Ciasto z rabarbarem chodziło za mną już od paru tygodni. Rabarbaru w ogródku ani na lekarstwo, co przy takim zimnie nikogo nie dziwi. Nareszcie pojawił się
dolcevitainmykitchenOstatnio były tylko przetwory, więc dzisiaj dla odmiany chcialam zaproponować pyszną rybkę w warzywach. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam! Składniki: 4 filety
kuchnia doskigalaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy. Gdy galaretka jest już zimna, ale wciąż płynna, nasączamy nią biszkopty, zanurzając je dosłownie na 1-2 sekundy w galaretce lub smarując pędzelkiem z obu stron – część galaretki zostanie, można ją wcześniej odłożyć do stężenia i zjeść na deser. Biszkopty układamy jeden obok drugiego w wyłożonej papierem do pieczenia formie
Smaki Na Talerzulodówki, a przed przyjęciem tylko zapiec. Porcja wołowiny na zimno pociętej w cienkie plastry świetnie pasuje do ziemniaczanych zapiekanek. Poza tym możecie przyrządzić koreczki z sera , nadziewane roladki z ogórka czy zapieczone daktyle . Oczywiście w moim sylwestrowym bufecie znajdzie się i miejsce na deser. Polecam panna cotta z owocami. Panna cotta zawsze się sprawdzi. Jeśli dysponujecie czasem możecie również upiec
codojedzeniawszystkich miłośników połączenia bananów z czekoladą…. Ale nie, nie będzie to deser, czy ciasto, a naleśniki, które świetnie sprawdzą się na śniadanie lub obiad czy kolację:) Naleśniki dla prawdziwych łasuchów. Na słodko. Z kremem orzechowo-czekoladowym i bananami. I o ile te podawane na zimno są pyszne i pewnie wiele osób zna takie połączenie, to moja dzisiejsza propozycja jest
Smaki Na Talerzukulinarne (czyli szpinak, ryż z warzywami,muffinki z owocami i sernik na zimno), to nie robię tego z premedytacją... Chociaż wróć! Robię to jednak z premedytacją, bo tylko wtedy, kiedy wiem, że moja druga połowa ma zapewniony obiad w pracy lub wczorajszy w domu, a na deser sam sobie zakupił czekoladę z okienkiem. Oboje wychodzimy z założenia, że nie warto
bistro mamaSezon na jagody właśnie się rozpoczyna. Owoce te smakują świetnie zarówno na zimno jak i na ciepło. Tutaj, mój sposób na sos jagodowy, który dodać można do ciasta, naleśników, deserów. W zależności od preferencji i tego, do czego ma zostać dodany, można go zrobić słodszym lub kwaśniejszym. Z podanego przepisu otrzymacie miseczkę sosu. Proporcje można dowolnie zwiększyć, aby zrobić
PastelFoodlubelskie blogerki tym razem skupiły się na wykorzystaniu w swoich daniach czy deserach rabarbaru. Tym razem w akcji oprócz mnie biorą udział: Marlena, Wiosenka, Marta, Martyna, Ania, Karolina, Dorota i Gosia. Ja zdecydowałam się na lemoniadę. Oczywiście rabarbarową. Idealną na upały. Szkoda tylko, że teraz tak zimno... Ale gdy jej spróbowałam to myślami przeniosłam się na rozgrzaną plażę. Smacznego
Pasja SmakuDzisiaj dzielę się Wami moim przepisem na pyszny fit serniczek z truskawkami - lekki, bez cukru - świetny deser dla wszystkich! Wymyśliłam go, żeby wreszcie przy mojej insulinooporności
Moje Kuchenne RewelacjeSałatka owocowa, taka letnia, zdrowa, kolorowa, dobrze schłodzona, smakuje obłędnie! Podaję ją samą lub jako dodatek do serników na zimno czy panny cotty. Do sałatki użyłam
Zasmakuj KuchniZ jednej strony fajnie, kilka ostatnich dni mieliśmy zimę z prawdziwego zdarzenia - mróz i zimno. Jak za czasów dziecięcych. Z drugiej - dziś piękne słońce, temperatura na
W kuchni KatieNaszym ulubionym ciastem są serniki. Pod każdą możliwą postacią. Klasyczny, wiedeński, z brzoskwiniami czy na zimno. Latem jemy je z owocami, a w okresie świątecznym z
Kuchnia w oparachZ jednej strony fajnie, kilka ostatnich dni mieliśmy zimę z prawdziwego zdarzenia - mróz i zimno. Jak za czasów dziecięcych. Z drugiej - dziś piękne słońce, temperatura na
W kuchni KatieSerniczki z sokiem Hortex. Edyta Guhl. Smaczne serniczki z jabłkami. Apetycznym serniczkom z jabłkami nikt się nie oprze, są lekkie, orzeźwiające, trochę takie jak sernik na
dolcevitainmykitchenSłonko jednak do nas zawitało, może tylko na chwilę, więc trzeba to wykorzystać i w ten upalny dzień zjeść deserek na zimno. Delikatny, nie za
Simply FoodTradycyjne naleśniki z białym serem i rodzynkami, nigdy nie są złe. Uwielbiam je jeść na ciepło ze szklanką zimnego mleka, czy na zimno jako przekąskę. Zawsze
Gosia gotujeJako wielka fanka cynamonowych słodkości i białego sera nie mogłam powstrzymać się przed zrobieniem powyższego sernika. Na zimno,bez pieczenia - na kruchym spodzie z owsianych ciasteczek
Kuchnia Ellie