desery - 58579 przepisów (strona:1245/3906)

Jagody zapiekane pod kokosową kruszonką 121

Owoce zapiekane pod kruszonką czyli crumble to idealny deser dla leniwych łasuchów. Pyszny, owocowy z chrupiącą kruszonka a do ego sam się robi. Składniki: (na 4 porcje) jagody (świeże lub mrożone) opcjonalnie 4 łyżeczki dżemu jagodowego 2 łyżki masła 2 łyżki cukru łyżka cukru waniliowego 2 łyżki wiórków kokosowych mąka pszenna Sposób przygotowania: W kokilkach

Pyry na Gaz
Lody jagodowo – czekoladowe bez maszyny 242

kremówki ubić na sztywno i delikatnie wmieszać w wystudzoną mieszankę jagodową. Taką masę przełożyć do foremek na lody z patyczkami. Wstawić do zamrażalnika. Smacznego :) Kategoria: DLA DZIECI , Lody i desery lodowe , SŁODKO Tagged: czekolada , jagody , kremówka

https:KKuchniaMniam
Kokosowo-owocowy deserniczek śniadaniowy - smacznie, lekko i pożywnie 195

delikatnie mieszając, aż do puszczenia soku. Tak przygotowane jagody nakładamy na naszą bazę owocowo-kokosowo-serową. Podajemy przyozdobione kilkoma listkami świeżej mięty. Taki pucharek jest idealny na śniadanie lub deser. Smacznego

Słodkie okruszki
Słodkie środy - Tarta z czerwonymi porzeczkami i bezą 216

tarty? U nas dzisiaj taka o to pyszna tarta z czerwonymi porzeczkami pod pyszna bezą. Przygotowanie jej nie jest trudne ale jest to efektowny i pyszny wypiek. Polecamy na deser dla całej rodziny.  Tarta z czerwonymi porzeczkami i bezą  SKŁADNIKI : ciasto na tartę: 1 szklanka + 4 łyżki maki pszennej 4 łyżki cukru pudru 100 g masła 1 łyżeczka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szybki deser truskawkowo-brzoskwiniowy na zimno 170

śmietanki wraz z whisky 4. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, wlać do śmietanki i bardzo szybko oraz dokładnie wymieszać i przełożyć masę do słoiczków, wstawić do lodówki by deser stężał. Chłodzenie:  W lodówce od 30 minut do 2 godzin w zależności od stopnia chłodzenia lodówki Smacznego

KreatywnePiny
Ciasto bez pieczenia. Jogurtowiec z wiśniami na herbatnikach 635

obdarował mnie wiśniami i mirabelkami ze swojej działki to te właśnie owoce przerabiałam w miniony weekend. Część wiśni zalałam syropem i zapakowałam do słoików żeby mieć dodatek do zimowych deserów, ale nie mogłam się oprzeć i część wykorzystałam do razu do pianki jogurtowo-wiśniowej. Jest lekka, nie za słodka i wcale nie wymaga dużo pracy. Zobaczcie sami! Ja surowych wiśni

Smaczna Pyza
Sernik z białą czekoladą i czereśniami 177

Sernik nie jest ciastem, jest deserem, którego jakość zależy w największej mierze od rodzaju i jakości sera, jakiego użyjemy do jego przygotowania. To od niego będzie zależała jego struktura po upieczeniu, a nierzadko i smak. Bo są serniki i są Serniki! Sernik z białą czekoladą to jeden z tych wypieków, przy którym inne bledną. Gorąco polecam! Składniki: Spód

Smakowity Blog Kulinarny
Tarta z morelami z kremem budyniowym na mleku nerkowcowym, puder różany i płatkami nagietków 176

zbawienne dla skóry problematycznej. Wieczorna kąpiel w płatkach nagietka przyniesie odprężenie, poprawi nastrój oraz nawilży skórę i doda jej blasku. Pomarańczowe płatki można dodawać do sałatek i deserów, wykorzystać do dekoracji potraw lub jako barwnik spożywczy. Tarta z morelami pięknie się komponuje z pomarańczowymi nagietkami i c ukrem pudrem różanym . Dziś proponuję przygotować ją z prostym kremem budyniowym na mleku

SzczyptaSmaQ
Ciasto jogurtowe z borówką amerykańską 182

Puszyste ciasto na jogurcie naturalnym z przepysznymi smakami lata czyli borówkami-to wspaniały prosty deser na popołudniowe chwile przy kawie choć mnie najlepiej smakuje z zimnym mlekiem..polecam jest wilgotne, mięciutkie i zawsze się udaje!!! Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki tortowej 16 g cukru waniliowego 200 ml gęstego jogurtu naturalnego 150 ml oleju roślinnego 1 czubata

Wanilia i Kardamon
Jaglany budyń z jagodami 124

theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Jest bardzo sycący. Nadaje się jako pełny posiłek oraz deser. Składnik:   -> 100g kaszy jaglanej -> 200-300ml mleka -> 200g jagód -> 1 łyżeczka miodu Wykonanie: Kaszę jaglaną płuczemy pod gorącą wodą. Przekładamy do garnka zalewamy wodą

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Jabłko pieczone 132

pierwszy tydzień września już niemal za nami. W powietrzu czuć powiew jesiennego powietrza, a dzisiejsza propozycja na słodkie małe co nieco to pieczone jabłko - czyli zdrowa alternatywa na piątkowy deser. Smacznego! Składniki: 1 jabłko ok. 30 g suszonej żurawiny ok. 30 g ulubionych orzechów 1 łyżka cukru (lub miodu) 1 łyżeczka rozpuszczonego masła 1 łyżka śmietany cynamon Wykonanie: Z umytego

psgotujemy
Hand pies - ciasteczka z ciasta kruchego z sezonowymi owocami 239

Pyszne ciasteczka z ciasta kruchego z sezonowanymi owocami - u nas z czerwonymi porzeczkami, borówkami, malinami i jeżynami! Bardzo kruche i delikatne. Nie za słodkie. Idealne na deser, na drugie śniadanie do szkoły, na wyjazd czy na piknik.  Składniki: 235 g mąki pszennej, 40 g cukru pudru, 170 g zimnego masła, szczypta soli, 1 żółtko z jajka L, 1 łyżeczka

Plate of Joy
Jabłka zapiekane na szybko 142

Szybki deser w kilka chwil :) Składniki: 1 opakowanie mini sucharków, 5 jabłek, 2 łyżki skórek kandyzowanych, sok z cytryny, 1 szklanka cukru, 2 łyżki masła, ½ łyżeczki cynamonu, tłuszcz do posmarowania foremek. Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, dodać cukier, cynamon i skórki kandyzowane. W pojemniczkach żaroodpornych wysmarowanych tłuszczem, układać warstwami połamane sucharki i plastry jabłek, wierzch

Tradycyjna Kuchnia
Deser jagodowy z serkiem mascarpone 175

letnie orzeźwienie polecam, deserek serowo jagodowy z dekoracją czekoladową od firmy -  Słodki Świat Deser jagodowy z serkiem mascarpone Składniki: na masę jagodową śmietana 36 % - 125 ml cukier - 1 łyżka serek mascarpone - 125 g jagody - 0,5 szkl na masę serową śmietana 36 % - 125 ml serek mascarpone - 125 g cukier puder - 1 łyżka dodatkowo galaretka truskawkowa - 1 opak woda gotowana

Kuchnia Danusi
Racuchy drożdżowe jak pączki 167

dosmażą). Gotowe przekładamy na papierowy ręcznik kuchenny, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu. Jeszcze gorące oprószamy cukrem pudrem. Racuchy drożdżowe jak pączki – lekkie, puszyste z chrupiącą skórką. Na śniadanie, obiad, deser, czy też kolację. Dzieci uwielbiają takie potrawy, ale dorośli również nimi nie pogardzą. Z podanych proporcji wychodzi ok. 20 racuchów. Do obiadu z zupą dla 3 osobowej rodziny to wystarczy

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania