Przedstawiam najprostsze lody domowej roboty. Wystarczą banany, odrobina wanilii i kakao lub karob, by rozkoszować się pysznym lodem nie wychodząc z domu. Ale nie o czas
Jeść, by żyć w zdrowiuByły maliny w koktajlu, były w jogurcie roślinnym. Teraz czas na ciasto. U nas, jak zawsze, wegańskie i bezglutenowe. Tym razem pokusiłam się o wersję pieczoną
Jeść, by żyć w zdrowiuTe ciasteczka powstały z nieskończenie wielkiej miłości do mojej córeczki, chęci sprawienia jej wielkiej przyjemności oraz absolutnego braku zdrowych ciastek w sklepach. W niemal każdej kupnej
Jeść, by żyć w zdrowiuByć może ktoś zauważył, że ostatnio brak postów na moim blogu. To wszystko przez te upały! Przez ostatnie dni mało gotowałam, nie mówiąc już o pieczeniu
Jeść, by żyć w zdrowiuPrzedstawiam dwuskładnikowe ciasteczka ze "śmieci", a dokładniej z pulpy po produkcji domowego mleka kokosowego, oraz banana. Dzieci za nimi przepadają (sprawdzone na mojej Jagódce i jej
Jeść, by żyć w zdrowiuIdealne ciasto na niedzielę i każdy inny dzień. Kruche, lekkie, słodkie...czego chcieć więcej? Ciasto w zdrowej wersji każdemu poprawi humor i umili dzień. Moje
Jeść, by żyć w zdrowiuW naszej kuchni już powoli zaczyna brakować miejsca na sezonowe owoce. Zaopatrujemy się w nie tonami, a jemy codziennie kilogramami. ;-) Dziś postanowiłam podać je w ciekawej
Jeść, by żyć w zdrowiuDlaczego "śmieciowe"? Bo wykonane z odpadów po zrobieniu soku i mleka domowej roboty. Stali czytelnicy mojego bloga wiedzą, że codziennie rano robimy sok. Niestety pulpa zwykle
Jeść, by żyć w zdrowiuPięknie fioletowy, smaczny i bardzo zdrowy jogurt - takie było nasze dzisiejsze śniadanie. Oprócz odżywczych nasion, znalazła się w nim pełna przeciwutleniaczy, witamin i związków roślinnych chroniących
Jeść, by żyć w zdrowiuWśród wegan panuje szał na czekoladę firmy Wedel nadziewaną masłem orzechowym. Spragnieni wegańskich słodyczy powinni jednak przed spożyciem przeczytać skład. Pozostawia on bowiem wiele do życzenia
Jeść, by żyć w zdrowiuPrzedstawiam trochę inny flapjack: taki zdrowszy, taki wegański, bezglutenowy i pyszny. W zasadzie to tylko z wyglądu przypomina flapjacka, bowiem w moim batoniku brak płatków owsianych
Jeść, by żyć w zdrowiuW jednej z wegańskich knajp zdarzyło mi się delektować wegańską szarlotką na kruchym spodzie z budyniem waniliowym i kruszonką. Bardzo mi to ciasto smakowało, ale w
Jeść, by żyć w zdrowiuMasz ochotę na domowe ciasto? Szarlotka, makowiec, a może sernik (jagielnik)? Ciężki wybór? Nie ma problemu! Prezentuję torcik, który łączy te wszystkie ciasta. Jeśli dodam, że
Jeść, by żyć w zdrowiuKażdego czasem nachodzi niesamowita ochota na coś słodkiego. Suszony owoc mnie nie zaspokoił, musiało to być coś czekoladowego i szybkiego w wykonaniu. Szybko sprawdziłam stan lodówki
Jeść, by żyć w zdrowiuMiło mi poinformować Was, że po chwilowej przerwie powracam do intensywnego blogowania. Ech, działo się, działo w tym czasie! Efekty tego "dziania się" zobaczycie już
Garniec Magalie