Za nami dość leniwy weekend. Mieliśmy spędzić go w górach, ale niestety od zeszłego wtorku młody jedzie na antybiotyku i zamiast gór i śniegu – mamy
PaleoLifeniemal pewny, że opisując nasze nowe kokilkowe hasło , Marzena myślała o rzeczach słodkich. Miło jest snuć słodkie myśli, ale na początek musiałem zadziałać po swojemu. Teraz zaczynam myśleć o deserze! :) Składniki (na kokilkę 10 cm) : około 180 miękkiego sera pleśniowego (np. camembert, brie, munster - najlepiej mieszane) 8-10 mini-pieczarek 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka białego wina
zadanie-gotowaniepyszne, chrupiące kule ryżowe z aromatycznym nadzieniem. Podane z sosem pomidorowym i lekką, świeżą sałatką z rukoli tworzą cudowną całość, której żaden zakochany łasuch się nie oprze. Na deser pistacjowe tiramisu, a do picia znany i lubiany Grzaniec Galicyjski. Do wyboru mamy aż 3 rodzaje – Klasyczny, Miodowy albo Bezalkoholowy. Idealny dodatek do romantycznego wieczoru! Brzmi pysznie! I smakuje rewelacyjnie
Ostra na Słodkowielu przepisach na pyszne ciasta i desery możemy spotkać się z pozycją: „ jaja w temperaturze pokojowej”. Kiedy tak naprawdę musimy tego przestrzegać, a kiedy możemy pozwolić sobie na użycie zimnych jaj do przygotowania wypieków? Po krótce odpowiem Wam na pytanie, czy jajka muszą być w temperaturze pokojowej. W moim codziennym pieczeniu, takich zwykłych, niewymagających ciast bardzo często używam jaj prosto
Rusty ForkZapraszam na zdrowszą odmianę popularnego ciasta brownie. Dodając cukinię do ciasta przemyciłam trochę zdrowych warzyw do deseru. To moja propozycja zdrowego ciasta na weekend. Składniki: 1 szkl startej cukinii 75 g masła 1 jajko 150 g mleka skondensowanego słodzonego 2 czubate łyżki kakao 1 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia keksówka: 24x12cm Przygotowanie: Masło roztapiamy na patelni
słodkie i nie tylko historie kulinarneświątecznym obżarstwie mam dla Was idealny deser, lekki niezbyt słodki ale za to jaki pyszny. Myślę, że spokojnie mogą się na niego skusić wszyscy, którzy z nowym rokiem postanowili zadbać o linię, bo nie ma w nim cukru, a zwykłą mąkę zastąpiłam pełnoziarnistą. Składniki: 200 g serka homogenizowanego waniliowego 200 g masła 1 jajo 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Cynamonowe szczęścietylko. Smacznego. Polecam też inne przepisy na pierogi znajdujące się na blogu: Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami na deser Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Uszka z grzybami Wydrukuj przepis The post Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami appeared first on Moje
mojewypiekiinietylkozwycięstwo… mm nom nom nom… OK, wiem, że są zdrowsze rzeczy na świecie i na pewno mniej kaloryczne np.: zielona sałata, ale umówmy się, to ma być deser, dla niektórych comfort food, a w takiej formie na pewno jest i lżej i zdrowiej, a co najważniejsze dalej pysznie, może nawet pyszniej. Dlatego, koniecznie od razu przejdźcie do praktyki
Fitsweet.merobionymi podczas prawie dziesięciu lat podróży do Włoch. W książce znajdziemy wiele tradycyjnych włoskich dań,ale także takie o których wcześniej nie mieliśmy pojęcia. Moje serce bardziej bije do deserów i dań słodkich dlatego z tej książki przygotowałam bardzo smaczne i ślicznie wyglądające ciasteczka o miłej dla uszu nazwie - Biscotti al limone. Ciasteczka cytrynowe. Składniki; 30 dag mąki pszennej
Radość kipiąca uśmiechem.Zapraszam na smaczny torcik naleśnikowy. Taki torcik może być słodkim śniadaniem, obiadem, kolacją lub deserem. Ja zrobiłam ten torcik na słodkie śniadanie. Polecam Składniki: 3 szkl maślanki 1/4 szkl oleju 2 szkl mąki pszennej 2 jajka 1 czubata łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 1 puszka mleczka kokosowego 200 g ricotty 1/2 szkl cukru pudru 2 łyżki wiórków
słodkie i nie tylko historie kulinarneBiszkoptowa rolada to pyszny i bardzo łatwy do przygotowania deser, dużo łatwiejszy niż mogłoby się wydawać. Uwielbiam rolady, bo można tworzyć wciąż nowe kombinacje smakowe. Dzisiejszą przygotowałam z naprawdę niewyszukanych składników, ale nikt się jej nie oprze! Myślę, że banany lubią wszyscy! Puchaty biszkopt czekoladowy wypełniony wspaniałym kremem z mascarpone i bitej śmietany skrywa słodkie banany z sosem czekoladowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!stole znalazła się warzywna sałatka , przekąski z francuskiego ciasta, kanapki z tapenade,zapiekane parówki, grecka sałatka, mini pizzerinki…Każdy z gości znalazł coś dla siebie, a na deser był wspaniały tort bananowy . Tort kanapkowy Składniki: 16 porcji Spód do tortu pszenna drożdżówka podwójna porcja, tutaj przepis Nadzienie z krabowych paluszków 1 opakowanie krabowych paluszków, ok. 250 g 3 łyżki
codojedzeniaprzepis który robiłam już jakiś czas temu. Zapraszam na smakowity deser. Zapiekane kawałeczki jabłek z dodatkiem cynamonu zapiekane w cieście francuskim to świetne połączenie. Składniki: 2 duże jabłka 1 op. ciasta francuskiego (275 g) 2 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu 1 jajko Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni. Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy je w drobną
słodkie i nie tylko historie kulinarnegrzybami Roladki drobiowe z papryką i pieczarkami A może... Rolada wieprzowa faszerowana mięsem z indyka Polędwiczki wieprzowe z konfiturą z czerwonej cebuli i rozmarynem Tarta z kolorową papryką Na deser... Rogaliki z różą Szarlotka tatrzańska Ciasteczka piwne Drobne ciasteczka na każdą okazję Do picia... Napój pomarańczowy I koniecznie... Szampan z melonem ________________________________________________________________________ Mam nadzieję, że już wybraliście i stworzyliście listę menu
Kuchnia u Krysipolewą czekoladową. Schładzamy. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/bajaderki-ziemniaczki-czyli-drugie-zycie-swiatecznych-ciast/ MieszamWGarnku Artykuł Bajaderki – ziemniaczki, czyli drugie życie świątecznych ciast pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku