Tarta cytrynowa rodem z Francji (przepis zaczerpnęłam z mojej magicznej książki „ Najlepsze przepisy …”) doskonale wpasuje się w klimat najnowszej powieści Jakuba Małeckiego „Horyzont”. To wspaniała powieść
Słodki sentymentTiramisu – włoski deser, który chyba wszyscy uwielbiają! Zainspirowana współpracą z moją ulubioną, bezglutenową marką Schär przygotowałam dla Was przepis prawdziwe, włoskie tiramisu, ale w wersji bezglutenowej. Można przygotować w tradycyjnej formie – czyli w większym naczyniu, albo w wersji „słoiczkowej” – dla każdego osobna porcja. Kremowa, serowa masa, biszkopty zanurzone w aromatycznej kawie, delikatny posmak marsali
Ostra na SłodkoTo już ostatni mój świąteczny wypiek, który wpasuje się idealnie w każdą okazję! Na kawałek sernika zazwyczaj zawsze znajdzie się ktoś chętny, a jeśli jeszcze będzie
Kuchnia w czekoladzieDziękuje Kochani, za zachętę do wrzucenia przepisu😉. Uważałam tą drożdżówkę za oczywistą, a jednak. Dziś na kolacje puszysta drożdżówka z nadzieniem serowym 🥧🥛 PRZEPIS ⤵️⤵️⤵️ Składniki: Forma
Niezły MłynekKolejny z przepisów autorstwa mojej Mamy, z jej osobistego "przepiśnika", który skrywa w sobie same perełki.Na święta pokusiła się o przygotowanie tego orzechowca w cieście
Kuchnia w czekoladzieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Związek na patelniW święta, w sumie bez znaczenia które, czy bożonarodzeniowe czy też wielkanocne, nie może zabraknąć u mnie miodowników, orzechów i sernika. Przepis na sernik pojawi się
Kuchnia w czekoladziePączki są niezastąpionym elementem polskiego karnawału i Tłustego Czwartku, ale ich wykonanie jest dosyć czasochłonne. Przepis który dziś Wam prezentuje jest bardzo szybki do wykonania i
Słodki BlogJajka pieczone w połówkach awokado z dodatkiem suszonych pomidorów i parmezanu to pomysł na oryginalne i smaczne śniadanie. Przepis jest banalnie prosty i nie wymaga dużo
Oryginalny smakCiasto francuskie jest jednym z tych, które staram się mieć zawsze w "pogotowiu". Można z nim wyczarować przekąski na słodko i słono, a przy tym zbytnio
Kuchnia w czekoladzieDzień dobry😘 dziś na obiad wjeżdża ekspresowa zupa pieczarkowa z mięsną wkładką 🍽 Przygotowanie ekstremalnie szybkie ⚡️ ❗️Składniki❗️ 800g pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku
Niezły MłynekSernik na zimno o smaku popularnego włoskiego deseru. Dla takich wielbicieli Tiramisu jak ja, to po prostu rozkosz dla podniebienia :). Sernik jest prosty i szybki w przygotowaniu. Idealny deser na początek karnawału :). Bardzo polecam. Spód: opakowanie okrągłych biszkoptów ( około 150 g ) 2,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + 1 szklanka wody ( 250 ml ) 80 ml likieru Amaretto Masa serowa: 250 g serka
Opowieści z piekarnikaTort potrójnie czekoladowy: czekoladowy biszkopt przełożony czekoladowym kremem do tego polewa z mlecznej czekolady, dla przełamania konfitura z wiśni. Pyszny i elegancki, polecam. Czas przygotowywania: 90
Słodki BlogTygielek do kawy - jaki wybrać kawa po turecku parzona w elektrycznym tygielku Tygielek do kawy - jaki wybrać. Podpowiadamy czym się kierować kupując cezve, jaka wielkość będzie
Cztery FajeryBaba ghanoush to jedno z najpopularniejszych potraw kuchni arabskiej. Głównym składnikiem jest miąższ pieczonego bakłażana, pasta tahini i przyprawy. Baba ghanoush najczęściej podaje się z pitą
Oryginalny smak