Kiedy dostałam od koleżanki przepis na sypaną drożdżówkę trochę nie dowierzałam, że może się udać. Ale koleżanka powiedziała - Zrób! - więc zrobiłam i od tamtej pory
babka w formieZa 2 tygodnie Wielkanoc więc zaczynam powoli testować nowe przepisy dla Was. Tego weekendu padło na babkę kukurydzianą. Lekką niczym biszkopt! Delikatną, prostą, nieprzekombinowaną. Możemy dodać
CzarnawisienkaTe ciasteczka powstały z nieskończenie wielkiej miłości do mojej córeczki, chęci sprawienia jej wielkiej przyjemności oraz absolutnego braku zdrowych ciastek w sklepach. W niemal każdej kupnej
Jeść, by żyć w zdrowiu...to ciasto, które zawsze jest pyszne, smakuje na zimno i na ciepło. Z lodami, bez lodów..szybko znika! Składniki Na ciasto -280g mąki pszennej
Z Kuchni Do KuchniWczoraj mieliśmy gości, więc upiekłam tartę ze śliwkami i marcepanem. Lubię tartę z marcepanowym nadzieniem. Migdały pasują niemalże do wszystkich owoców , więc tym razem skusiłam się
codojedzeniaDziś znów słodki popołudnie. Jabłecznik w trochę mniej tradycyjnej wersji- wygląda nieco jak bułeczki do odrywania. Ciasto pachnące niesamowicie słodko i waniliowo, po upieczeniu na zewnątrz
Symfonia SmakówDzisiaj przygotowałam dla Ciebie przepis na granolę bez glutenu i cukru w kolejnej odsłonie. Jest pyszna i słodka o cudownym aromacie karmelizowanych jabłek. Klasyczna bezglutenowa
Book of spellsGdzie czekolada, tam zawsze smacznie! Muffiny czekoladowe, to jeden z najprostszych i najsmaczniejszych deserów. W smaku są po prostu idealne: w miarę słodkie, mięciutkie, wilgotne, pachnące
Kuchnia ŁukaszaDziś przedstawiam urocze i niezwykle łatwe w przygotowaniu świąteczne choinki dla wszystkich amatorów bezy Poprzez dodanie do białek barwnika spożywczego przypominają świąteczne drzewko, dzięki czemu doskonale
karmelowyDługo nas nie było. Ostatnie miesiące spędziliśmy na wojażach, odwiedzając znane rody arystokratyczne w całej Polsce, kosztując, smakując, słuchając opowieści i przeżywając. Oczywiście nigdy o Was
GRUBY WAŁEKDługo nas nie było. Ostatnie miesiące spędziliśmy na wojażach, odwiedzając znane rody arystokratyczne w całej Polsce, kosztując, smakując, słuchając opowieści i przeżywając. Oczywiście nigdy o Was
GRUBY WAŁEKpodanego przepisu uzyskamy sporą blaszkę ciasta. Deser idealny na weekend, do niedzielnej kawy, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Brzoskwiniowa Chmurka Składniki: Biszkopt: 6 jajek – osobno żółtka i białka 6 sporych łyżek mąki pszennej – 110g (użyłam tortowej) 3 łyżki kakao bez cukru 1 szklanka cukru Krem: 1 galaretka(...)mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Mąkę wymieszać z kakao i przesiać na wierzch jajecznej masy, delikatnie wymieszać szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Obie galaretki wsypać do miseczki i zalać
Mała Cukierenkaogniu aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie bardzo gorąca. Gorący mus można wkładać do słoików, zakręcić i odstawić do powolnego stygnięcia. Ale można też podać jako deser lub słodką przekąskę na ciepło lub na zimno. Mus naprawdę polecam! Jest przepyszny i łatwy do wykonania. Dla mnie dodatkowym atutem jest niewielka ilość składników i krótki czas przygotowania (od mycia(...)hasło ZDROWE-GOTOWANIE w sklepie Dajar (by przejść do sklepu, trzeba kliknąć na grafikę niżej) dla czytelników 10% rabatu w sklepie Dajar #Ambition ----- Podobne: Roladki serowo-kawowe bez pieczenia Marmolada z pigwowców Jaglanka z jabłkiem i ricottą
Weekendy w domu i ogrodziepostanowiłam połączyć moje ulubione smaki jak najszybciej. Deser jest obłędny w końcu beza plus krem śmietanowy i ulubiony owoc sezonowy to połączenie niebiańskie mmmm.. .Zapraszam... Skala smaku 10/10 - najlepsza beza na roladę nie musi być dobrze wysuszona wręcz tutaj może być wilgotna i miękka aby dobrze się zwijała, dlatego osobą, którym bezy się nie udawały tutaj wyjdzie wszystko idealnie(...)standardowej blachy w którą wyposażone są piekarniki.) Masę bezową rozłożyć równo na przygotowanej formie i piec 40 min. Wyjąć z piekarnika, górę posypać cukrem pudrem i nałożyć na nią kawałek papieru do pieczenia tak aby przykrywał cały placek. Następnie energicznie przełożyć na drugą stronę. Zdjąć blachę i nie ściągając papieru pozostawić do ostygnięcia. Składniki na krem
Kubki smaku