desery - 58579 przepisów (strona:1672/3906)

Minimalist Baker - recenzja książki 204

głównie do wykonywania przepisów tej książki. Kartkując dalej, przechodzimy do sedna, czyli do przepisów, które podzielone są na następujące działy: ŚNIADANIE, PRZEKĄSKI I DODATKI DO DAŃ, DANIA GŁÓWNE, DESERY, NAPOJE, wszystkie opatrzone są pięknymi fotografiami, które niewątpliwie przesądzają o ciekawym charakterze książki i stanowią zachętę do próbowania przepisów. To co od razu rzuca się w oczy, to wskazówki zamieszczone

Roślinna - blog wegański
Krupnik z batatów 208

bardzo przyrumienione”, więc o żadnym wspólnym gotowaniu nie było mowy. O pieczeniu ciast to już w ogóle nie było mowy, bo cały kunszt mojej rodzicielki w kwestii deserów polegał na rozpakowaniu gotowego biszkoptu (wiecie, te niemieckie, okrągłe, w takim złotawym opakowaniu, po którym język szczypał tydzień), zrobieniu kremu z paczki, na to jakiś owoc i galaretka z paczki

greenscarf
Smaki Włoch 173

godzinach uzupełniany jest na bieżąco. Składa się z ciepłych ( rożnego rodzaju makarony, rissotto, sałatki, duszone warzywa, kawałki kurczaka itp.) i zimnych przekąsek ( lokalne sery, wędliny, suszone pomidory, oliwki itp. ), deserów i owoców. Naviglio Grande - w dzień Naviglio Grande - wieczorem :) dzielnica Brera Panzerotti Każde miasto ma swój przysmak - w Mediolanie są to panzerotti. Popularna piekarnia Luini, sprzedająca panzerotti, to niewielki lokal

Atlas Smaków
Ciasto ze cukiniōm (Ciasto cukiniowe) 136

Cukinia je dobroł na wszysko… to czamu by sie niy narychtować z ni 1 ciasta? Muter 2 mi pedziała 3 , że ciotka Eldza moł 4

Chop w kuchni
Puree z dyni, mus – sposób na dynię na zimę 145

torebek. Zamrażamy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/puree-dyni-sposob-dynie-zime/ BosowKuchni     Artykuł Puree z dyni, mus – sposób na dynię na zimę pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Przekładaniec ryżowo-owocowy 110

dokładnie mieszamy. Gdy mieszanka nabierze odpowiedniej konsystencji dodajemy kleik i powtórnie mieszamy. Teraz gdy mamy przygotowaną główną warstwę nakładamy 1/4 przygotowanego kleiku do miseczki, a następnie nakładamy owoce z deseru zachowując te same proporcje. Dla lepszego efektu naszej pracy przekładamy warstwy kleiku i owoców do momentu aż na wierchu będą owoce. Niestety jak gotowałam dla mojego synka kilka lat temu

Z notatnika
Pigwowiec do herbaty lub jako dodatek do ciast i deserów z cukrem 169

pory dodałam przepisy na pigwowiec z miodem. Dzisiaj zrobiłam z cukrem, który przepis bardziej do Was przemawia wybierzecie sami. Tak przygotowane owoce idealne są do przygotowania deserów, ciast np wzbogacenie smaku szarlotki, do herbaty. Owoce pigwowca umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko wrzucić do dużego słoja i zasypać cukrem, wymieszać. Zostawić na 12 godzin, następnie zlać powstały

Kuchnia Pokoleń
HURRY CURRY W RESTAURANT WEEK – #instamix 189

pyszne – ciężko się było zdecydować na jedno, dlatego wyjadałam z od siebie i od kolegi! Wyrazisty smak, wyczuwalny aromat przypraw, bardzo sycące, gorące, mięso rozpływające się w ustach. DESERY: Ciasto kawowo- cynamonowe baaaaardzo słodkie przez lukrową polewę, ale przy tym niezwykle smaczne, pachnące, wilgotne … a chlebek bananowy podany na ciepło z serkiem waniliowym z rodzynkami nieziemski, pachnący bananami

Ostra na Słodko
Ciasto marchewkowe z kremem kawowym na bazie mascarpone 166

orzechami i kostką czekolady. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/ciasto-marchewkowe-kremem-kawowym-bazie-mascarpone/ BosowKuchni     Artykuł Ciasto marchewkowe z kremem kawowym na bazie mascarpone pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Dorsz po bretońsku. 414

północnego wybrzeża Bretanii. Kuchnia tego celtyckiego regionu stoi rybami i owocami morza (ach! popróbować by tego w jakiejś knajpce w rybackim porcie...), a także zwykłymi owocami (śliwki, jabłka), oraz deserami i ciastami. Pamiętacie galette śliwkowe Marzeny? To właśnie słodka strona bretońskiej tradycyjnej kuchni :) PS Alkohol użyty przy gotowaniu pali się lub wyparowuje - danie nie ma % ;) Składniki: 1/2 kg dorsza (filet

zadanie-gotowanie
Otwarcie Taverny Akropolis 159

miejscu, oryginalnych tzatzyków, czy szaszłyków baranich. Choć te ostatnie odstawały od tych, które miałem przyjemność jeść w Grecji. Jak na łasucha przystało, największą frajdę sprawiły mi tradycyjne greckie desery — bakława, która kojarzy mi się z moimi podróżami autostopem po Bałkanach, słodkie galaretki lukumi z orzechami, czy wspaniała chałwa. Niestety ze względu na mój ban na cukier spróbowałem tylko odrobinę, choć

Food Square
“Fotografia smaku” – recenzja 122

vitello tonato w cielęcinę w sosie tuńczykowym.   Co miałabym ochotę ugotować z tej książki? Na pewno zrazy a la Radziwiłł, kwiaty bzu w cieście, zupę koperkową i deser Celiny, który przypomina nieco PRLowską białą galaretkę. Na pewno ugotuję jednak coś więcej, a to przez wygodę z gotowymi zestawami, gdzie poszczególne dania będą na pewno do siebie pasować

Ugotowane pozamiatane
Sójka mazowiecka – pieczone pierogi z kaszą jaglaną, grzybami i kapustą 190

stopniach. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/sojka-mazowiecka-pieczone-pierogi-kasza-jaglana-grzybami-kapusta/ BosowKuchni   Artykuł Sójka mazowiecka – pieczone pierogi z kaszą jaglaną, grzybami i kapustą pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
dynia podwójnie nadziewana 121

Uwielbiam dynię, kto mnie tutaj czytuje ten wie:) Wszystko z dynią smakuje świetnie; dania obiadowe, przekąski i desery! Dziś proponuję dynię zapiekaną, z dwoma rodzajami nadzienia; pożywną i sycącą. Idealną na takie zimne i wietrzne dni, jak dziś. Pięknie pachnie, świetnie wygląda, do tego jest pyszna. składniki: dynia hokkaido łyżka oliwy ząbek czosnku szczypta soli nadzienie 1: 250 g twarogu

6niebo
Kruche ciasteczka cytrynowe przekładane kremem toffi 162

kakaową posypką. Zachęcam do zakupu produktów  ZENTIS.  W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania domowych ciast, ciastek i deserów

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania