deser - 61894 przepisów (strona:1554/4127)

Podążając za smakiem Walencji… 97

innych regionów Hiszpanii jak na przykład „pulpo a la gallega ” ( ośmiornica po galicyjsku) , „pastel de santiago” ( ciasto z migdałami) albo „crema catalana” ( deser między innymi z mleka, skrobi kukurydzianej, żółtek ) Jeśli chodzi o kuchnie Walencji to królują w niej dania z ryżu, którego jest tutaj bardzo dużo ze względu na jego plantacje zlokalizowane

Gotuj po hiszpańsku
Sałatka z pora i pieczarek z jajkiem 174

wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku. Warzywa mieszamy z sosem Artykuł Sałatka z pora i pieczarek z jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Włoskie ciastka torcetti z kryształkami cukru 100

Dziś chcę podzielić się przepisem na pyszne włoskie ciastka drożdżowe torcetti. Ciastka te są idealną przekąską do kawy, ciepłego mleka lub kakao, a nawet do wina

Smaki Armine
oponki serowe z nutą cytryny 172

[Głosów:0    Średnia:0/5] składniki: 500 g mąki 500 g białego sera 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 200 g cukru szczypta

Domowy Smak Jedzenia
Mleko kokosowe z wiórków kokosowych 99

produkty z dodatkiem, całkowicie zbędnych dla naszego organizmu, polepszaczy jak emulgatory czy aromaty. Stąd właśnie zrodził się pomysł, aby przygotowywać je samodzielnie. Odciśnięte wiórki można wykorzystać do ciast lub deserów. Domowe mleko kokosowe to świetna alternatywa dla osób z nietolerancją laktozy i wegan oraz niezbędny dodatek do dań kuchni azjatyckiej. Mleko kokosowe z wiórków kokosowych składniki na około

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Chałwa grecka dla początkujących. Sprawdź, jak prawidłowo ją serwować i przechowywać! 88

chałwę! Pamiętaj, że jest ona bardzo kaloryczna i ma dużo tłuszczu, jednocześnie jednak jest bogata w składniki odżywcze i naprawdę zdrowa. W Polsce chałwę grecką podaje się w charakterze deseru. Grecy traktują ten przysmak nieco inaczej. Sprawdź greckie propozycje i wykorzystają chałwę w kuchni tak, jak lubisz najbardziej: – grecka chałwa z cytryną to niezawodny pomysł na przekąskę doskonale pasującą

jakszef.pl
Sękacz z Borsuk – Wiesi i Marka 61

“Baumkuchen” to nazwa używana w starych polskich książkach kucharskich na określenie sękacza, co wskazuje na jego niemieckie pochodzenie. Pani Hanna Szymaderska w swojej książce

Tajemnice Smaku
Ciasto z owocami na oleju z PRODIŻA 83

PRODIŻ – wydawałoby się, że to już relikt przeszłości. Okazuje się, że można jeszcze znaleźć kilkudziesięcioletnie egzemplarze w niejednej kuchni, w dodatku w regularnym użytkowaniu. Podziękowania

Tajemnice Smaku
Czekoladowe ciasteczka z cynamonem “Glamour” 65

Czekoladowe ciasteczka z cynamonem Dodatek cynamonu sprawia, że przepis na ciastka czekoladowe to dobra alternatywa dla pierniczków, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Składniki 175g masła ½ szklanki

Tajemnice Smaku
Jabłkowe chipsy 59

Chipsy z jabłek Smaczna i zdrowa przekąska! Do suszenia naszych chipsów wykorzystałyśmy suszarkę elektryczną do grzybów, warzyw, owoców. Najlepsze jabłka, to te z przydomowych jabłonek, które

Tajemnice Smaku
Sernik krówka na pierniczkach 86

KAJMAKOWY SERNIK NA PIERNIKOWYM SPODZIE W okresie świątecznym prawie w każdym domu unosi się korzenny zapach pierników. Pierniki można piec dużo wcześniej, ich aromat to pierwszy

Tajemnice Smaku
Waniliowe ciasteczka budyniowe 53

Ciasteczka są bardzo pyszne, kruche i mocno waniliowe. Przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. A co najważniejsze ciasteczka błyskawicznie …znikają.   Składniki 250g

Tajemnice Smaku
Chałka cynamonowa z pomarańczami i kruszonką 75

DROŻDŻOWA CHAŁKA CYNAMONOWO – POMARAŃCZOWA Z MAŚLANĄ KRUSZONKĄ Słodki drożdżowy warkocz o tradycyjnym splocie Przełamałyśmy trochę klasyczny przepis i upiekłyśmy chałkę o “świątecznym” aromacie

Tajemnice Smaku
Orzechowe pierniczki orkiszowe z morelami 57

ORKISZOWE PIERNICZKI Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I MORELAMI Zamiast zwykłej mąki do pierniczków możemy użyć własnej, specjalnej i niepowtarzalnej mąki . Wystarczy zwykłą mąkę zastąpić orkiszową i zmiksować

Tajemnice Smaku