deser - 61394 przepisów (strona:301/4093)

Wegański sernik bezglutenowy z nerkowców 244

Wspaniale kremowy, wegański sernik bezglutenowy to rewelacyjny deser, którym zaskoczy Cię swoim smakiem a Ty zachwycisz nim swoich gości. Wygląda niezwykle efektownie, przygotowanie go nie jest wcale trudne a swoim smakiem urzeknie nawet bardzo wymagające podniebienie. Wegański sernik bezglutenowy z nerkowców Głównym składnikiem tego wegańskiego sernika są nerkowce. Długo nie mogłam się nadziwić, że można zrobić sernik z orzechów(...)mniejszej ilości składników, w razie gdyby jednak coś poszło nie tak. Ponieważ na urodziny dostałam wymarzony, ultra mocny robot kuchenny z blenderem to postanowiłam go przetestować właśnie na tym deserze. Zastanawiałam się co sprawi, że sernik będzie bardzo kremowy ale przy tym nie rozpłynie się tuż po rozmrożeniu. Postanowiłam użyć kremu kokosowego z puszki, którą wcześniej trzymałam przez 24 godziny

Book of spells
Banalnie łatwy deser 202

Witajcie! Wracamy do Was po urlopie, naładowani pozytywną energią oraz z  głową pełną smacznych pomysłów. Jako pierwsze zapraszamy na smaczny deser, który nie dość, że szybki w wykonaniu, banalnie łatwy, to jeszcze jak się prezentuje! Bananowy deser Składniki: Banany Budyń śmietankowy Bita śmietana Crunchy bananowe (polecamy te z Biedronki) Sos toffi Sok z cytryny Wykonanie: Sławek ugotowal budyń zgodnie(...)ubiliśmy za pomoca miksera, miksując na najwyższych obrotach. Sos tofii wykonaliśmy samodzielnie, ale o tym w kolejnym poście. Czekamy aż ugotowany budyń wystygnie i możemy się zabrać za tworzenie deseru. Układamy warstwami: crunchy, budyń, banany, toffi, crunchy, bita śmietana, banany, tofii itd. Wkładamy do lodówki i to na tyle! Dajcie koniecznie znać jak Wam się podoba, a jeśli zrobicie

Sprawni w smaku
Orzeźwiająca granita arbuzowo - porzeczkowa 165

Granita - cudowne orzeźwienie - to mrożony deser rodem z Sycyli przygotowany na bazie soku owocowego, w oryginale najczęściej pomarańczowym lub cytrynowym. Charakterystyczna cechą odróżniającą go od sorbetu jest ziarnista struktura lodu. Włosi do przygotowania granity wykorzystują specjalne urządzenie, tzw. granitor. Bez niego także zrobisz wspaniałą, domową granitę. To jest bardzo proste. Dziś proponuję granitę na bazie arbuza z dodatkiem polskiego akcentu(...)czerwonych  porzeczek. Koniecznie skosztuj, jest pyszna! Gdy gorące dni bywają trudne do zniesienia, włoski deser wydaje się wspaniałym pomysłem na upał. Składniki: 500 g arbuza 3/4 szklanki czerwonych porzeczek sok z 1/2 cytryny 1-2 łyżki miodu Wykonanie: arbuza dokladnie oczyść z pestek. Razem z sokiem który wyciekł przełóż do kielicha blendera porzeczki opłucz, oberwij z gałązek, dodaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dżem z cukinii 121

przepisów, którego trzeba spróbować. Dżem z cukinii jest naprawdę świetny! Możemy użyć go do kanapek, gofrów czy ciast. Jest idealnym dopełnieniem wszelkiego rodzaju placków na słodko, a nawet deserów.... Tryb czytania Artykuł Dżem z cukinii pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Wafle przekładane 98

Przepis na wafle przekładane masą czekoladową i ulubionym dżemem, są bardzo szybkim do przygotowania deserem. Masę czekoladową przygotowuje się na badzie mleka w proszku, a całość nie wymaga pieczenia. Dodatkowym urozmaiceniem całości jest dżem, jednak bez przeszkód możemy go zastąpić owocami lub po prostu z niego zrezygnować. Sprawdź, jak przygotować wyśmienite wafle przekładane. Artykuł Wafle przekładane pochodzi z serwisu Blog

PysiaGotuje.pl
Rogaliki kruche 129

mąki, śmietany i masła lub margaryny. Rogaliki kruche są bardzo łatwe i dość szybkie w przygotowaniu, a ich smak jest naprawdę nieziemski. Idealnie sprawdzają się jako słodka przekąska lub deser do kawy. Ja do ciasta... Tryb czytania Artykuł Rogaliki kruche pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Papierówki w waniliowym cieście 175

Papierówki w waniliowym cieście. Pyszny i prosty deser na każdą okazję. Ostatnio dostaliśmy dużą ilość pyszny jabłek. U mnie w domu wszyscy chętnie po nie sięgają. Ja w szczególności lubię kwaskowate papierówki. I to właśnie je najczęściej wykorzystuję do tego deseru. Jak dla mnie idealne połączenie. Kwaśne papierówki w lekko słodkim cieście. Całość zwieńczona cynamonem i cukrem pudrem (ilość według

Słodkie okruszki
TORCIK RAFAELLO -BEZ MĄKI I CUKRU 168

Jeżeli chcecie zrobić ten deser musicie przygotować: wiórki kokosowe, mus kokosowy,mleko kokosowe, olej kokosowy nie rafinowany, kakao,gorzką czekoladę,masło i ksylitol. Nie odmierzałam ilości składników, więc powiem wam jaka powinna być każda warstwa deseru. Do blendera wrzuciłam ok 3 łyżek wiórek 2-3 łyżki oleju kokosowego, kilka łyzeczek kakao, łyżeczka ksylitolu,ok 2 łyżki mleczka kokosowego. Miksowałam żeby

harrisa
"Spiżarnia" Mikołajki- Miejsce ze smakiem, które warto odwiedzić! 139

cenie, znaleźć możemy pigwę, orzech laskowy, czarny bez czy dziką różę, idealną na ten dzień. Lokal odwiedzamy tuż po otwarciu jest jeszcze przed porą obiadową. Marzy Nam się dobry deser i pyszna kawa. Rozmawiamy z obsługą, która dumnie poleca lodową bezę z owocami i pysznym sosem, jak i panna cotta z owocami, a do tego kieliszek Saskiej - Dzika Róża. Korzystamy(...)rekomendacji i zamawiamy proponowane desery.   Beza jest pyszna, krucha, przełożona pysznym krem, podana z sezonowymi owocami z lekkim sosem. Panna cotta lekko waniliowa, mocno schłodzona, podana z truskawkami w lekkim syropie, Saska z Dziką Różą idealnie komponuje się kawą i z deserem. Spędzamy miłe i smaczne przedpołudnie. Mimo wczesnej pory w lokalu jest bardzo dużo gości i po konsumpcji

SMYKWKUCHNI
Truskawki z kruszonką 124

Niespodziewani goście, ciasta brak… Mam na to sposób, deser gotowy w 30 minut, przepyszny, sezonowy, smakuje każdemu. Brzmi cudnie, prawda? Składniki (na 6 dużych kokilek): 1/2 – 3/4 kg dowolnych, sezonowych owoców (u mnie truskawki i maliny) 2 – 3 łyżki stołowe cukru z prawdziwą wanilią Kruszonka: 200 gramów mąki 100 gramów masła 82 % 3 łyżki stołowe cukru(...)mąką, do utworzenia grudek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 210 stopni, termoobieg. Na dnie kokilek ułóż owoce, posyp na wierzchu kruszonką. Wstaw kokilki do piekarnika, piecz przez 20 minut. Deser podawaj ciepły, z gałką lodów waniliowych / śmietankowych z dodatkiem świeżej mięty. Smacznego

Garniec Magalie
Śniadanie na słodko: Najprostsze ciasto brzoskwiniowe 151

Soczyste, pachnące słońcem i latem ciasto, prosta zapiekanka z rozpływającymi się w ustach brzoskwiniami, dobra jako deser lub śniadanie na słodko. 5 minut przygotowania, pół godziny pieczenia i gotowe! To najprostsze ciasto jakie istnieje! Przygotowanie : 10 minut Pieczenie : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 6 Na pewno znacie owoce pieczone pod kruszonką . Dziś chcieliśmy Wam przedstawić placek cobbler , trochę(...)przesmażyć że sporą ilością cukru. My z tego zrezygnowaliśmy. Uważamy, że jeśli owoce są słodkie w ogóle można zrezygnować z cukru lub ewentualnie zasypać je na chwilę łyżką cukru. Deser na każdy czas Cobbler jest klasycznym ciastem, deserem anglo-amerykańskiej kuchni, znanym od połowy XIX w. Podczas II wojny światowej pieczenie cobbler cake było oficjalnie wspierane przez Ministerstwo Żywności

Niedzielny kucharz
Niskosłodzony dżem truskawkowo-bananowy 92

lato w słoiczku i połączenie jednych z moich ulubionych owoców, czyli bananów i truskawek właśnie. Nieprzesadnie słodki, o cudownym aromacie, pięknym kolorze i konsystencji smarowidła - polecam do naleśników, kanapek, deserów! :) Dżem truskawkowo-bananowy: ok. 2,7 kg truskawek ok. 1,3 kg bananów 3 opakowania cukru żelującego na dżem niskosłodzony np. Konfitur-fix, Żel-fix sok wyciśnięty

Cooking Monster
Przepis #149 Deser "Zebra" FIT 120

Witajcie, desery z kubeczka są świetnym pomysłem na słodkie propozycje dla nas jak i dla naszych gości. Można je przygotować z wielu pysznych składników. Dzisiaj mam dla Was przepis na deser "Zebra" z niespodzianką w środku. Na pierwszy rzut wygląda jakby był cały biały ale po zjedzeniu łyżeczki odkrywamy, że w środku została zatopiona czekoladowa warstwa:) prawda, że miłe(...)Ciemną masę od czasu do czasu mieszamy. Następnie wlewamy ją na białą masę (starając się to zrobić na środku). Ponownie chowamy do lodówki - teraz jednak najlepiej na całą noc. Deser można udekorować sezonowymi owocami lub bakaliami. Dobrze schłodzony smakuje jak lody.  Smacznego

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania