Kolejna odsłona lodów z owoców. Tym razem kiwi, truskawki i brzoskwinie. Składniki: * 2 brzoskwinie * 2 kiwi * 8-10 truskawek Wykonanie: Brzoskwinie obrać ze skórki, oddzielić od
Zrób to smacznieWiosna w pełni , słonecznych dni coraz więcej, jest zielono i pięknie, także na targach z warzywami i owocami. Świeże, pachnące i kolorowe zachęcają do kulinarnych eksperymentów
Moja smaczna kuchniaKasza jaglana daje nam dużo swobody w interpretacji potraw, które przygotowujemy. Pasuje do niej mięso, pasują owoce. Nie uczula, ponieważ nie zawiera glutenu i jest lekkostrawna
ChilliJemyKruche i podzielne małe babeczki idealne do kawy. Z domowymi bezami i masą o smaku adwocata są wyśmienite. Ciasto: 1,5 szklanki mąki krupczatki MŁYNOMAG
VioletoweKucharzenieSzarlotka, jabłecznik, ciasto z jabłkami? Zastanawialiście się kiedyś czym się różnią te ciasta? Ja tak i powiem Wam, że nie wiem. Dla mnie to chyba bardziej
SMYKWKUCHNIW końcu skusiłam się wykonać gofry z mąki orkiszowej! Bardzo rzadko je robię, ale zawsze mi wychodzą, czyja by była to zasługa? Gofrownicę mam średniej jakości
Truskawkowa FiestaLodowiec, to ciasto bez pieczenia. Wymaga jedynie schłodzenia w lodówce. Dolną warstwę stanowią biszkopty, które pokryte są dwusmakową warstwą masy jajeczno - budyniowej. Całość zalana jest galaretką
Przepisy KulinarnePo pierwszym dniu praktyk nie mogę być bardziej zadowolona! Luźna atmosfera, przyjemni pacjenci oraz wspaniali pracownicy sprawili, że 7 godzin minęło mi bardzo szybko. W dodatku
Be Fit Be StrongZgarniętą ze sklepowej półki naręcz rabarbarowych łodyg przemieniłam w waniliową tartę. I nie żałuję, bo wyszła bardzo dobra :) A wybór akurat takiego sposobu spożytkowania rabarbaru okazał
zadanie-gotowanieSezon rabarbarowy już w pełni, truskawkowy powoli się zaczyna. Maj to czas kiedy wszelkie pyszności pojawiają się w naszych ogródkach czy lokalnych bazarkach. Koniecznie wykorzystujmy
ChilliJemySezon truskawkowy jest jednym z naszych ulubionych. Zawsze wykorzystujemy te owoce na wszelkie możliwe sposoby. W tym roku przygodę z truskawkami rozpoczęliśmy PAVLOVĄ Z TRUSKAWKAMI. Artykuł
COOKMAGAZINEW ogrodzie mojego Taty rabarbarowy krzak osiągnął już całkiem spore rozmiary. Dostałam kolejny pęczek słodko-kwaśnych łodyg i postanowiłam upiec ciasto drożdżowe. Wybrałam przepis ze starej
6nieboZnacie to uczucie, kiedy z absolutną pewnością posiadania wszystkich potrzebnych składników przystępujecie do przyrządzenia konkretnego dania, a tu nagle okazuje się, że są braki? Panika!!! Rzucić
zadanie-gotowanieNie tak dawno na kursie cukierniczym podczas zajęć z wyrobami ze wschodu robiliśmy chałwę. Fakt – słodka, ale pyszna dlatego też postanowiliśmy ją
Kuchenne Wariacje