Najprostsze lody do zrobienia jakie znam. Przypominają mi dzieciństwo, gdy razem z siostrą je robiłyśmy. Nie miałyśmy foremek z patyczkami na lody i robiłyśmy je
W kuchni u MonikiSkładniki: Ciasto: 0,5kg twarogu półtłustego ( może być również tłusty), 0,5kg mąki pszennej tortowej, 1/2 szklanki cukru, 4 żółtka, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka
W kuchni u MonikiSkładniki: 10 średniej wielkości brzoskwiń, Składniki na ciasto: 2 łyżki cukru, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko, 1 i 1/2 szklanki mąki, ok. 3/4 szklanki
W kuchni u MonikiOd dawna miałam ochotę na to ciasto. Dziś nareszcie udało mi się za nie zabrać. Przygotowując je opierałam się na blogu domowe-wypieki . Jako
W kuchni u MonikiSkładniki: 4jaja, 2 szkl. mąki pszennej tortowej, 1szkl.cukru, 1szkl. oleju, 1łyżka kakao, 1łyżeczka cynamonu, 1łyżeczka sody, 1łyżeczka proszku do pieczenia, 6dużych jabłek, czekolada, garść lub dwie
W kuchni u MonikiKolejny przepis, który pojawia się na blogu dzięki mojej mamie. Składniki: 1,5 szklanki ryżu, 2 szklanki mleka, 1szklanka wody, 3 łyżki masła, 1cukier waniliowy
W kuchni u MonikiJakiś czas temu upiekłam pyszne ciasto z malinami z bloga Pani Doroty . Dziś nareszcie zebrałam się by pokazać mój efekt. Ciasto jest naprawdę pyszne, polecam
W kuchni u MonikiRogaliki robione przeze mnie już widzieliście, także dziś pokażę Wam rogaliki mojej mamy. Składniki: 1 kostka masła, 1 kg mąki pszennej (najlepiej tortowej), 1 śmietana18
W kuchni u MonikiSkładniki: 1 kostka masła, 1 kg mąki pszennej (najlepiej tortowej), 1 śmietana18% - 33ml, 10dag. świeżych drożdży, kilka brzoskwiń - mogą być świeże, z puszki lub mrożone ( na
W kuchni u MonikiSkładniki: Kruche ciasto: 500g mąki pszennej tortowej, 2 jajka, kostka masła (250g), 150g cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia (6g). Kruszonka: 150g masła, 100g cukru, 140g
W kuchni u MonikiSkładniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej (najlepiej tortowej), 0,5 szklanki cukru, kostka margaryny ( np. Kasia), 4 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki
W kuchni u MonikiPrzepis na pierniki dostałam od koleżanki i uważam, że jest najlepszy. Dlaczego? Po pierwsze ciasto bardzo łatwo się zagniata, a po drugie i najważniejsze PIERNIKI SĄ
W kuchni u MonikiSkładniki: 1l mleka, 2 budynie waniliowe bez cukru, 10dag cukru, 25dag miękkiej margaryny do pieczenia, pół aromatu waniliowego, 35dag wiórków kokosowych 10dag płatków migdałów
W kuchni u MonikiSkładniki: Ciasto: 60dag mąki pszennej tortowej, 1 kostka margaryny (250g), 6 łyżek cukru, 5dag drożdży świeżych, 2żółtka, 2całe jajka. Masa makowa: 2 gotowe masy makowej, dżem
W kuchni u MonikiSkładniki: ( na tortownicę o średnicy 24cm ) Ciasto: 3 jajka, łyżka wody, 60 g mąki pszennej, 60 g mąki ziemniaczanej, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 100
W kuchni u Moniki