Owsianka z dodatki malin i syropu z pigwy...mniam.. płatki owsiane Kupiec jogurt lub mleko maliny syrop pigwowy Płatki, jogurt / mleko
Moje domowe kucharzenieBudyń z dodatkiem malin..pycha... 2 szkl.mleka 1 budyń śmietankowy z cukrem maliny Z 1/2 litra zimnego mleka odlać 1/2 szklanki
Moje domowe kucharzeniePrawie koniec lata ..ale koniec wakacji...i pora na lody..takie lody można zrobić o każdej porze roku..nie tylko latem.. Kiedyś już robiłam takie
Moje domowe kucharzenieNaszła mnie chęć na ryż z jabłkami i cynamonem...a to wszystko przez Monikę...no i cóż ..musiałam zrobić...ale okazało się, że w domu brak
Moje domowe kucharzeniedodać resztę cukru i płatki migdałowe i mleko.Wymieszać, chwilę potrzymać na ogniu i rozłożyć na jabłkach.Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Książka..Ciasta i desery -Barbara Jakimowicz-Klein
Moje domowe kucharzenieBajaderka to dobry sposób na wykorzystanie suchego lub nieudanego ciasta..dodatki są dowolne...orzechy , rodzynki, wiórki itd. 50 dkg dowolnego ciasta 150 ml mleka 2
Moje domowe kucharzeniePomysł na orzechową kruszonkę znalazłam w starych wycinkach gazet.Taka kruszonka nada się do lodów, sałatek owocowych, deserów lub dekoracji ciast. 1 szkl.mąki 1/4 szkl.brązowego cukru 10 dkg margaryny 1 szkl.orzechów włoskich [ u mnie mieszanka bakaliowa] Wszystkie składniki przełożyć do miksera i miksować końcówką z nożykiem do uzyskania drobnych grudek.Przełożyć do foremki, wyrównać powierzchnię i upie
Moje domowe kucharzenieKolejny zawieruszony przepis..ciasto..mhm..a raczej deser bez pieczenia...pyszny...łatwy do zrobienia...chociaż ja miałam z nim pewien problem..no może nie tyle problem..tylko za mało wolnego czasu ..i wyszło calkiem inaczej niż zaplanowałam.. 2 wafle tortowe [ 2 sztuki a nie 2 opakowania] 2 duże jogurty naturalne cukier do smaku [ dodany do jogurtu] 3 galaretki
Moje domowe kucharzeniePodsumowanie akcji IV Podsumowanie akcji V A party without Pierniczki świąteczne-najlepsze Apetyt na więcej Słodko-gorzka rolada z wafli bez pieczenia Betty gotuje Tiramisu Cafe Amaretto Tort cappuccino Deser piernikowy z musem jabłkowym i kremem cappuccino Chabrowa kuchnia Domowy baileys Czary -gary w kuchni Tiramisu bez jajek Jaśmina w kuchni.. Potrójnie kokosowe ciasteczka Kruchy kącik Muffinki mocno kawowe
Moje domowe kucharzeniewanilii nie mają zapachu. Dopiero po procesie fermentacji pojawia się charakterystyczny, dla wanilii zapach. Zastosowanie w kuchni: • Wanilia jest powszechnie używana w kuchni. Aromatyzuje się nią desery, ciasta, lody, czekoladę, napoje alkoholowe i tytoń; • Jest dodawana do potraw z białego sera; • Wanilia jest ważnym składnikiem popularnych likierów: Creme de cacao
Moje domowe kucharzenieponieważ pomaga w złagodzeniu smaku i może służyć jako środek aromatyzujący. Żywność poddana maceracji w alkoholu ma również charakterystyczny smak i moc rozgrzewającą, co jest niezwykłym atutem przy sporządzaniu deserów. Macerata Grillowa to znakomicie skomponowana mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw. Przygotowana macerata zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu nada wyszukanego smaku i aromatu oraz niezwykłej kruchości naszym daniom mięsnym
Moje domowe kucharzenieSalceson...tak tak..ale słodki...czemu taka nazwa? sama nie wiem...Moja mama kiedyś taki salceson robiła..a ja na kilku blogach widziałam, że można zrobić
Moje domowe kucharzeniepoczątku jest wstęp od autorów i wydawcy...a potem dział z zasadami zdrowego żywienia.. Przepisy są podzielone na 6 działów: mięsa sałatki zupy makarony, kasze,ryż przystawki desery Do każdego przepisu oprócz zdjęć [ wykonanych przez P.Jakuba Kaźmierczyk w oryginalnych aranżacjach zabytkowego Art Hotelu] dołączone są informacje o czasie przygotowania potrawy, stopniu trudności i ilości kalorii danej potrawy..Szef Kuchni
Moje domowe kucharzenieWspólne pieczenia ciasta na niedzielę ..a raczej nie pieczenie..bo miało być ciasto bez pieczenia lub deser ..każdy robił co chciał..aby było bez pieczenia..ja zastanawiałam cię co zrobić...a że nazbierałam jeszcze trochę truskawek..był jogurtowiec...i jak czasem bywa było z przygodami...za szybko wylałam galaretkę..i wyciekła mi z tortownicy...nowa tortownica , ale jak widać niezbyt
Moje domowe kucharzenieserka śmietankowego 2 jajka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego Masa jabłkowa: 4 jabłka 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka cynamonu [dałam przyprawę do kawy i deserów ] 4 łyżki płatków migdałowych Nagrzać piekarnik do 180 °C. Tortownicę o średnicy 23 cm. wysmarować masłem. Zagnieść ciasto kruche i wyłożyć nim dno tortownicy. Podpiekać ok. 20 minut. Serek utrzeć z jajkami
Moje domowe kucharzenie