deser - 61894 przepisów (strona:936/4127)

Kotlety mielone z niespodzianką 148

Tradycyjne kotlety mielone, ale dziś z niespodzianką w środku. Staram się zawsze dodawać coś nowego do tradycyjnych obiadów i wtedy dzieci chętnej jedzą. Dziś połowę kotletów

kuchnia doski
Aromatyczne kotlety mielone 257

To jedno z najpopularniejszych, zaraz po schabowym, dań często pojawiające się na polskich stołach. Nie mogło zabraknąć ich także i u mnie. :) Kotlety mielone to moim

Cooking Monster
Zielone tagliatelle z łososiem 161

Szpinakowy makaron tak mi posmakował że zrobiłam jego kolejną wersję, tym razem z duszonym łososiem w sosie śmietanowym. Idealnie miękki i delikatnie przyprawiony skradł moje serce

Kuchnia w czekoladzie
Ogórki krokodylki 175

Nadszedł czas przetworów na zimę. Uwielbiam robić przetwory :) Kupiłam właśnie świeże polskie ogóreczki i jako pierwsze u mnie ogórki krokodylki. Są fantastycznym dodatkiem do obiadu, ale

kuchnia doski
Cross Baltic Cooking | 30.0 – relacja 176

zielony groszek ze słoniną, szczawiem i żółtkiem , dorsza z kaszanką, selerem naciowym i sosem drobiowymi oraz wyśmienitą wieprzowinę puławską z borowikami, selerem i morelami . Moje serce jednak podbił przepyszny deser - czereśnie, migdały i werbena cytrynowa . Muszę się przyznać, że tutaj na jednym deserze się nie skończyło :) Ale nie będę się już dłużej rozpisywał, po prostu zerknijcie na fotografię tych wyśmienitych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karmelizowane nektarynki na ryżowej chmurce 170

Uwielbiam owocowo-ryżowe potrawy. Dziś polecam Wam karmelizowane nektarynki na ryżowej chmurce. Możecie je podać zarówno w formie słodkiego śniadania, jak i deseru. Wykonanie jest niezwykle proste, a efekt naprawdę smaczny. Spróbujcie. Ja bardzo lubię zaczynać dzień od takiego słodko-owocowego akcentu Składniki: (na 2 porcje) 3 nektarynki (nie mogą być zbyt miękkie) 1 łyżka + 1 łyżeczka cukru trzcinowego

Słodkie okruszki
Miętowy torcik z truskawkami i galaretką 136

Niesamowicie orzeźwiający, lekki torcik na biszkoptowym spodzie, z masą jogurtową z dodatkiem świeżej mięty oraz galaretką truskawkową z zatopionymi w niej świeżymi owocami. Żaden deser nie ochłodzi Was tak skutecznie (a przy tym smacznie), jak ten! :D Aby dodatkowo wzmocnić kolor miętowo-jogurtowej warstwy, możecie dodać odrobinkę zielonego barwnika spożywczego. Mój mąż próbując po raz pierwszy tego deseru powiedział

MyCookBook.pl
Kurczak pieczony w panierce 126

Od dłuższego czasu staram się unikać smażenia mięsa w panierce, dlatego dzisiaj chciałam zaproponować kurczaka pieczonego w panierce. Danie bardzo proste, smaczne, a co najważniejsze, nie

kuchnia doski
Tostowa lazania 170

Przygotowanie jej jest banalnie proste i co ważne- nigdy nie będziecie się zastanawiali czy makaron pomiędzy warstwami jest już odpowiednio miękki, jak to się zdarza przy

Kuchnia w czekoladzie
#Inspiracje - Gordon Ramsay 185

Dziś wpis o szefie kuchni, który jest moim autorytetem w kwestiach kulinarnych i o człowieku, którego temperament i ekspresja sprawia, że jedni go kochają, a drudzy

Cooking Monster
Cytrynowe ciasteczka owsiane 255

Od czasu, gdy zaopatrzyłam się w śliczne puszki do ich przechowywania, w domu muszą być jakieś ciacha - tym razem cytrynowe. :) Uwielbiam podjadać między posiłkami, staram się

Cooking Monster
#Inspiracje - Moja Mama 184

Dziś wpis o osobie, która nauczyła mnie właściwie wszystkiego, co związane z kuchnią i pozwoliła mi rozwijać moją pasję - Mama. <3 Moja mama nie jest

Cooking Monster
Jajecznica w tortilli 222

Uwielbiam tradycyjną jajecznicę, jednak czasami urozmaicam ją na różne sposoby i przez różne dodatki. Dzisiaj w wersji kanapkowej tortilli.  Przygotuj swoją kanapkę i jedz śniadanie

Niezły Młynek
SORBET ARBUZOWY Z BRANDY I MIĘTĄ – pyszne! 155

wyczekuję arbuzowego sezonu! Dziś mam dla Was przepis na pyszny, orzeźwiający sorbet arbuzowy z dodatkiem brandy i świeżej mięty. Jest świetnym pomysłem zarówno na upalne popołudnie, jak i imprezowy deser. Gwarantuję, że wszyscy będą oblizywać się ze smakiem! Ps. wersja bez alkoholu oczywiście również się uda – idealna dla dzieciaków! SKŁADNIKI: * miąższ z arbuza – 300 g * świeża mięta

Ostra na Słodko
Orkiszowo- migdałowe clafoutis z truskawkami 116

przepyszne clafoutis z truskawkami na bazie mąki orkiszowej oraz mąki migdałowej z dodatkiem roślinnego mleka migdałowego to idealna propozycja dla wszystkich tych, którzy lubią lekkie i orzeźwiające desery z dużą ilością owoców. Standardowo do Clafoutis używa się czereśni lub wiśni, nie mniej jednak uważam, że truskawkami sprawdzają się tutaj równie dobrze. Deser, dzięki użytej mące orkiszowej i migdałowej

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania