desery - 58579 przepisów (strona:1758/3906)

Muffinki marchewkowe z M&M's 187

Niewątpliwie dzieci uwielbiają muffinki i czekoladowe drażetki, ale myślę że i dorośli polubią ten przepis - muffinki marchewkowe z M&M's :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Syrop piernikowy 162

Idealny, rozgrzewający, nie za słodki - idealny, taki świąteczny. Nadaje się zarówno do kawy, herbaty lub jako polewa do czekoladowego ciasta czy innych deserów. Wspaniały pomysł na prezent dla kawosza. Składniki: - 1 szklanka wody - 100g brązowego cukry - 1-2 łyżeczki cynamonu - 0,5 cm plastra świeżego imbiru lub 3/4 łyżeczki  mielonego - 5 goździków Do garnuszka wlać wodę, dodać obrany

CookYourself
WYJĄTKOWE CHWILE RAZEM … ( PRZEPISY: Ciasto jogurtowe z żurawiną i białą czekoladą + Kawa Kubusia Puchatka + Pierniczki ) 221

Grudzień to taki wyjątkowy czas… Czas, na który chyba wszyscy czekają. Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia i wszystko wkoło nabiera już takiego świątecznego, magicznego klimatu

Ostra na Słodko
Włoskie świętowanie Bożego Narodzenia w 7 punktach 215

południe podawane są rozmaite dania począwszy od knedli przez mięsne tortellini aż po sycące lasagne. W trakcie jedzenia otwierane są także prezenty. W dniu dzisiejszym najpopularniejszym i powszechnie serwowanym deserem jest panettone. Tradycyjnymi życzeniami są: „Buon Natale” i „Felice Natale”. 5 . Św. Szczepana (Santo Stefano). Podobnie jak w Polsce drugi dzień świąt wypełniają spotkania rodzinne

Bon Ton Italia
Tarta z nadzieniem z białego maku i bakalii 117

smaku, od ponad roku wypieki z jego udziałem są moimi ulubionymi. Krucha tarta z nadzieniem z białego maku, migdałów, orzechów włoskich i laskowych oraz żurawiny to prosty i smaczny deser, który zachwyci nawet najbardziej wybrednych gości. Dekoracja powstała z marcepanu, który świetnie współgra z całością. Składniki (na jedną dużą tarte o średnicy 28 cm): Ciasto kruche: 300 gram mąki pszennej

Mango Papaja
Szarlotka z musem z pieczonych kasztanów 126

Pieczone kasztany w formie musu to moje ostatnie odkrycie! Są słodkie, idealne jako polewa do ciast i deserów. Ja postanowiłam wykorzystać je do przygotowania szarlotki. Kasztany nadały kwaśnym jabłkom słodyczy i karmelowego posmaku. Ciasto jest słodkie, lepkie od skameralizowanych jabłek i jadalnych kasztanów. To z pewnością szarlotka inna niż wszystkie! Do tego bardzo prosta i szybka w przygotowaniu... Składniki

Kulinarne Inspiracje
Szybki piernik marchewkowy 234

Piernik dla spóźnialskich. Można przygotować go w kilka chwi l a smakuje naprawdę dobrze i świetnie udaje piernik na miodzie. ;-) Dzięki marchewce jest wilgotny i z

Szefowa kuchni
Ciasteczka z mandarynkami 155

grudniu dostaję mandarynkowego fioła , i uważam, że takie są najlepsze. Mocno maślane, kruchutkie - po prostu pyszne! A i prezentują się naprawdę wyjątkowo. Polecam Wam ogromnie! Cytrusowe wypieki i desery znajdziecie również u Panny Malwinny , Ani , Chantal i Emi . Mandarynkowe paluszki z czekoladą Składniki: (na 35-40 sztuk) 250 g miękkiego masła 80 g cukru pudru 300 g mąki pszennej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Świąteczne menu skomponowane przez dietetyka 212

kasza jaglana ze szpinakiem, figami i tofu. Zdrowa kutia z amarantusa lub kaszy bulgur. Ravioli z ciecierzycą. Gołąbki wigilijne z kaszą gryczaną. Bigos wigilijny z orzechami i ciecierzycą. Desery Sernik na bazie tofu z makiem. Pierniczki. Śnieżne kuleczki fasolowe. Domowy makowiec. Keks z bakaliami z siemieniem lnianym. Do picia Kompot z suszu

Przepysznik - BLW i nie tylko
Jabłka w cieście naleśnikowym z miętowym sosem orzechowym 180

Jabłka w cieście naleśnikowym, o smaku cynamonu, z dziurką na środku, to pyszna propozycja na deser lub słodką, ale pożywną kolację. Jako dodatek polecam genialny w swojej prostocie i smaku sos z mnóstwem cennych kwasów omega-3- orzechowy w maślano-orzeźwiającej nucie, czyli orzechów włoskich 'podkręconych' klarowanym masłem i miętą oraz odrobiną miodu dla słodyczy. Chociaż tylko posypane cukrem pudrem

Kraina Miodem Płynąca
Babka kokosowa 231

Przepyszna babka kokosowa oprószona cukrem pudrem przypominającym bożonarodzeniowy śnieg. :-) Pusz ysta i lekka jak piórko, długo zachowuje świeżość. Kokosowy posmak jest delikatny, ale wyczuwalny. Jakoś tak

Szefowa kuchni
Rosół wołowo -drobiowy. P.S. Sto lat Kochanie! 187

mętny. Opalona cebulka - nadaje rosołowi ładny kolor :) I choć nie mam kuchenki gazowej, na której mogłabym opalić cebulę, używam do tego celu palnika do crème brûlée (do deseru użyłam raz, do opalania cebuli już wiele razy). Składniki: ok. 400 g wołowiny (np. antrykotu z kością) 2 duże tylne ćwiartki kurczaka (ze skórą) 3 l wody 4 średnie marchewki 2 małe

bistro mama
Torcik tiramisu na bazie serka mascarpone i bitej śmietany (bez jajek) 234

Dostałam ostatnio świetny przepis na biszkoptowy spód do tortów! Postanowiłam zrobić jedno z moich ulubionych ciast...torcik tiramisu (na kremie mascarpone i bitej śmietany). PYCHAAA :-) Polecam

Ana Mari's world
Faworki / chrusty idealne na Tłusty Czwartek 342

Aż wstyd mi się przyznać, ale nigdy wcześniej nie robiłam faworków! Chyba zakodowałam sobie z dzieciństwa (gdy pomagałam mamie), że jest to mega ciężkie i pracochłonne

Ana Mari's world

Proponowane wyszukiwania