześć Kochani, dziś zapraszam Was na mój ulubiony sernik na zimno z truskawkami. Jest niesamowicie pyszny, puszysty. Robi się go bardzo łatwo. Do jego przygotowania
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuCzas na rabarbar. Bardzo lubimy o tej porze rabarbarowe ciasta, a że jakoś nie miałam jeszcze czasu żadnego upiec a córka zagadywała, że zjadłaby coś słodkiego
Bernika - moj kulinarny pamietnik