deser - 61894 przepisów (strona:562/4127)

Zupa z czerstwego chleba 69

Zupa z czerstwego chleba włoska zupa chlebowa. Zupa z czerstwego chleba przepis, który przyda się każdemu zwłaszcza przed wypłatą albo gdy lodówka świeci pustkami. Smaczna, pożywa

Cztery Fajery
Zupa brukselkowa 70

Prosta i smaczna zupa z brukselką, z dodatkiem ziemniaków i marchewki. Składniki: 0,5 kg brukselki 3 ziemniaki 2 marchewki kawałek pora kostka rosołowa 50 ml

Wasze Przepisy
Kostka serowa z persymoną 111

wizualnego oraz dla lekkiego przełamania słodyczy persymony, dodałam jeszcze ziarenka z połowy granatu. Poza sezonem na persymonę, warto przygotować takie ciasto z brzoskwiniami z puszki :). Niezwykle smaczny i efektowny deser, który może być także jedną z propozycji na świąteczny stół :). Bardzo polecam! Biszkopt: 3 jajka 70 g cukru 60 g mąki pszennej tortowej 25 g mąki ziemniaczanej Masa serowa(...)jeszcze bardzo płynną, wówczas pestki granatu pływałyby na powierzchni ). Wstawić do lodówki do stężenia, następnie wylać resztę galaretki i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki i ściągnięcia całości deseru ( minimum 3 godziny ). Kroić w kostkę, podawać. Przechowywać w lodówce. * Masę serową można również wykonać z twarogu sernikowego, najlepiej takiego gotowego z wiaderka lub z jogurtu greckiego. W obu wariantach

Opowieści z piekarnika
Pierogi z Kapustą i Grzybami 86

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierogi z kapustą i grzybam i to obowiązkowe danie podczas kolacji wigilijnej. W naszym domu to jedno z najlepszych dań, którego smakiem zachwyca

Przepiski.pl
Sałatka z Twarożkiem Pomidorem i Ogórkiem 58

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z dodatkiem twarogu i świeżych warzyw to idealny pomysł na śniadanie, kolację, a także posiłek do pracy. Najlepiej smakuje z

Przepiski.pl
Mus dyniowo gruszkowy z kardamonem – delikatny, pyszny i lekkostrawny 76

Aksamitny mus z dyni i gruszek wspaniały dodatek do owsianek, placków i deserów Podczas pobytu na warsztatach kulinarnych “Jarzynovy ferment” w Łowyniu pierwsze śniadanie przygotowała dla nas prowadząca Jarzynova , czyli Dominika Wójciak. Była to owsianko amarantusianka z pieczonymi gruszkami z syropem klonowym i przepysznym aksamitnym musem. Mus w smaku przypominał mango i nikt nie zgadł, że jest

Tajemnice Smaku
Pożywna zupa z kurczakiem i cieciorką 129

Zup nie gotuję zbyt często, a jeśli nawet to te bardziej tradycyjne- rosół, pomidorowa czy krupnik są tymi, które chłopaki zjedzą i nie kręcą nosem. Ostatnio

Kuchnia w czekoladzie
Świąteczny likier z pieczonych jabłek. 85

Świąteczny likier z pieczonych jabłek likier rumowy z korzennymi przyprawami. Świąteczny likier z pieczonych jabłek najlepiej smakuje, gdy za oknem śnieg i mróz, a salon rozświetlają

Cztery Fajery
Gofry 103

potrzebują żadnego dodatku. Lubię je wtedy jeść popijając kawą i niczego więcej mi nie potrzeba. W dzieciństwie oczywiście musiały być posypane chociaż cukrem pudrem, żeby można je było nazwać deserem. Kiedy pojedziemy nad morze to chyba każdy wie, z jakimi wariacjami możemy się spotkać. Od tony bitej śmietany, po czekoladę, owoce, słodkie sosy i lody. Tak jak w przypadku naleśników

rabarbarowo
Ciasto serowo-kawowe z musem śliwkowym 101

Ciasto na biszkopcie, z masą serową i musem śliwkowym, ukryte pod warstwą masy kawowej... Biszkopt z masą sernikową i warstwą musu śliwkowego został wykonany w mniejszej

Kuchnia MagdaLeny
Stambuł do zjedzenia, Bartek Kieżun. Recenzja książki a także przepis na tureckie bułeczki - Pogaca. 82

udokumentowane jest pięknymi zdjęciami. Na obiad zjemy też klopsiki z jagnięciny albo pierogi z farszem z bakłażana lub pieczonego okonia, Narobiłam Wam chyba smaku, a to dopiero początek, bo desery przed nami. Bo następny dział to podwieczorek i ten dział możemy podciągnąć pod desery bo wszystkie podwieczorkowe propozycje są na słodko. Przygodę z Istambułem kończymy pyszną kolacją. Tutaj zjemy frytki

Radość kipiąca uśmiechem.
Perski chleb barbari 99

Perski chleb barbari Przepis na tradycyjny chleb z Iranu i Afganistanu. Perski chleb barbari to tradycyjny płaski chleb z charakterystycznymi rowkami na całej długości. W przeciwieństwie

Cztery Fajery