Sezon na maliny wciąż jeszcze trwa i dlatego malinowe ciasto wjechało na nasz stół. Do wypieku użyłam mąki samorosnącej, ostatnio jestem nią zauroczona, natomiast jeśli takiej
Moje Małe CzarowanieRęka do góry, kto nie lubi gofrów. Ja kocham, ale wcale nie te które można kupić w nadmorskich miejscowościach z polewami, bitą śmietaną czy posypkami. Uwielbiam
Wypieki i RumieńceJuż w nieco jesiennym klimacie - witamy Was serdecznie :) My już czekamy na piękne, ciepłe, pastelowe kolory zarówno na talerzach i straganach jak i na ulicach, w
Symfonia SmakówSkładniki: 8małych ,lub 6 dużych jajek 1 czubata łyżka mąki 3 budynie na 0,5l mleka ,śmietankowe ,lub czekoladowe(zależy jaki kolor biszkoptu chcemy) 1 szklanka
w mojej kuchniMleczne śniadanie, niewątpliwie zawsze kojarzy mi się z dzieciństwem. Mamą krzątającą się zbyt szybko po kuchni, która jedną ręką robiła nam obłędną kasze mannę a drugą
SMYKWKUCHNIDaktylowe kule, to nic innego jak pyszne trufle z mnóstwem orzechów włoskich, słonecznika i kakao. Daktyle są na tyle słodkie i lepkie, że do kulek nie
DefinicjaSmakuSernikowy szał na blogu trwa :) Przedstawiam przepis, który pewnie niektórzy znają - znalazłam go na stronie Moje Wypieki i tylko nieznacznie zmieniłam - na sernik z masą
My Culinary ArtDziś jest dzień dobrych wiadomości oraz dzień marzyciela..Wiadomości dobrych w sumie nie mam [ mam za to złą wiadomość....jestem o rok starsza ..dziś kończę..no
Moje domowe kucharzenieWczoraj mieliśmy gości, więc upiekłam tartę ze śliwkami i marcepanem. Lubię tartę z marcepanowym nadzieniem. Migdały pasują niemalże do wszystkich owoców , więc tym razem skusiłam się
codojedzeniaDziś zapraszam na pyszny sernik z białej czekolady z dodatkiem świeżych malin, które oczywiście możecie zastąpić borówkami lub truskawkami - bez dodatku mąki i jajek, bez konieczności
My Culinary ArtTarta z gruszkami i mascarpone Tarta z gruszkami Składniki ciasto: 125 g miękkiego masła 250 g
Miód i pieprzp { margin-bottom: 0.21cm; } Specjalnie na Dzień Jabłka zainicjowany przez Tatter , chciałabym zaprezentować Wam Panią Szarlotkę. Szarlotka to jedno z moich ulubionych ciast, w związku
Przepysznik - BLW i nie tylkoSiedząc w pracy i pogryzając jabłko, zastanawiam się jakby tu zacząć wprowadzenie do kolejnego przepisu i stwierdzam, że to bardzo ciężka sprawa wybrać ze swojego życia
Przepysznik - BLW i nie tylkoPaździernik jest zdecydowanie moim ulubionym miesiącem w roku. Uwielbiam te ciepłe kolory, które mrugają do mnie z każdego miejsca. Uwielbiam promienie słońca, przenikające przez żółknące korony
Przepysznik - BLW i nie tylkoMoje pierwsze boje w ramach Weekendowej Cukierni okazały się wiekim sukcesem. Spojrzałam na przepis i wydał mi się specyficzny i dziwny, że tak to ujmę
Przepysznik - BLW i nie tylko