przekazu ośmieli je, rozbawi, zainteresuje. Chętniej sięgną po owoce i jest duża szansa, że im zasmakują i na stale wejdą do menu. Takie motyle mogą być też fajną ozdobą deserów, ciast i tortów. Jeśli chcielibyście wypróbować inne przepisy na zabawne jedzenie dla dzieci zajrzyjcie do wpisów: Ośmiornice z truskawek Lody na kolację Sowa jedzeniem malowana Stworek na obiad Nadpływa obiad
Dorota SmakujeBounty z kaszy manny możesz przygotować jako deser, ale i zaserwować na śniadanie. Dla mnie kasza manna jest wspomnieniem z dzieciństwa. W przeciwieństwie do wielu osób bardzo ją lubiłam, więc tym bardziej teraz chętnie z nią eksperymentuję. Dodanie do masy wiórków kokosowych powoduje, że kasza nie jest aż tak wyczuwalna w smaku. Składniki na formę 18cm: Spód: 100g herbatników
Fabryka pomysłówSezonowy szybki deser. Bo i o co rozpisywać się...wystarczy spróbować. Składniki: 500 g truskawek 200 g jogurtu cytrynowo- limonkowego bazylia sól kolorowy pieprz Przygotowanie: Truskawki opłukałem, odciąłem szypułki, pokroiłem na ćwiartki. Przełożyłem do miski, zalałem jogurtem cytrynowo -limonkowym. Doprawiłem szczyptą soli oraz rozgniecionym kolorowym pieprzem oraz pociętymi listkami bazylii
R'n'G KitchenLody uznawane są za jeden ze zdrowszych deserów. Oczywiście mowa tutaj o sorbetach owocowych. Ja jednak zaproponuje mniej dietetyczną wersję lodów, ale na prawdę smaczną. Zaskakujące dodatki sprawią, że i Ty możesz zaskoczyć domowników. Dzięki dodatkowi oliwy z oliwek Gallo Classico lody mają kremową konsystencję. Dodatek soli morskiej sprawia, że lody smakują niebiańsko. Gallo to portugalskie oliwy z oliwek
Kuchnia w oparachKolejnym smakiem z dzieciństwa jest galaretka, dziś w nowej formie z mascarpone i serkiem naturalnym :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldŁatwe do przygotowania ciasto z truskawkami na pyszny deser od święta i nie tylko. Delikatny placek z aromatycznymi truskawkami i chrupiącą kokosową kruszonką. Proste przygotowanie i wiele przyjemności w czasie jedzenia. Sezon na truskawki w pełni i są one już coraz tańsze, warto więc wykorzystać je do przygotowania ciasta z truskawkami. Prezentowane ciasto w sezonie robię ze świeżymi truskawkami
Kuchcik gotujeKolejnym smakiem z dzieciństwa jest galaretka, dziś w nowej formie z mascarpone i serkiem naturalnym :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldTruskawki pod kruszonką to najprostszy deser na ziemi. Owoce mogą być dowolne, ale korzystam z sezonu na truskawki, więc to się u mnie znalazło na talerzu. Najlepiej podawać na ciepło z łyżką jogurtu naturalnego, lub jak kto woli z ulubionymi lodami. A jak nie ma pod ręką świeżych owoców to śmiało można dodać mrożone. ... Czytaj dalej Truskawki pod kokosową
Pink EnvelopeMnóstwo cennych składników,dobre kalorie a więc idealny deser dla wielbicieli czekoladowych smaków. Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 banany 2 łyżki kakao Łyżeczka soku z cytryny Owoce do dekoracji np banany, truskawki, maliny Awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjść pestkę, ściągnąć skórkę a miąższ zmiksować z bananami, kakao i sokiem z cytryny. Krem przełożyć do szklanek, udekorować owocami
Niespełnione zdolności kulinarnenajlepszej lodziarni? Możesz je zrobić w domowym zaciszu! Do ich przygotowania najlepiej wykorzystać masło pistacjowe 100%. Dzięki niemu w szybki sposób stworzysz pyszny, a do tego naprawdę zdrowy deser. Tak naprawdę można je zrobić już na bazie dwóch składników. Wystarczy Ci pasta orzechowe oraz ulubione owoce, np. banany, truskawki czy maliny. Zmiksuj je ze sobą, przełóż do pojemniczka, a następnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Truskawkowy sernik na zimno to pyszne ciasto bez pieczenia. Lekki, delikatny i puszysty dzięki dodatkowi śmietanki. Idealny deser na sezon truskawkowy. Smaczny kąsek dla wszystkich miłośników serników i truskawek :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg sera sernikowego z wiaderka 200 ml śmietany 30% ok 1 kg truskawek mrożonych lub świeżych, ja akurat użyłam mrożonych 900 gram 4 galaretki truskawkowe
Blog kulinarny S9.PLbraku na blogu. Drożdżówkę z serem robię regularnie od paru lat. Jest tak pyszna, że zazwyczaj nie zostaje mi nic na drugi dzień – zajadamy ją nie tylko na deser, ale także na drugie śniadanie. Warto użyć do niej jak najlepszej jakości twarogu – ja najbardziej lubię śmietankowy (np. ze Strzałkowa) albo ten od Ziembińskich. Używamy sera w kostce
Poezja smakudzisiaj prawdziwą ucztę dla podniebienia - Tartę cytrynową na kruchym spodzie z dużą ilością pianki bezowej. Jest pyszna i lekka,idealna na deser w upalne dni-chyba nie trzeba nic więcej mówić spróbujcie koniecznie bo jest naprawdę pyszna
Swojskie jedzonkoprzygotowaniu sałatki zostało mi pól puszki ananasa i szukałam sposobu aby go wykorzystać. Trafiłam na YouTube na przepis podobny do racuchów. Na deser w sam raz, czemu by nie wypróbować ;) Składniki: puszka ananasów w plastrach tłuszcz do smażenaia 250g mąki pszennej 250 ml mleka (może być roślinne) 1 jajko kilka kropel olejku waniliowego lub cukier waniliowy łyżeczka cukru (można pominąć
W kuchni bez szafekJuż jutro Dzień Dziecka, dlatego mam dla Was cudowny przepis na zdrowy i pyszny deser dla nas i naszych pociech. Chyba każdy maluch i każdy dorosły lubi gofry i nie potrafi się im oprzeć. Różnimy się między sobą jedynie w tym, z jakimi dodatkami lubimy je jeść. Dzisiaj jednak proponuję Wam zdrowszą wersję bez bitej śmietany, frużeliny, czy słodkiej polewy
Be Fit Be Strong