Prezentuję dziś kolejny wypiek z rabarbarem, wszechobecnym na straganach. :-) Drożdżówki są miękkie, delikatne, długo zachowują świeżość. Zazwyczaj ciasto drożdżowe na drugi dzień po upieczeniu już mi
Szefowa kuchniPyszne ciasteczka. dobre jako przekąska w ciągu dnia lub na drugie śniadanie do kawki :) Składniki (niestety nie policzyłam ile sztuk wyszło, ale całość ma około 800kcal
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDziś zapraszam na przepyszne, czekoladowo-piwne babeczki z twarożkowym kremem. W konsystencji przypominają bardziej brownies - są zachwycająco mięciutkie i wilgotne <3 Osobiście nie przepadam ani
My Culinary ArtJakiś czas temu zakupiłam mąkę ryżową i zastanawiałam, się do czego ją wykorzystać. W związku z sezonem na truskawki, nie mogło stać się inaczej jak po
Głodni Wrażeń - fit przepisyDomowy sorbet na bazie białego wina, jest tani i zdrowy,naturalnie wersja dla dorosłych jest na bazie białego wina nadając wytrawności sorbetowi, na dole
KreatywnePinyTruskawki, rabarbar...smaki lata na dobre zawitały w mojej kuchni. Dzisiejsza tarta poleca się na letni podwieczorek w plenerze, najlepiej w połączeniu z orzeźwiającą lemoniadą rabarbarowo
Powiedz dietom nieB ardzo proste w wykonaniu ciasto z truskawkami, rabarbarem, jabłkiem i migdałami. Klasyka smaku i absolutnie obowiązkowy wiosenny wypiek. Bardzo wilgotne dzięki jabłku i jogurtowi, aromatyczne
Smakowity Blog KulinarnySKŁADNIKI: 250 g sera twarogowego półtłustego 400 ml jogurtu naturalnego 250 g truskawek 2 ciastka owsiane kilka kropel aromatu wanilinowego garść migdałów 1/2 jabłka 1/2 banana
ClauditteMissCookingPrzepyszna tarta z rabarbarem, wiśniami i budyniem. Zwieńczona bezą z migdałami! Czego chcieć więcej? ;-) Polecam, tarta rozpływa się w ustach jest słodko-kwaśna w smaku
SMYKWKUCHNIJest to sernik wykwintny, mało słodki, gdyż oprócz czekolady nie dodałam ani grama cukru więcej. Jeżeli jesteś słodziakiem, to dodaj do przepisu szklankę cukru pudru, podczas
Pasje JolkiZ okazji zbliżającego się długiego weekendu mamy dla Was przepis na przepyszny sernik na zimno. Jest to rodzinny przepis przekazywany niemalże z pokolenia na pokolenie. Ja
Kolizje SmakówRobiłam już marchewkową karpatkę, teraz przyszedł czas na biszkopta z masą z budyniu na bazie soku i bitą śmietaną na wierzchu. Ciasto jest pyszne, polecam. Składniki
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: (na około 10-15 batoników- w zależności od wielkości jaką zrobicie moje były ciut większe o wymiarach około 2-3 cm na około 5
KreatywnePinyPlacek oczywiście należy upiec wtedy kiedy figi są dojrzałe, pachnące i aromatyczne. Przepis podaję teraz bo zawsze można sobie zapisać a upiec wtedy kiedy figi pojawią
Moje Małe CzarowanieCiacha są gotowe w 30 minut- normalne są, pieczone! Składniki na około 12 sztuk: 150 g mąki pszennej 100 g miękkiego masła roślinnego (użyłam jak zawsze
greenscarf