Sezon na rabarbar w pełni, co mnie cieszy niezmiernie, bo go uwielbiam. Zatem czas na (chyba) kolejny klasyk z jego udziałem. Kuszące kruszonką kruche ciasto z
Karczma HonoriettyCzy tylko ja wychodzę z założenia, że wszelkie słodkie przekąski smakują najlepiej, jeśli sami je zrobimy i będziemy znali ich skład? Uwielbiam mieć świadomość, że to
healthy dreamsSkładniki (na 10 porcji) - 200 g truskawek, - 3 szklanki płatków owsianych (ok. 330 g), - 1/2 szklanki płatków migdałów (ok. 45 g), - 1/2 szklanki wiórków kokosowych (ok
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachMuszę przyznać, że bezglutenowa wersja tego ciasta smakuje mi o wiele bardziej niż jego mączna wersja. I choć nie mam nic przeciwko glutenowi, uważam, że gotując
Roślinna - blog wegańskiPrzyznam Wam się szczerze, że ostatnio mnie mniej na blogu, ponieważ zwyczajnie dopadł mnie spadek motywacji do tworzenia czegokolwiek. Spowodowane jest to zapewne coraz mniejszą ilością
Pani domowaClafoutis to nic innego niż zapiekane owoce w masie mleczno-jajecznej, smakiem przypominające zapiekany omlet z owocami. Clafouits jest lekki, puszysty i delikatny w smaku
La grande e la piccola cuocaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5 Składniki na gofry: 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 1/8
JejKuchniaLato w pełni, daje już powoli w kość przynajmniej mi 😂 Ostatnie 5 tygodni w dwupaku! Hura!!! Jedyne o czym marzę teraz jak myślę o lodach to
Życie zaczyna się w kuchniSezon na truskawki ciągle trwa dlatego postanowiłam Wam ułatwić zadanie i umieścić moje przepisy z tymi owocami w jednym miejscu.Mam nadzieję,że będziecie zadowoleni
Niespełnione zdolności kulinarneNiejednokrotnie oglądając przeróżne programy na kanałach kulinarnych w przepisach pojawiała się tajemnicza polenta. Zawsze zastanawiałam się co to jest? i czy u nas można to gdzieś
vaniliowoczekoladowaDomowe lody o smaku kakaowym i brzoskwiniowym Wszystko co zrobimy sami, smakuje lepiej niż gotowe, kupione w sklepie. Tak też jest z lodami, możemy zrobić
Mój pomysł naNa jutrzejszy obiad proponuję pyszne knedle serowe z owocami. Knedle zasmakują zarówno dużym, jak i małym smakoszom. Warto je przygotować. SKŁADNIKI: Knedle: 400g sera białego
Tradycyjna kuchnia KasiTo już koniec! Zapasy zeszłorocznych, zamrożonych owoców skończyły się! Pozostały jedynie żółtciutkie mirabelki. Ostatnie mrożone jeżyny wykorzystałam rozsądnie. Zrobiłam koktajl jeżynowy i ten mrożony jogurt, w
Moja smaczna kuchniaTo już koniec! Zapasy zeszłorocznych, zamrożonych owoców skończyły się! Pozostały jedynie żółtciutkie mirabelki. Ostatnie mrożone jeżyny wykorzystałam rozsądnie. Zrobiłam koktajl jeżynowy i ten mrożony jogurt, w
Moja smaczna kuchnia