Zapraszam dzisiaj na puree dyniowe. Zawsze jesienią robię w domu puree z dyni i wykorzystuję je potem do przyrządzania chleba, ciast, deserów, naleśników czy placków. Polecam Składniki: 2 kg dynia piżmowa lub inna Przygotowanie: Dynię myjemy i kroimy w kawałki. Wyjmujemy łyżką pestki. Miąższ dyni wraz ze skórką wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy przykrywką i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez
słodkie i nie tylko historie kulinarneegzmplarzy, wystarczy dojrzały okaz z najbliższego marketu. Warto mieć w lodówce przygotowane puree z dynii, bo jest uniwersalne i bez trudu można je włączyć do przygotowywanych posiłków i deserów. Dziś mam propozycję do wykorzystanie dyniowego puree w drożdżowym cieście. Beta-karoten zawarty w dyni jest nie do przecenienia, a słoneczny kolorek dodatkowo zachęca do sięgnięcia po puszysty kawałek drożdżowego ciasta
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!makaronu. Ewentualnie zabielamy śmietaną. Podajemy z natką pietruszki. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-ze-swiezych-grzybow-2/ MieszamWGarnku Artykuł Zupa ze świeżych grzybów, zupa grzybowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuostatnio dostałam trochę gruszek i postanowiłam je jakoś wykorzystać.Lubicie gruszki w syropie? do syropu można dodać anyż, cynamon jeśli lubicie smaki korzenne, super sprawdzają się do ciast i deserów. Pyszne, domowe zawsze lepsze od kupnych puszek. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 2 kg gruszek 1,5 l wody 0,5kg cukru 1 cukier waniliowy sok z jednej cytryny Wykonanie
Sama słodycz i szczypta chiliBudyń owsiany z cynamonem i masłem orzechowym (+ rodzynki, śliwka i płatki zbożowe) Uwielbiam budynie i wszelkie inne mleczne desery na ciepło. Prawdę mówiąc zyskują moją największą sympatię w rankingu wszelkich słodyczy świata. Płatki owsiane mają tak uniwersalne zastosowanie, że mogę z nich stworzyć praktycznie wszystko, zaczynając od zwykłej owsianki na tartach, babeczkach i sycących kremach kończąc. I jednym z tych
Kuchnia EllieW środowy wieczór polecam przepis na pyszne ciasteczka ze śliwkami. Ich przygotowanie zajmuje kilka minut, a pieczenie kwadrans. Są szybkie i smaczne. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 opakowanie
Tradycyjna kuchnia KasiJest tłusta, kaloryczna, uzależniająca, niezbyt zdrowa, stosunkowo droga… A mimo wszystko od czasu do czasu warto po nią sięgnąć i choć odrobinę przypomnieć sobie czasy
Kuchennyviral.plzwartą konsystencję i jest produktem gotowym do spożycia w formie kremu. Świetnie sprawdza się też jako zamiennik masła do smarowania pieczywa. Po za tym doskonale podkreśla smak przeróżnych deserów, koktajli, owsianek, ciast, ciasteczek, czy naleśników. Kto się skusi na porcyjkę zdrowia? (1 porcja) 200 ml zsiadłego mleka 1 banan 1 łyżka musu kokosowego ( Foods by Ann ) 1 łyżka wiórków
Di gotujeChleb wyjmujemy na kratkę do ostygnięcia. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/szybki-chleb-orkiszowo-pszenny-drozdzach/ MieszamWGarnku Artykuł Szybki chleb orkiszowo- pszenny na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkubardzo za nią przepadamy,ale zdrowa jest więc trzeba coś z niej wykombinować. Taki dżem to doskonała okazja na jej przetworzenie - można podawać go jako dodatek do deserów,naleśników jak również wykorzystać do ciasta.Polecam. Składniki: 2 kg dyni ( już po obraniu) 1/2 kg brzoskwiń ( bez pestek) 1/2 szklanki wody 2-3 cytryny 200 - 300 g cukru Dynię starannie
Niespełnione zdolności kulinarneDrożdżowe puchate bułeczki z dżemem w środku posypane cukrem pudrem. Wspaniały domowy deser Najlepsze są jeszcze ciepłe! Składniki: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 250 ml mleka 1 jajko 80 g masła, roztopionego 60 g cukru pudru 1 roztrzepane jajko dżem wiśniowy lub truskawkowy (zamiennie powidła, marmolada) Przygotowanie: Do kubka kruszymy drożdże, dodajemy cukier oraz
Zasmakuj KuchniPyszne, proste w przygotowaniu jabłkowo-gruszkowe smoothie na wodzie kokosowej . Idealne w ramach drugiego śniadania czy zdrowego deseru. Spróbujcie. Składniki: 8 krążków suszonych jabłek z cynamonem Amkez 200 ml wody kokosowej 1 gruszka Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wkładamy suszone krążki jabłek, zalewamy je kokosową wodą. Zostawiamy na chwilę. W tym czasie obieramy gruszkę, kroimy na mniejsze kawałki
Słodkie okruszkipyzami i modrą kapustą. Ja postawiłam na rybę: grilowany łosoś, ziemniaki dauphinoise, masło ziołowe, puree z kalafiora z wermutem. Genialne! :) Na samą myśl leci mi ślinka. Czas na deser! W tym wypadku wybraliśmy tak samo: tradycyjne lody, trzy gałki: pistacjowa, truskawkowa i waniliowa, coulis z brzoskwiń, chrupiące wafelki i posypka (chyba pistacjowa). Ale było pysznie, prawdziwe, tradycyjne lody. Do pokoju
Trufelkowoprzygotowane na ich bazie! Kaczka z pyzami (inaczej kluchy na łachu, parowce), szagówki, placki ziemniaczane (plyndze), szare kluchy, pyzy z mięsem, purre (pyry deptane), pyry z gziką, a na deser babka poznańska, rogale marcińskie, chruściki oraz szneka z glancem. Na danie główne wybrałam moją ulubioną potrawę Pyry z gzikiem. Pyry z gzikiem to postne danie po poznańsku, na które składają
Trufelkowooknem słońce świeci, uwielbiam lody, najlepszy deser zaraz obok mrożonej kawy . Dzisiaj proponuję 3-składnikowe. Szybkie w przygotowaniu, smaczne, i zdrowe :). A to znaczy, że można się nimi zajadać bez ograniczeń! Zapraszam! Składniki: 2 banany 10 daktyli 3 łyżki masła orzechowego (100% orzechowe) Wykonanie: Banana obrać, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do zamrażarki na ok 30 minut
Trufelkowo